Plamenik za topljenje olova

Autor blue rapid, Siječanj 31, 2020, 12:42:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

blue rapid

Pozz !
Gdje kupiti i koji plamenika za topljenje olova ?
Naime imao sam 2 električna i dugo im treba da otope i zagriju olovo, a pošto sam nabavio kalup od 350g nikako ne stignem izliti cijeli oblik jer se stvrdne na rupi.
Pokušavao sam s vatrom i radi kolko tolko, ali nije to to.
Gledam po netu plinske ali ne znam koju snagu tražiti i po mogućnosti da ima 2 plamena za dvije džezve.

ossa

imam rešo za dve ringle na plin... koristio sam za topljenje olova, ali sam prestao da lijem, pa mi stoji... sa sve prikljucima i bocom sa plinom... gde se nalazite?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Mi smo napravili jedan električni, trofazni, stane par kilograma olova u njega....Od dvije cijevi i grijač sam dao praviti kod nekog lika u Požegu...mozes natopiti s njim olova za sidro od pet kilograma
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

Rucni brener na veliku plinsku bocu...u AL posudi istopi 5kg za 2min..onda tu posudu stavim pod malu bocu sa plamenikom i tako odrzava tmp...natopim od šale stotinjak glava...

blue rapid

Citat: ossa  u Siječanj 31, 2020, 13:49:07
imam rešo za dve ringle na plin... koristio sam za topljenje olova, ali sam prestao da lijem, pa mi stoji... sa sve prikljucima i bocom sa plinom... gde se nalazite?
Iz Osijeka sam.

blue rapid

A oni grijači što amerikanci koriste ? Jel to tko imao ? Mozda bolje dati 70ak dolara za to nego dok bi ovo sve ostalo pokupovao

ossa

Citat: blue rapid  u Veljača 01, 2020, 08:49:28
Iz Osijeka sam.
Ako hoćeš doneću ti u sombor u godo... ili organizuj transport iz novog sada.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Ja imam i one peći sto se prodaju u kapitalcu, i nemam nikakvih problema s njima...što se tice tih ulaza u kalup...imas dva nacina da rijesis taj problem...jedan je svakako da prosiris malo taj ulaz a drugi je da kalup dobro zagrijes i onda nemas problema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Kad lijem olovo za sidro cca 5-7kg uzmem neki stariji lonac i na tamburi otopim , izlijem i to je to! :thumbsup:

blue rapid

Citat: maverick  u Veljača 01, 2020, 15:22:20
Ja imam i one peći sto se prodaju u kapitalcu, i nemam nikakvih problema s njima...što se tice tih ulaza u kalup...imas dva nacina da rijesis taj problem...jedan je svakako da prosiris malo taj ulaz a drugi je da kalup dobro zagrijes i onda nemas problema
Rupa je dosta šira od vecine drugih kalupa sto imam, vjerojatno je do zagrijanosti

blue rapid

Citat: ossa  u Veljača 01, 2020, 08:53:03
Citat: blue rapid  u Veljača 01, 2020, 08:49:28
Iz Osijeka sam.
Ako hoćeš doneću ti u sombor u godo... ili organizuj transport iz novog sada.
Puno hvala za prijedlog, ali ipak mislim da ću uzeti tu topilicu baš

blue rapid

Citat: maverick  u Veljača 01, 2020, 15:22:20
Koliko su koštale ? Sada sam tražio, ali čini se da trenutno nemaju

maverick

A ne sjecam se vise...mozda kao i na ovoj stranici...tu sam kupio prvu cini mi se

https://www.bleigussformen-shop.de/Big-Dipper-Schmelzofen

Blade78

Pozdrav, sto se tice topljenja olova ja ga topim na obicnom plameniku na karcusu za kampiranje. Uzeo sam staru grabilicu za juhu i nju direkt na plamenik i napravio kljun mali i u nju olovo i ok je za sipat u kalup