Smudj: na varalicu ili meso?

Autor mossi, Studeni 07, 2019, 23:54:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Malo da vidimo kako je mišljenje onih koji se žele izjasniti.

Anketa je aktivna 180 dana!

:ok:  :hi:

mlb

Fali ti i opcija , pecam podjednako na kedera i na varalicu!  :icon_biggrin:

mossi

Podjednako ne postoji, ko da bi rekao volim ženu koliko i ljubavnicu 50/50..   :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

smudjoslav

...Ima nas i takvih, nemoj da vredjas... :stripii:

mamijo

malo da zakomplikujem  :stripii: :stripii:

Pravi muskarci pecaju samo na varalicu!!!!  :stripii: :stripii: :stripii:
Kad je teshko ... kad je prebistra voda i kad oni koji pecaju na meso pokidavaju smudja, a na varalicu se boris za svaki udar ... :takoje:

shalim se ja malo .... pecajte kako vam volja
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

smudjoslav

...Moj post se odnosio na zenu i ljubavnicu... :toothy12:

maverick

Smudjoslave, godine su poznanstva iza nas...tako da..razumjeli te i prvi put  :stripii: :stripii:

Kad idem na pecanje a to je 95 posto ribolova iskljucivo je varalica...zašto.....zato sto je čisto...zato sto ne iziskuje velike pripreme...i zato sto volim da se nadmudrujem....
Kad idem da ulovim za sutrašnji ručak kad dolaze gosti, onda se prilagodjavam uvjetima ...ako moze guma odlično ako ne moze ide keder...ako nece..ide filet...ako sve zakaže na vobler ce biti nešto....
Ovo je moja neka logika...i pali dosta često...ali napominjem da varalicu volim iskljucivo jer je čisto pecanje...Muvao bih češće ali mrzi me da prljam ruke...pribor..čamac...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

...Keder je ubitacan sve dok ne zamuti a tada je milina izaci kod mene na Dunav... :takoje:
Nema skoro nikoga na vodi jer 97,76% cine muvarosi pa bude njih prvi dan pomute a posle i ti odustanu jer koja jos pancevacka budala baca twistere... :stripii:
Kazem nisam se 100% odrekao kedera ali casting komplet vec jako dugo skuplja prasinu...Zbog mesara i nicega drugog...
Jedino sto redje jedem smudjevinu od tada al boze moj, ciste ruke nemaju cenu sto kaze mamijo... :stripii: :stripii:

mamijo

Moze i varalica na vertikalu i casting komplet .... i jos kad "pobedis" muvarose ... isss ... z*jbavanja nikad kraja.
Pazi imas win - win situaciju kad je bistra voda i neces na kedera ... ako te oni dobiju - pa - nisi pecao na meso - logicno je da te dobiju .. a ako nadjes varku koja bolje radi nego keder ... issss ... ima u mishiju rupu da se sakriju muvarosi ... odvalis ih od z*jbancije!  ...

Ciste ruke rekao Maverick - a ja samo potvrdjujem ...  :hi:

smudjoslav

...O tome sam pisao bas u temi bio sam na pecanju...Kad ih odvalis a njima pare iz dzepa ispadaju... :stripii: :stripii: :stripii:
Neprocenjivo...

mamijo

Sad sam video - to je TO!  :hi:

Dobar je taj Berkley, a ima jos nekijeh varki koje cesto love "egal" sa mesom na vertikalu ... ( ali ne varke od 4-5 cm .. tolike su mi udice   :stripii: :stripii: ... nemam manje ... )

SMT

Zanimljivo ce biti onome ko koristi...Malo ga ne razumem ali dobro upakovano... Ko glavinjara :stripii:

majstor

Umotano kao rolovano prase. Nemoguće skinuti. :eek: :takoje:

SMT

Priča je o veštini... Ili je priča o ljudima... Ko zna...

Varalicarenje je svakako za mene najsportskija disciplina, predatorska... Stalna potraga za ribom, iskljucivo na veštačke mamce, nadmudrivanje ...Nemam puno izleta u druge discipline, kako god lovili oko mene( nekoliko godišnje i uživam u njima)...Svi bi da budu varalicari jer je to elitno, mi mislimo da smo naj naj u svemu... Delimo se na shimanoce,daiwase, crne, crvene, čamdzije, obalase, sonar, bez itd itd...  Uglavnom dosta jedni drugima smetamo...Dosta smo sujetni i ljubomorni,
pogotovo kad drugi love više od nas... Sto smo glasniji ili više potcenimo kolegu, to smo bolji ribolovci...Iako nas ni pola deveriku ne zna upecati, pa krišom kačimo i kedere umesto varalice( ne vidim razlog sakrivanju, osim da se predstavimo kao varalicari-ako je to nešto posebno)...  Krasi nas dosta i odlika ta, da znamo u prici o ulovima za zlatnu medalju preterati... U 10-tak izlaza godišnje koliko napravimo, možemo i tonu ribe uloviti i to jedne vrste jer su ove druge bzv... Pokidašmo... Skoro sam čuo i priču koja me je trebala impresionirati:” bio som na štapu(bzv riba), pa sam odsekao strunu jer je ipak lepše loviti smudjeve od 500g”... Da, bas je bzv da driluje, nabija štap u vodu, budi adrenalin... Ajme meni...

To misle i muvarosi, sarandzije, plovkarosi za sebe, da su naj naj... Zašto bi oni drugačije razmišljali... Mi ionako malo znamo o tome...

Kad upecas neke ribe u životu koje si mislio, kad namestis neke stvari u životu kako treba, kad se ostvariš u primarnom poslu, tada si najjači... Izadjes na vodu fokusiran samo na svoju igru... Samo ti voda i ribe, pa se pokažeš samom sebi... Svi odgovori su na vodi, samo ih treba zapaziti, sebe prevariti ne možeš...

Kolege koje love drugim disciplinama i dobri su u tome, a takvih ima mnogo na Dunavu imaju od mene veliki respekt i postovanje... Trudim se to i njima pokazati...

kawasaki

Sve tehnike su ok na svoj nacin. Samo da je vise savjesti u onih ljudi koji nose ispod mjere i ne pustaju takove ribe...hbt idi radi za 150 cuna danas sigurnije je  :takoje:  :vrag: jednog dana ce mnogi moliti za oprost od prirode  :vrag:
Cuvajte se i karme, jer ne isplati se...  :takoje:
Brzi od Bolena.