Daiwa BG Pilk

Autor kawasaki, Listopad 03, 2019, 19:02:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Danas se ponovio u Daiwu BG Pilk 2.4 m i 40-100 gr.
Stap sam na nevidjeno narucio da imam za vertikalu iz camca. Po meni bas pogodjena akcija, jer sam se dvoumio radi somova dali taj 100 gr ili jaci 150 gr.
Za njega sam se odlucio jer ce se dobro uklapati uz istoimenu BG rolu.
I ovako na suvo me bas odusevljava. Em mi je lip, em je u suuper balansu, em ce imati primjenu i na moru za vertikal jig...  :hi:
Cijena stapa 564 kn s besplatnom postarinom iz Kapitalca.  :takoje:
Zao mi je da ga prije nisam upoznao, jer vec vidim jos jedan u asortimanu...
Znaci stap koji moze biti odlican za lepicu, za teze glavinjare opcenito, za vertikal, za glistu i durbahere iz camca...ili duzi sa obale  :takoje: :ok:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Slike moze sa vode u kompletu s rolom, jer sad zena stize s posla pa sam ga spremio a da ga nisam ni uslikao  :stripii:
Bolje da ne vidi  :eek:
Opet mi nece vjerovat da sam stari stap prodao  :uf:

Brzi od Bolena.

kawasaki

E da...150 gr je sigurno pravi somovski ščap dok ovaj 100 gramac ipak moze pruziti i malo gusta kod smudja kad lupi glavinjaru a da se za to vrijeme ne bojite soma kada dodje  :ok:
Ja eto uvjek volim davati priliku tim somovima pa me onda uvjek razmontiraju na kraju  :stripii: al neka  :icon_thumright: :occasion14:
Brzi od Bolena.

mlb

Meni su na rijeci Po razmontirali somovi 150 gramca kao beba zvečku!! Rasklimao se u halteru siroti! Stara dobra, koliko para toliko muzike!

kawasaki

Neznam bato praksu cu jos vidjeti, ali djeluje dobro i jos ima onaj dupli prsten... e sad jos i somovi sa Po??!! To je gore nego somovi sa Ebra  :takoje:
Sta ti se tocno desilo?  :occasion14:
Naravno da uvjek vrijedi koliko para toliko muzike, to sam ja uvjek govorio, ali evo par modela stapova i rola su mi ok u nizem cijenovnom.rangu ispod 100 e. Cak i jedan SG kojih inace nisam ljubitelj  :hi:
Ali zato smo tu da razmijenimo iskustva. Kakav ti je bio po pitanju performansi u ribolovu?
Brzi od Bolena.

mlb

Uparen sa daowom bg 3500 i galant 50 lb
Moje mišljenje je da je prekratak za somove (ozbiljnije) , amortizacija jako loša , osijetljivost tako tako...
Štap više namjenjen za morski vertical jigging ili bolje rečeno jogging  :stripii: , ni malo duše i mogućnosti uživanja u umaranju brkatog! Opet naglašavam da je to moje mišljenje iz neke moje prakse sa tim štapom! Moj rođo bi rekao "kolac bez duše"  :icon_biggrin:

Rap

Citat: mlb  u Listopad 03, 2019, 20:07:39
ni malo duše i mogućnosti uživanja u umaranju brkatog!
Šta bi ovo značilo;da je prejak, ili?!

mlb

definitivno ne prejak , fali mu dužine i elastičnosti

kawasaki

ovaj 100 gramac mi izgleda kao da ima duše no vidit će mo...  :ok:

a što se dužine tiće pilkeri imaju nešto dužu ručku pa tako i ovaj pa su kraći u radnoj dužini i vjerujem da ti je to predstavljalo problem kad drilas puno somova jer je i poluga kraća pa ih je teže dizati i naravno da je lakše izdrilati ribu sa nešto dužim štapom. ali teško je pronaći kompromis da ti bude udobno vertikalisati sa teškim glavinjarama i da pokriješ u isto vrijeme ostale potrebe udobnosti. naravno da ima i takvih štapova ali onda izlazimo iz okvira financijske svakodnevice.

ovo bi mogao biti štap za spinere baš po mjeri nas koji odradimo nekoliko ribolova godišnje sa velikom glavinjarom na čamcu, a da ti nije žao što stoji ostatak godine u ribičkoj sobi i u njemu ti ne leži 250 eura...  :icon_thumright:

morat ću jednom prilikom razmotriti i 2,7 dužinu i 150 gr, jer to bi mogla biti isto dobra varijanta zbog radne dužine, a i za lepicu i durbaka u ostatku godine...  :takoje:
Brzi od Bolena.

