Lepica i lov soma na lepicu

Autor šime, Siječanj 28, 2013, 22:08:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alija

Lepica smrdi gore od vraga kad je pokvarena (ista stvar kao i sa mesom) ....ima intenzivan miris po ribi (meni osobno vuče na miris kože nekadašnjih vojnih opasača ) koji se ljudima  ne osjeti baš na daljinu.
Jajašca su žute boje i lepica je sivkasto bjela ..... ako nije dobro spremljena,može doći do promjena u boji i mirisu .... ako nije dobro podavljena (stisnuta ) i ostane da je raspita suši se i u kištri i gubi i jedan dio kvalitete.
Na kraju i sama priprema je jako bitna,jer sa različitom pripremom ISTE lepica mogu biti drastični rezultati u ribolovu .....dvojica pripreme isto pakovanje lepice,svatko na svoj omjer  i love iz istog čamca - jedan može imati grizove ,a drugi samo gledati (ovo govorim iz vlastitog iskustva).
Kolega lovio lepicu skupa samnom....ja imao grizove na svoju, a on nije na svoju .... da se uvjeri lovio kasnije na moju i imao grizove !

Lepica se nakon upotrebe (napravljena) može JEDNOM vratiti u kištru i dobra je i za drugi put .... ali kao i sve ostalo odradi kemija, i sa mesom i sa brašnom pa to u biti više nije ni slično !
Da pojednostavnim do jaja .... i benzin je benzin,ali nije isto ako stoji u karnisteru dugo i u kakvim uvjetima isto kao i to ako se radi o mješavini koje ulje se stavi i u kojem postotku !!!!!

Za sve ostalo možete reći ko Šime da ste kupili lepicu u Sisku i da niste imali griza (kuruzi se ne računaju)  :notworthy:

maverick

Ja sam najvise uspjeha imao kad sam počeo loviti na čistu lepicu bez ikakvog mijesanja i dodataka...noklu spakujem u čarapu i zakačim na udicu kao boilu...relativno dugo traje....a peca....sad koliko je to bolje od pravljenja nokle i kacenja na udicu ne znam...mada nekom logikom na ovaj način ne mozes puno promastiti...e sad ima tu puno iskusnijih pa neka me isprave ako grijesim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Ja svoju ove godine nisam ni diro 2.5kg stoji za sljedeču sezonu sve što je alija napisao je istina..sam način čuvanja lepice ima veliku ulogu..npr ja sam kupio lepicu ( od petrinjca ) u poderanoj vreči kolega loše spremio i mauna..ni poteza..dok su drugi na istu lepicu naklepali brat bratu 150-200kg soma u sezoni..
Maverick de mi reci jedno jel ti staviš lepicu u najlonku običnu ili?

maverick

Stavim u  najlonku ali onu s vecim okama....i traje mi recimo skoro dva sata u solidno ostroj vodi..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Aa mrežasta čorapa hehe..i koliko dugo ti traje u toj čarapi som sa ušča dođe na nju hehe..mi smo uvjek mjesili sa brašnom i čak smo dodavali rogoz radi armature da bolje poveže smjesu a na trocu namotamo spajalicu i 15-ak min i vadi

vedro

ja nisam nikada pecao na lepicu a vjerovatno ni necu ako mi slucajno netko ne pokloni :stripii:
uglavnom uspjesnost hvatanja na lepucu je njen MIRIS ili??? :icon_scratch:

zvona

Moja neka zapažanja..kolege su lovili na lepicu boje čokolina..bilo je tu komada finih najveci 55kg..dok su drugi iz istog mjesta lovili na sivu sa žutim flekama..ima miris na frišku ribu i jedna i druga..samo su drukčije boje ja nisam stručan toliko ali ako je u masi više mužijaka nego ženaki automatski je manje jajašaca i lepica je kud i kamo manje lovna..ali ako si pogrješio lokaciju i temp.vode đaba ti najkvalitetnije lepice u europi..neka zapažanja s moje strane

maverick

Da njen miris....meni je zapakovana u crnu čarapu...žensku ...s malo vecim okama...pa sam gotovo siguran da se som ne pali na tu čarapu  :stripii:

zvona

vedro

ma da se ne pali mozda na zensku koja je nosila te carape i njen miris :stripii: :stripii:
eee sad sam te otkrio... zato ti hvatas vise od ostalih...miris bolje polovice je u pitanju :stripii: jedino ako ti ne nosis carape sa malo vecim rupicama :rofl2: :rofl2: :stripii:

maverick

Npomenio sam negdje gore da koristim potpuno nove čarape....koje kostaju 20 kuna  :stripii: a kak znam da se som ne pali na čarapu...pa kad je prazna uopce ne peca na nju  :stripii:

Slaven

Jel to još uvijek imaš one čarape od one cigančice, one imaju najbolji miris :stripii: :stripii:

zvona

Uff te su dobre za fiš..aroma samo tako..kod mene kad netko skuva odličan fiš kažu garant si korištene(smrdljive) čarape stavio u njega hehe

kawasaki

Men se cini da poglavica siri pricu da bi imao izgovor kad mu neko vidi zenske carape u camcu  :stripii:
Brzi od Bolena.