Daiwa BG Pilk

Autor kawasaki, Listopad 03, 2019, 19:02:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Evo kako sam i obećao štap je jučer isproban na vodi i na vertikali dao prekrasnog bucova od 78 cm.  :ok:

nažalost od soma ni s, ali mogu napisati moje viđenje štapa...

..po mom viđenju štap je u svemu zadovoljio, a pogotovo u svom cjenovnom rangu i u namjeni koju kod mene ima. ..kod vertikale mi se sviđa što ima kraću radnu dužinu i time se može kvalitetnije raditi vertikala pod čamcem i pod boljim kutom nego kad je štap duži. A opet ima tu dugu ručku kada upne brko da ga možemo prisloniti na tijelo.   
smatram da sam dobro odabrao ovu akciju od 100 grama, jer ipak nije ni malo kolac, već naprotiv lijepo se povija što će se vidjeti i na slici i taman je za ove naše prosječne ulove, a kada dođe ala nek se mući pa i tako i tako im treba davati priliku...i guštati u ribolovu.  :hi:

Prva namjena za ovaj štap je odlično pogođena kada pričamo o vertikalu i moru gdje će duža ručka se družiti sa mirisima pazuha i fizikalijama sa morskim jigovima i inchiku lignjicama...  :takoje:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Ovdje se vidi kako se povija na jigu cca 20 gr  :hi:

I kakva je parabola otprilike pod laganim opterećenjem  :hi:

post pictures
Brzi od Bolena.

Jožef1

Štap je sasvim  :ok: ko bonbončić.. Neka Te dobro služi  :icon_thumright: Ja uzeo Daiwin seahunter 3m, 100-200g upravo radi radne dužine, duža je ručka tako da mi je dužina bliža 2,8m. Dobro, ja sa obale - vertikala je teško zamisliva ali nije nemoguća.... imam jedan cormoranov 50-100, lijepo radi štap. Po meni, šteta što vodilice nisu dvostopne.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

dxdandy

Cestitam na kupovini i odmah na ovjeravanju stapa. A sad da odem na malo losiju stranu istoga. Evo moj frend je ima dva loma istoga u garancijskom roku pa su mu mjenjali komplet stap. Sada je sa trecim radio neko vrijeme i nedavno mu je i on pukao. Sva tri pukla na istom mjestu. Vrsna sekcija puka na tri dijela uvijek na istim mjestima. Radilo se o modelu od 50-150g i duzine 270cm. Sada se opet bori sa reklamacijom iako je rok istekao. Ali to po meni nije normalno. Da bas svaki pukne na istom mjestu i razleti se na tri dijela.
I jos jedna fora prava dva stapa i zadnji koji je imao nisu bili isti. Imali su drugaciji gornji rukohvat iznad masinice a tek sa trecim je izgledao identicno kao u katalogu.
Eto sada ti misli sta je on to imao i koji je vrag ali ja odustao od tog stapa. Htio si za more uzeti za 270cm ali ovaj slabiji do 100g ali bome trazim neki drugi stap.

LP !

Jožef1

I meni je prije dvije godine pukla daiwa od 3m, 40-100g na prvom pecanju dosao brko kontra i kraš  :dontknow: Lagano se vraćam u teretanu (cijepam drva) i prelazim na germine. Nije ista kategorija ali Balzer i Ron Thompson još nisu pukli a sin ih ne štedi.

kawasaki

A gdje ih je kupio?
Jer koliko vidim po katalozima BG pilk ima samo jedan model stapa.  :hi:
Pogledaj si Prorex Pilk do 120 grama ako ima negdje.  :hi:
Sa Prorexima sam prezadovoljan a i vidim da je 2.4 120 gr zavidnih 200 gr tezine sto je odlicno za tu vrstu blanka.  :icon_thumright:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Ili se strpi da izadje Sea Hunter X Pilk za 2020 god.
Stap je 2.40 sa 3 izmjenjiva puna vrha.  :toothy9:
Trenutno je kod mene prototip na testiranju. Kreator stapa je kolega Michael iz Djakova.
Stap Anjc A za more za razlicite primjene, a takodjer vec vidim i da ce ga mnogi Dunavski ribolovci koristiti. Otvoriti cu ja temu o njemu, vec sam i mislio, ali ne volim previse piliti da ispadne da samo sljepo reklamiram Daiwu sto mi nije cilj vec ipak smatram da je dobro otvoriti temu i pisati recenzije o stapovima kako bi si pomogli jedni drugima.  :mt1032: :hi:

najgore je kada ne možeš s nikim prokomentirati neki štap iz ponude, a znam da se prodalo dosta primjeraka na našem tržištu...kao što mene mori Luvias 30-70 za koji svi koji ga imaju šute...i onda ajd naruči ga na slijepo pa kad ga nemaš di smjestiti ajd ga prodaji... i tako u krug..  :takoje:
Brzi od Bolena.

Rap

*dxdandy 2.40 i 2.70 su slični, ne isti

Jožef1

Vrhovi su karbonski ? Može li neka okvirna cijena, pa da se počinje štedit  :hi:

kawasaki

Uf nemam pojma... michael mi taji jer ne zeli utjecat na moje misljenje dok ga testiram.  Eno jozef imas cijelu temu sam otvorio  :ok:
Vrhovi su puni i to dva su sarena fiberglas valjda ili tako nesto a ovaj jedan crno bijeli, i naj jaci je valjda isto no provjerim to jos pa se javim.
Brzi od Bolena.

dxdandy

Citat: Rap  u Listopad 09, 2019, 12:55:48
*dxdandy 2.40 i 2.70 su slični, ne isti

Znam, ali ja u svom zadnjem postu ne spominjem 2.40 pa ne kuzim zasto mi to navodis. Osobno sam Daiwa fan i imam stapova i rola od njih dosta. I bas sam se bio nameracio uzeti ovaj BG Pilk 270cm 40-100g jer mi to odgovara za moj tip ribolava koji sam mu namjenio na moru a moze posluziti i tu kod nas za poneko somece ako se zaleti pa sta bude. Bitna je borba, ishod nebitan, riba vani ili unutra ali borba je bitna. Nedavno imao slucajnog tolstolobika u otvorenoj vodi Dunava teskog 8kg na stapu 10-50g 275cm i totalno uzivao u fightu cca 10min. Cijelo vrijeme brijao da imam soma jer je bilo 22h kad je udarilo i krenilo zujati. Gledajuci tako ovu borbu i ishod, onda ovaj BG pilk vadi sve van cemu se ja ikada uopce nadam i bolje i jace mi ne treba a recimo da mi ta njegova akcija i ponasanje blanka bas pase ali ovo sa pucanjem me totalno na kraju odbilo i sad sam na cekanju sta drugo uzeti jer ovaj sigurno necu. Eto bas da ga dobijem onda ok, ali da platim pa cekam isti ishod, no way.  :dontknow:

kawasaki

De vidi di je kolega kupio i kako da izgledaju drugacije ono sto si spominjao?
Jer gle nesta tu nestima ako oni izgledaju drugcije?!
Brzi od Bolena.

dxdandy

Da znam da tu nestio ne stima. Gornja EVA iznad role je totalno bila drugacija izgledom i oblikom i to na prva dva stapa. Tek na trecem ista kao u katalogu. Na stapu pislao Daiwa BG tako da nema greske da je drugi stap. Pa ne bi valjda etiketirali neki drugi blank. Jedino da je kopija tog pravog stapa, sto je uvijek moguce...ali nekako se nadam do se to nece nikada desiti, kopije kineza da se krenu krivotvoriti i podmetati pod prave stapove.
A sto se tice gdje je kupljen, u RH u Slavonij.

LP !

majstor

Možda nisu prizvedeni u istoj rundi ili za isto tržište. Imao sam Daiwu Megaforce teleskop sa istim podatcima ali su dvije bile plave a jedna zelena. Nisu kupljene zajedno.  :sha:

kawasaki

sad me to kopka i nemoj me krivo shvatiti, ne mislim ništa loše već mi nije jasno kako može izgledati drugačije taj koji puca i uz put još tako lako pa da ga odmah ovdje definiramo i izdvojimo kao takvog, a ne da raja kupuje nešto što ne valja...   :takoje:

ajd molim te vidi sa frendom točno o čemu se radi kako bi znali točno što je posrijedi

upravo ga pokušavam izgooglati i nikako da pronađem taj model BG pilk-a

samo mi izbacuje ovaj sa tim konusnim eva rukohvatom iznad roll haltera  :hi:

https://www.google.com/search?q=daiwa+BG+pilk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-tNfjhZHlAhXE0qYKHTTaAnwQ_AUIEigB&biw=1600&bih=789#imgrc=_
Brzi od Bolena.