Smudj: na varalicu ili meso?

Autor mossi, Studeni 07, 2019, 23:54:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Citat: SMT  u Studeni 09, 2019, 12:52:38
Priča je o veštini... Ili je priča o ljudima... Ko zna...

Varalicarenje je svakako za mene najsportskija disciplina, predatorska... Stalna potraga za ribom, iskljucivo na veštačke mamce, nadmudrivanje ...Nemam puno izleta u druge discipline, kako god lovili oko mene( nekoliko godišnje i uživam u njima)...Svi bi da budu varalicari jer je to elitno, mi mislimo da smo naj naj u svemu... Delimo se na shimanoce,daiwase, crne, crvene, čamdzije, obalase, sonar, bez itd itd...  Uglavnom dosta jedni drugima smetamo...Dosta smo sujetni i ljubomorni,
pogotovo kad drugi love više od nas... Sto smo glasniji ili više potcenimo kolegu, to smo bolji ribolovci...Iako nas ni pola deveriku ne zna upecati, pa krišom kačimo i kedere umesto varalice( ne vidim razlog sakrivanju, osim da se predstavimo kao varalicari-ako je to nešto posebno)...  Krasi nas dosta i odlika ta, da znamo u prici o ulovima za zlatnu medalju preterati... U 10-tak izlaza godišnje koliko napravimo, možemo i tonu ribe uloviti i to jedne vrste jer su ove druge bzv... Pokidašmo... Skoro sam čuo i priču koja me je trebala impresionirati:” bio som na štapu(bzv riba), pa sam odsekao strunu jer je ipak lepše loviti smudjeve od 500g”... Da, bas je bzv da driluje, nabija štap u vodu, budi adrenalin... Ajme meni...

To misle i muvarosi, sarandzije, plovkarosi za sebe, da su naj naj... Zašto bi oni drugačije razmišljali... Mi ionako malo znamo o tome...

Kad upecas neke ribe u životu koje si mislio, kad namestis neke stvari u životu kako treba, kad se ostvariš u primarnom poslu, tada si najjači... Izadjes na vodu fokusiran samo na svoju igru... Samo ti voda i ribe, pa se pokažeš samom sebi... Svi odgovori su na vodi, samo ih treba zapaziti, sebe prevariti ne možeš...

Kolege koje love drugim disciplinama i dobri su u tome, a takvih ima mnogo na Dunavu imaju od mene veliki respekt i postovanje... Trudim se to i njima pokazati...

Nekada sam lovio isključivo na kedera mješanjem i onda sam doživio dan kad sam u ribolov ponio crviće, štap za kedere i štap za smuđa.
Čuda sam pokušavao ne bi li ulovio kedera al sam, ulovio samo jednoga.
Okačim ga na udicu, zabacim, osjetim lagani udarac, spustim štap, on ponese, kontra i evo smuđa van.
Gledam keder mu u ustima. Popravim ga, zabacim, opet udarac, spušten štap, špaga krene, kontra i eto još jednoga, gledam- nema kedera u ustima :BangHead:

Probavao sam uloviti novog kedera i nije mi uspjelo.
Do večeri sam,kad sam dogovorio sa prijateljem da dođe po mene, ribao čamac i promatrao nemoćno vodu kao bogac.
Od tad smuđa lovim isključivo na varalicu.

Lovim i druge ribe i ne mislim da sam naj naj
Uglavnom u ribolovu mijenjam tehnike i vrstu ribe koju lovim onako kako teče godina
vrijeme šarana, vrijeme soma
Ne mogu opisat koliko me u četvrtom i petom mjesecu raduje lov jeza na voblera.
S drugima se ne uspoređujem niti ulovi drugih ljudi imaju utjecaja na mene

Kad sam na vodi meni je to zabava i u toj zabavi učestvuju i ptice i drveće više nego ljudi, mada rado popričam sa slučajnim prolaznicima jer tamo gdje pecam do sad obično nije bila gužva

SMT

Citat: No  u Studeni 09, 2019, 16:02:31
Priča je o veštini... Ili je priča o ljudima... Ko zna...

