ALU-BEL

Autor maverick, Travanj 09, 2020, 19:58:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

im84

Citat: ZeroCool  u Srpanj 20, 2020, 21:13:17
nista lose i zlonamerno da neko ne shvati pogresno... samo sam se malo nasalio i smatram da bi sa 50ks trebamo ici nesto brze

Čamac od 250+kg, i Honda 50ks = 64kmh. (još samo da majstori koji prodaju motore jednom pogode elisu, bilo bi super  :icon_puke_r:) Vjerujem još kmh koji više sa inoxom. Čudo kako reagira gas i kako ''ljepi'' čamac. Takav ''šus'' bih se postidjele neke 60tke motori,a ovo je Honda. Volio bih vidjet neki drugi alu camac i te performanse sa tom Hondom. Mislim da takvih nema  :takoje:

Ovo je baš onako.  :ok:  Bravo za Alu-Bel  :occasion14:
#foxrage
#fox_rage_fishing

Rap

Na koji bi to nacin majstori koji prodaju motore trebali pogoditi elisu za tvoj,moj,nas camac?
Sta se pri kupnji motora bira i elisa???

jurajurajura01

Kod motora od cak 40ks ak se nevaram ti biras elisu elisu mozda nisam u pravu ja za svoj mercury sam biro(nisam ja tu je borna bio taj koji mi je izracunao i reko sta da stavimo) ali opet treba znat izracunat

alex7777

imas pravo birati elisu 100% osim ako te prodavac nesmulja nedavno jel od pajtasa stari kupio yamahu 20hp bila 12P elisa gore i ja mu reko da mu donese 10P sto je i napravio puno ljudi nezna da moze birat al je kvaka u tom sto puno ljudi nezna sta mu treba pa ostane na onoj koja je na motoru  :hi:

alex7777

Citat: Rap  u Srpanj 20, 2020, 22:33:27
Na koji bi to nacin majstori koji prodaju motore trebali pogoditi elisu za tvoj,moj,nas camac?
Sta se pri kupnji motora bira i elisa???
Nemaju oni sta pogadjat ti si taj koji trazis sta trebas a ako ti neznas onda hebes sve gadjanje  :stripii:

silure

Ovo je odlicna brzina i dobro greys kaze moze se izvuci jos koji kmh ali nema smisla opala bi snaga kada bi bio opterecen.. Niti je to glisersko korito,niti je camac lagan, a i 50ks nije pretjerano velik motor, reklo bi se taman  :ok:

SMT

Kako nije... Kad i ako dodaš 2-3-4 km/h vrlo si blizu 70 km/h sa 50 ks... To je ozbiljno...Nije to bas ni lako dodati uvek...

Red veličina, Draganova alu nautika i 80 ks ide 75/h ( mogao bi još, verovatno do 80 km/h uz podešavanja), razlika je 30ks... Verovatno ima razlike i u kg i gabaritima čamaca...Neka je razlika i 10+km/h, dobro ide 50-tka sa ALU BEL...

pajdo77

Kakav krasan čamac  :ok:

silure

A dosta smo mi nezahvalni, uvijek zelimo uloviti koji kmh... Ja cu ovih dana dati 180e da bih bio brzi za 3kmh cca...pa poslje toga ako budem zadovoljan ici cu u krajnost svojoj budalastini i dat cu jos 300e da bih dobio jos 1 ili 2 kmh... Poslje toga sljedi veci motor pa opet sve iz pocetka...

SMT

Nažalost, tih par km taj završni udarac obično koštaju dosta...Uvek se pitamo da li treba to...

Hteli mi to ili ne priznati... Koncept ovakvog čamca (ALU-BEL ili sl) u kombinaciji sa motorima 40-50+ks spada u kategoriju “brzih čamaca”... Ako već tu spadaju, treba tako i napraviti... neki čovek da za to 10.000€ ili više, normalno je da hoće izvuci maximum iz toga... I u smislu brzine i u svakom drugom...KS često samo prodaju motor, a iskorišćenost istih uz kombinaciju sa koritom daju brzinu...

Da li i kada se ta brzina koristi je kod svakoga različito... Neko ne zuri, neko štedi gorivo, neko uživa u laganoj vožnji, svako po izboru... Imati ovakvu kombinaciju koja može u totalu ići tipa 65, a ti dobiješ 50, po meni nije dobro iskorišćena ... Treba napraviti taj maximum (ili blizu njega ako se može) koji imaju potencijal motora i čamca, pa se vozi po izboru kako želiš...

Tu je gas kad zatreba... A ko je na reci često, zatreba itekako...

U svakom slučaju, meni se ovih zadnjih par ALU BEL čamaca sto sam video, dopada... Plovnost, dizajn, farbanje, sveukupno neki sportski karakter camca :hi:... I lepo mi je videti sve više ovakvih čamaca u upotrebi...

Rap

Samo o brzini a malo o sigurnosti.Mozda je najjeftinija varijanta skuter u ovoj prici o brzinama.
Cemu se cuditi ako camac od 150-250 kg sa motorom od 40-60 ks ide 55-65 km/h
Nije li to u nekim normalnim gabaritima?!
Camci alu bel izgledaju vrhunski i daju performanse koje se ne stide niti jednog konkurentskog proizvodjaca,cak stovise.Malo je nas u grupi koji imamo bolje,jace,zavidnijih performansi a da smo u rangu cijene koju alu bel nudi u kombinaciji.

SMT

Pa sačekaćemo Marija na kraju dana... Da mi to vidimo...

Tu se neće obrukati ni kupac ni proizvodjac, slutim nešto  :stripii:... Tu je ulog i pritisak veliki...Pa ćemo mi ostali onda pritisnuti, “ako si mogao njemu napraviti...” :stripii:

retfala

Ovaj puta cu iskusno šutit...sacekat cu da prođe guzva...sam da kazem i ja sa potencijalni kupac za jednog kabinasa

SMT

A ćute mudro i ova dvojica, ne daju se lako :hi:... Malo ćemo ja i ti “posoliti” :stripii:...

maverick

Citat: SMT  u Srpanj 21, 2020, 13:31:18
Pa sačekaćemo Marija na kraju dana... Da mi to vidimo...

Tu se neće obrukati ni kupac ni proizvodjac, slutim nešto  :stripii:... Tu je ulog i pritisak veliki...Pa ćemo mi ostali onda pritisnuti, “ako si mogao njemu napraviti...” :stripii:
A neee...ja želim veliki čamac s puno prostora...ovo ce kod mene definitivno biti najveci otvoreni koji je do sad radio...kaze nesto sitno preko 6 metara i nesto preko 2 u širinu...tako da nece tu biti nekih spektakularnih brzina vec se ide na komfor....volio bih staviti i neki veci motor...ali u mom slucaju ici na pecanje s motorom vecim od sezdesetak KS nije bas nesto ekonomicno....tako da kad bi dobacio do 60 km to bi bio vrh, ali realno je brzina manja od toga...bar po meni
Znaci mjenjam cijeli koncept i čamca i pecanja....od veza da na ovaj flos ne moze stati toliko veliko plovilo...gdje ce s motorom biti preko 7 metara...pa ide novi flos...nova prikolica,,,pa novi sonar...samo se nadam da  ovo žena ne pročita,onda ide i trošak nove žene  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"