Lowrance i Yamaha

Autor mossi, Srpanj 16, 2020, 17:39:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Citat: maverick  u Srpanj 16, 2020, 12:30:07
A koliko košta to zadovoljstvo
Ako misliš na Yamahin GPS modul i specijalni kabel.. iskreno nemam pojma.. al jeftino nije...

Ukoliko bude preskupo i pito senzor se trajno pohebe.. spojiću ga na Lowrance i mirna Bačka..

Osso moto čas podrazumeva kompletan rad motora od kad sastavi do gašenja..

Nije to tako mali prosek..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Evo kabel koji spaja motor na Lowrance mrežu.. naravno treba NMEA2000 mreža koja svakako treba uz Point 1.

Koliko je to u domaćim trgovinama nemam pojma.. Nadam se da ne treba još nešto..

nele01

Vodi racuna ako imas Y-COP, moras ga prvo otkljucati kod ovlastenog dilera, pa tek onda spajati na lowrence.

maverick

Znaci 100 eura i spojim...i radice...to mi nije puno...A Nele..pojasni malo o otkljucavanju...yamlock  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Ne mozes spojiti taj kit na sonar ako je pre toga Y-COP zakljucan(instaliran). Prvo treba spojiti sonar pa tek onda odraditi Y-COP. Inace ako se prvo  instalira Y-COP on taj kit prepoznaje kao stranca, moze se cak desiti da prebaci motor u safe mod.
Y-COP moze otkljucati samo legalni serviser yamahe, uz trebovanje uređaja za otkljucavanje Y-COP od Delta Team/SI. To se posbno naplacuje, i nije bas jeftino.
Sve to se radi zbog sprecavanja krađe i zloupotreba. Y-COP se isporucuje kao dodatna oprema i nije bas jeftin, mislim da je cena oko 600 eur. Nekad se isporucivao kao sastavni deo opreme, uz vece motore.

Rap

Citat: maverick  u Srpanj 16, 2020, 19:30:41
Znaci 100 eura i spojim...i radice...to mi nije puno...A Nele..pojasni malo o otkljucavanju...yamlock  :sha:
Nekako mi je to blize 250€,barem sam ja to toliko placao

maverick

A Lowrance treba biti hds ili moze i na ti...nisam dugo pratio te novitete ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Citat: maverick  u Srpanj 16, 2020, 22:12:19
A Lowrance treba biti hds ili moze i na ti...nisam dugo pratio te novitete ....
Koliko se secam Ti ima sve isto sto i HDS gen3, sem radara. Ima sve parametre za VB motore. Cak mi je slika na SS bila ostrija i jasnija nego na HDS gen3.

Rap

mlb

Cak mi je slika na SS bila ostrija i jasnija nego na HDS gen3.
[/quote]

Onda nešto nisi dobro naštelovao!! :no:

nele01

Ma jesam, ali su boje izraženije na Ti, i kontrast 100%. Ima drugar taj moj Ti, podesim jedan, podesim drugi, meni lepsa slika na Ti. Daleko od toga da je nisam zadovoljan sa HDS, puj, puj. Posle tvoje skole, i evo 3 god. iskustva cak ne smem ni da pricam. :stripii:. Nikako da predjem na 12, ali bice i to nadam se u nekom od narednih prelaznih rokova.

maverick

Prebacio sam ovo u temu o sonarima....Meni je cjenovno najprihvatljivija opcija za kupnju 9 ti2....sad...opet ponavljam u zadnjih par godina sam pecao i nisam puno pratio tehniku na tom nivou...kaze Borna koji je u tome 100 posto da je to "dovoljno" za danasnje pecanje. Do sad sam imao hds 7 gen2 koji je otisao s čamcem...pa osim razlike u ekranu ne mogu uopce ni uporediti ta dva uređaja....Nadam se da ce raditi "posao" kao i "stara" sedmica s kojom sam bio zadovoljan i lovio

mlb

9 Ti je ozbiljan uređaj u svakom pogledu!! :ok:

mossi

Danas postavio Lowrance NMEA mrežu, starter kit i Point 1 .. još nisam uzeo kabel za Yamahu ..  dodatnih 100+€ ..

Prilikom listanja i gledanja liteterature za P1, ispostavilo se da on ima ugradjen kompas koji je osetljiv na razne (electro)magnetne smetnje.. pa prilikom montaže treba o tome voditi računa.

Ispalo je da u radiusu do 40cm oko Yamahe ne treba postaviti P1.. magnetne smetnje su izražene čak i kad je motor van pogona.

Obratite pažnju. Ponesite kompas i proverite mikrolokaciju pre šarafanja!

Meni je ispalo ovako i nije ispalo loše..
Već sam test je pokazao ogromnu razliku u odnosu na ugradjeni GPS senzor u HDSLive..

mossi

Nakon ugradnje obavezno kalibrisati P1.
Ima dosta na YT o tome.