Varalicarenje je svakako za mene najsportskija disciplina, predatorska... Stalna potraga za ribom, iskljucivo na veštačke mamce, nadmudrivanje ...Nemam puno izleta u druge discipline, kako god lovili oko mene( nekoliko godišnje i uživam u njima)...Svi bi da budu varalicari jer je to elitno, mi mislimo da smo naj naj u svemu... Delimo se na shimanoce,daiwase, crne, crvene, čamdzije, obalase, sonar, bez itd itd...  Uglavnom dosta jedni drugima smetamo...Dosta smo sujetni i ljubomorni,
pogotovo kad drugi love više od nas... Sto smo glasniji ili više potcenimo kolegu, to smo bolji ribolovci...Iako nas ni pola deveriku ne zna upecati, pa krišom kačimo i kedere umesto varalice( ne vidim razlog sakrivanju, osim da se predstavimo kao varalicari-ako je to nešto posebno)...  Krasi nas dosta i odlika ta, da znamo u prici o ulovima za zlatnu medalju preterati... U 10-tak izlaza godišnje koliko napravimo, možemo i tonu ribe uloviti i to jedne vrste jer su ove druge bzv... Pokidašmo... Skoro sam čuo i priču koja me je trebala impresionirati:” bio som na štapu(bzv riba), pa sam odsekao strunu jer je ipak lepše loviti smudjeve od 500g”... Da, bas je bzv da driluje, nabija štap u vodu, budi adrenalin... Ajme meni...

To misle i muvarosi, sarandzije, plovkarosi za sebe, da su naj naj... Zašto bi oni drugačije razmišljali... Mi ionako malo znamo o tome...

Kad upecas neke ribe u životu koje si mislio, kad namestis neke stvari u životu kako treba, kad se ostvariš u primarnom poslu, tada si najjači... Izadjes na vodu fokusiran samo na svoju igru... Samo ti voda i ribe, pa se pokažeš samom sebi... Svi odgovori su na vodi, samo ih treba zapaziti, sebe prevariti ne možeš...

Kolege koje love drugim disciplinama i dobri su u tome, a takvih ima mnogo na Dunavu imaju od mene veliki respekt i postovanje... Trudim se to i njima pokazati...

Nekada sam lovio isključivo na kedera mješanjem i onda sam doživio dan kad sam u ribolov ponio crviće, štap za kedere i štap za smuđa.
Čuda sam pokušavao ne bi li ulovio kedera al sam, ulovio samo jednoga.
Okačim ga na udicu, zabacim, osjetim lagani udarac, spustim štap, on ponese, kontra i evo smuđa van.
Gledam keder mu u ustima. Popravim ga, zabacim, opet udarac, spušten štap, špaga krene, kontra i eto još jednoga, gledam- nema kedera u ustima :BangHead:

Probavao sam uloviti novog kedera i nije mi uspjelo.
Do večeri sam,kad sam dogovorio sa prijateljem da dođe po mene, ribao čamac i promatrao nemoćno vodu kao bogac.
Od tad smuđa lovim isključivo na varalicu.

Lovim i druge ribe i ne mislim da sam naj naj
Uglavnom u ribolovu mijenjam tehnike i vrstu ribe koju lovim onako kako teče godina
vrijeme šarana, vrijeme soma
Ne mogu opisat koliko me u četvrtom i petom mjesecu raduje lov jeza na voblera.
S drugima se ne uspoređujem niti ulovi drugih ljudi imaju utjecaja na mene

Kad sam na vodi meni je to zabava i u toj zabavi učestvuju i ptice i drveće više nego ljudi, mada rado popričam sa slučajnim prolaznicima jer tamo gdje pecam do sad obično nije bila gužva

Nisam otišao pecati, pokvaricu temu :stripii:...

Sve je to manje zabava i strast... Sve više poligon za sve i svasta :hi:!

maverick

Ja inace kad pecam na meso...ostavim taj filet da bude duži...da vijori....da ima i dosta krljusti koja ce bljesnuti u plićoj vodi a ovaj baja ga zamota kao pitu sa sirom.....valja uvijek vidjeti i neke nove tehnike  :uf: i kako ga voda ispira često mijenjam da bude svjež i da miriši onom nesretniku dole što pokusavam upecati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Ovaj paket na filmu je srdela i neka šema za more.
Naše su priče o smuđu u nekom drugom filmu. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sve je to manje zabava i strast... Sve više poligon za sve i svasta :hi:!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

:icon_thumright:

SMT

Slozicemo se da sam sa “olovkom” daleko od tebe... Ali sam siguran da si razumeo šta je”ne/pesnik” hteo reci...

