Tohatsu

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:24:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

eto i meni probpema u os u yamahi inventura i gdje da sada opet kupim i ja jbn ulje opet cu morat na benzu :icon_scratch:

maverick

Nece mu nista biti ni od ininog.... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Retfalački mačak

ossa

Pozdrav svima.
Imao sam danas sranje sa mojim "toshom". Evo ovako. Kada sam dosao posle par dana na camac, oko camca je bila fleka od chorbe. Pogledam malo bolje on sav slinav ko tomos od mesavine. Probam da upalim nece. Prosli put sam posle voznje zavrnuo odusak na cepu. Od toplote mislim da se rezervoar naduvao i nabio benzin u karbosh koji je "prelio". Posto je motor bio "dignut" sav visak goriva se slio u filter vazduha... Skinuo sam svecice bile su prilicno vlazne. Par puta sam potegao i izbacio gorivo iz cilindara. Zatim vratio svecke i upalio ga. Da li sam negde zajebo stvar? Motor je dalje ok radio.... Da li odusak na rezervaru uvek treba da je otvoren? Osim u transportu? Da li se "cdi" palenje moze zajebati kada potezem bez svecica? Kakav je filter kod  vb motora? Papirni, metalni, sundjer?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Filteri su vecinom spuzvasti....napravio si sve sta si trebao, ali iskreno nisam cuo da se to bas nekom dogodilo. Rezervoar ako je u komori ne bi trebalo da se napiri toliko da protera gorivo van...pogotovo sto u tom cijelom segmentu imas i pumpu za gorivo. Ja inace odusak nikad ne zatvarm iz jednog jedinog razloga sto ga ponekad zaboravim otovriti pa se rezervoar sav uvuče i smotam crijevo..plasticno ...u rezervoaru koje kupi gorivo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Pa znas sta? Sada sam "raskacio" crevo sa motora. Ne znam ni ja da se nekom desilo. Kolega do mene na pontonu ima isti motor ali 30ks. Ne vidim da on ili iko skida crevo. Ako je ventil na cepu otvoren, ne bi se smelo ponoviti?!  Pod uslovom dq sve valja... Cep creva itd... Da ne skidam ni ja ubuduce? Nisam se jos uhodao sa njim. Tek sam ga mozda dva tri puta vozio po 15 minuta.

maverick

U principu ne bi...mada iskreno nisam nikad cuo, mozda se nekom i dogodilo...a koji ono motor bijaše u pitanju

mossi

Ja u 80% slučajeva zavrnem odušak na rezervoaru Yam. F25 i za 7 godina mi se nikad ništa slično nije desilo..  :no:
A u 5% slučajeva ga zaboravim odvnuti ..  :uf: :stripii:

ossa

Ovaj sa avatara. 15ks 2T. 2011god. (D2) ne znam da li da skinem filter da ga operem ili ne???

maverick

Mozes mada ce se osusiti sam od goriva....

pajdo77

Ne znam jel ja radim kako treba ali kad prvi put priključim gorivo ja ga više ni ne skidam,rezervar mi stoji na pol čamca i po danu i noći nezključan. Kada odlazim kući ja samo nakvasim krpu da rezervar nije direktno izložen suncu i gotovo. Također imam dvotatkni motor ali druge marke i podignem ga iz vode kada idem kući tako sa uključenim gorivom. Svaki dan ga palim pa mi je mrsko sad isprazniti gorivo iz njega da bi opet sutra upumpavao gorivo u njega a i tim načinom bi trošio gorivo a ne idem nikuda. Dok ne vidim goriva okolo po motoru i čamcu valjda je dobro.

pampasexpress

"Da li se "cdi" palenje moze zajebati kada potezem bez svecica?"

mislim da moze doci do ostecenja bobine jer nema svjecice pa iskra preskace najkracim mogucim putem a to je medju namotajima u samoj bobini pri cemu dolazi do ostecenja iste i to na izolaciji lak zice kojom je namotana poslije cega cesto zna doci do trokiranja jer iskra nekad preskoci na svjecici a nekad unutar same bobine pa se zbog toga preporucuje prilikom povlacenja poteznice ili verglanja anlaserom skinuti stipaljku na prekidacu za gasenje kako bi cdi elektronika bila u iskljucenom stanju i nebi slala impulse u bobinu za stvaranje iskre , toliko sam ja informiran pa samo prenosim a ako su lagali mene,,,,,, nisam zelio nista lose , samo se na kratko prikljuciti temi
pravilo je da nema pravila

ossa

Svakako mi je ta "štipaljka" bila sinuta. Tako da verovatno je sve ok  :thumbsup:

@
Pajdo 77
Drugar sve je to ok kada se svakodnevno vozi, a kod mene je jednom u dve nedelje vožnja, tako da...

pajdo77

Da sam na tvom mjestu i ja bih drugačije radio. Ovako nemam potrebe kad ponekad odem i dva puta dnevno na vodu.