majstor

Citat: kawasaki  u Listopad 03, 2019, 19:06:38
Slike moze sa vode u kompletu s rolom, jer sad zena stize s posla pa sam ga spremio a da ga nisam ni uslikao  :stripii:
Bolje da ne vidi  :eek:
Opet mi nece vjerovat da sam stari stap prodao  :uf:

A jeste muljatori s tim priborom. Opet žena nezna. Takav sam si i sam. :baba:  :stripii: :stripii:
Štap je prekrasan.  :ok:

SMT

Citat: kawasaki  u Listopad 04, 2019, 06:29:50
ovaj 100 gramac mi izgleda kao da ima duše no vidit će mo...  :ok:

a što se dužine tiće pilkeri imaju nešto dužu ručku pa tako i ovaj pa su kraći u radnoj dužini i vjerujem da ti je to predstavljalo problem kad drilas puno somova jer je i poluga kraća pa ih je teže dizati i naravno da je lakše izdrilati ribu sa nešto dužim štapom. ali teško je pronaći kompromis da ti bude udobno vertikalisati sa teškim glavinjarama i da pokriješ u isto vrijeme ostale potrebe udobnosti. naravno da ima i takvih štapova ali onda izlazimo iz okvira financijske svakodnevice.

ovo bi mogao biti štap za spinere baš po mjeri nas koji odradimo nekoliko ribolova godišnje sa velikom glavinjarom na čamcu, a da ti nije žao što stoji ostatak godine u ribičkoj sobi i u njemu ti ne leži 250 eura...  :icon_thumright:

morat ću jednom prilikom razmotriti i 2,7 dužinu i 150 gr, jer to bi mogla biti isto dobra varijanta zbog radne dužine, a i za lepicu i durbaka u ostatku godine...  :takoje:

Dobro napisan post :icon_thumright:...

Onaj ko je racionalan i realan oko upotrebe pribora je pobednik na kraju dana...Ako je to samo alat... Ja imam problem sa takvim priborom, kad to uzmem u ruke gubim volju za pecanjem... Nekad je takav komad pribora neophodan...

Inače, imam taj štap u kracoj varijanti i jačoj gramazi... Kupio tako, ko MLB sa masinicom BG, koristio 10-tak puta... Teško je o tome i takvom priboru suditi, pogotovo ako pecas finijim stvarima... Za tu namenu će ti poslužiti sigurno...

Taj moj na suvo deluje kao “meterica” od drveta, prestrasno... Motka za orase...... Medjutim, dobio sam neko somče na njega, pa ga nisam “glisirao” čisto da vidim kako se štap ponaša... Na moje iznenadjenje na vodi i toj jednoj ribi je to bilo onako, kako bi rekao posle osećaja na suvo, zadovoljavajuće... Očekivao sam mnogo veći kolac da bude...

To je bas štap za par ribolova godišnje...

kawasaki

ma baš to druže, jer npr. moj problem je kao i od mnogo drugih spinera da volimo različite tehnike spin ribolova, a stignemo ih uživati nekoliko puta godišnje, osim one primarne tehnike za koju ne žalim dati ni sam bilo koje novce(a i zašto ne bi uživao u priboru kada ga koristim 90% vremena) pa dolazimo do situacije da sam sada na 12 spin štapova, jer sam npr i ovaj tjedan uzeo 3 nova(naravno-proda se tu poneki štap koji izgubi namjenu) i niti mogu niti hoću da mi svaki košta i bude u visokoj klasi... e tu tražimo kompromise do kojih dolazim na ovakve načine...  :takoje:

Brzi od Bolena.

Rap

Imam i ja jače gramaže ali megaforce i nije "kolac"

SMT

Citat: kawasaki  u Listopad 04, 2019, 13:29:58
ma baš to druže, jer npr. moj problem je kao i od mnogo drugih spinera da volimo različite tehnike spin ribolova, a stignemo ih uživati nekoliko puta godišnje, osim one primarne tehnike za koju ne žalim dati ni sam bilo koje novce(a i zašto ne bi uživao u priboru kada ga koristim 90% vremena) pa dolazimo do situacije da sam sada na 12 spin štapova, jer sam npr i ovaj tjedan uzeo 3 nova(naravno-proda se tu poneki štap koji izgubi namjenu) i niti mogu niti hoću da mi svaki košta i bude u visokoj klasi... e tu tražimo kompromise do kojih dolazim na ovakve načine...  :takoje:

Neko zove svastarenje, ja to zovem svestranost...

Ostaje ipak taj problem vremena...

kawasaki

Za svakog se nadje ponesto  :jede:  :occasion14:
Brzi od Bolena.