No

U potpunosti sam razumio, vješt si ti i s tom kako kažeš olovkom.
Rado čitam tvoje izvještaje sa pecanja i uvjeren sam da nisam jedini

:occasion14:

pajdo77

Ako pecam na filet i ja ga zamotam sa "filo elastico" kao ovaj na videu ali ne toliko,samo dio oko udice da mi ne sklizne a da ostatak leluja,kada muvam također koristim taj elastični konac da ne moram često popravljati kedere. Praktična stvar

Jožef1

Ovaj ga na videu upakovao kao mumuju. File, je ono što najviše prakticiram i to dosta uspješno. File režem što bliže glavi i tako prema repu (poneked ostavim i rep). Ostavim jedno 2 cm mesa- tu kačim 2 puta udicu, a sa ostalog dijela filea pokušam skiniti što više mesa ali pazim, da prilikom te radnje gubim što manje ljuski. E sad, primjetio sam ako umočim ili nakapljam na file riblje ulje imam više uspjeha. A moram konstatirati, kako je za mene ipak varaličarenje na bilo kojeg predatora naljepši vid sportskog ribolova.  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

TopMix

I ja sam jedan od onih što upražnjavaju i jedno i drugo i podjednako volim obe tehnike. Samo je pitanje kad ću koristiti jednu, a kad drugu. Nekako pokušavam da provalim šta je efikasnije u datom trenutku i pod određenim okolnostima, a kako ne smatram sebe nekim ekspertom za to, eto meni zanimacije, na duge staze. Izazov, istraživanje...
Poslednja stvar koja će me opredeliti za jednu ili drugu varijantu jeste količina ribe. Jedan dobar smuđ na varalicu veći je izazov nego desetak udaraca siće na muvanje... A ima dana kad se provali mesto i vreme, kad se na muvanje daju uloviti pravi komadi...

alex7777

ja citam vase postove i iskreno sve mi se zavrtilo u glavi  :uf:  :stripii: svaka vam dala kad vam se to da zabavljat stime  :eek: za mene ipak guma majka  :mt1032:

dravski pecaros

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Izadjes na vodu fokusiran samo na svoju igru... Samo ti voda i ribe, pa se pokažeš samom sebi... Svi odgovori su na vodi, samo ih treba zapaziti, sebe prevariti ne možeš...

majstor

kockar

Samo varalica vec 15+ godina.

Ulov mi nije prioritet.
Nadmudrivanje, razmisljanje, prilagodjavanje, aktivnost je ono zbog cega pecam.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

tutnja

Meni je smuđ kolaterala, ciljano ga lovio svega par puta, bez upisa, a ulovio ga i na boilu, regularno zgutao
Kroz život pecao dosta tehnika, zadnjih godina jedino i isključivo varalica.
Za mene beskrajna zabava i uživanje.. voda, priroda, štap, varka, ni brige ni pameti.
Volim i uloviti ribu, bilo je toga ponešto, ali isto tako i dan bez čvrka mi je čisto ok. Često to bude i zbog samog pristupa..
Ponekad potpuno bezveze forsiram samo jednu varku čitav ribolov iako "znam" da neće, mjesto na kojem nema šanse dobiti ribu, isprobavam razne gluposti i varijacije na temu..
Isto tako dosta puta samo odložim štap i blejim u vodu, dešavanja u prirodi.. ili dođem na vodu, sretnem nekog pa se zapričamo sat-dva..
Šta ja znam, riba manje-više.. Prošao sam sve faze, od one mora se uloviti, pa što više, pa tko će veću.. Sad me razveseli svaka, pa i ona koja me nadmudri i ode, a ona koja nije došla danas, možda će sutra.. ili neće..
Tko zna, to je čar igre zvane ribolov, barem meni.

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk