Samopražnjenje

Autor SMT, Listopad 14, 2020, 10:36:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Zoki je rešio problem :icon_thumright:...

Meni samopražnjenje ne radi posao jer je to težak motor za taj sistem... Investiciju pumpe od 50€ sam preskočio, uzdam se u druge :stripii:...

Ta vrata zadnja su po meni problem za ovakve situacije ako nemas pumpu... Previše su upuštena na dole + ventilacioni otvori.. Taj dihtung i otvori ako puste a hoce, problem... Jednostavno uz celodnevno padanje kiše sto nije redak slučaj, akumulator bi mogao biti pod vodom i uz pomoć motora, možda i camac...

Tako da ta pumpa nije skupa :hi:...

Ivan Borojević

Meni na bivšem čamcu, ta pumpa ispraznila akumulator i da vam kažem da je cirada najbolja protiv kiše a i snijega, samo se napravi kao polumjesec i dobro zategne.

maverick

Pumpa je mali potrošač i ja sam odusevljen s njom...mada imam akumulator od 95 Ah pa tu ima prostora da radi tri mjeseca s obzirom na godisnje koliko padne kise. Cerada je najbolje rjesenje u kišnim danima....Čamac je suh..tepison je suh....sad ako je ta niska..tj zimska...kod mene a i kod SMT to je hrpa materijala koji kad skines neznas kud ces s njim...Ako je na skare imas posla da stavis gore i da spustis dole ...jeb nemam zivaca toliko ni za to...E sad mi je moment preko teze zime...drikeri mrznu...cerada se smrzne i izgleda kao da je od lima...A pumpa...jbg...kontam da ce se i smrznit ....nisam nikad imao po zimi pa nagadjam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

komplikovano je sa ceradom, drugar ima. Ostavi u zadnjoj komori novčanik, zaveze čamac, montira ceradu, mi krenemo počne da psuje sve po spisku. Reko sta bi rodjak, kaže moram sve ponovo... ostao novčanik pozadi...
hebene su te obilne padavine, ali ih sada lepo pogadjaju. ima se vremena čovek pripremiti za nedaće. Kod mene su lufteri gore. da ne razmišljam previše.

Naidju krize, drukcije grize...

alexdja

Ovo je rešenje za sve te probleme...  :hi:

Nema više divljeg bučka. :no:

Debeli šef

meni je ovo bolje rješenje:

slab je potrošač struje, rijetko se zaštopa i čuva živce, da ne spominjem zdravlje.  :takoje:

alex7777

netrosi pumpa puno struje imam je u svom camcu nikad problem jedino sto kod mene mora bit vode cca 4cm jer nemam duplo dno svima jasno sta pricam znaci ima akomulator 7amp i nema greske sad sam spojio takva dva i mjesec dana cak i dva mir ovisno o padavinama i redom

Rap

Citat: alexdja  u Listopad 14, 2020, 13:11:13

Kada u ovom slucaju pumpa krene raditi;kad prelije u tu posudu u kojoj se nalazi?

alex7777

Citat: Rap  u Listopad 14, 2020, 16:17:02
Citat: alexdja  u Listopad 14, 2020, 13:11:13

Kada u ovom slucaju pumpa krene raditi;kad prelije u tu posudu u kojoj se nalazi?
Ne , aktivira se cim se plovak podigne cca nekih 3 do 4cm

maverick

Pumpa radi kako pada kiša...ako ona zataji onda preljev ide van preko ove cijevi i čamac se nece potopiti..Ja sam stavio pumpu a taj izlaz prema van cu staviti sad kad znam koji nivo je kad pumpa ne radi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Znaci u tu posudu ide iz camca,nisam skuzio odmah

pajdo77

Ja sam vidio kod susjeda da on nema tu pumpu a voda curi van kad napada. To je neki čamac što u Bilju prave. Nema on akumulator što mi se čini još bolje. Doduše on ima gol čamac,bez potrošača tako da njemu to odgovara

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

alex7777

Citat: Rap  u Listopad 14, 2020, 17:35:09
Znaci u tu posudu ide iz camca,nisam skuzio odmah
nulti nivo pumpe nefecera , pumpu kad postavis mora doc cca 4cm vode da bi se plovak podigo i  upalio pumpu znacisa duplim dnom to radi da skoro nemas vode kod mene ima vode da danima kisa pada do 4cm al mi nece potopit camac kontas pajta inace te pumpice vade 50l na minut da znas  :hi:

Rap

Ma sve pet alex!Nisam se susretao s tim camcem pa sam kasno skuzio da mu je tu rupa koja odvodi vodu prema pumpi koja ju ispumpava van jer mu je dno nize od vodene linije.
Btw,ja imam tri pumpe u camcu kod rezervara,u najnizoj tocki krme te u krmenom produzetku

No

Imao sam taj problem sa prošlim čamcem na koji sam stavljao ceradu. Međutim ta cerada je muka ježeva. Stavljanje, skidanje, spremanje, zima i smrzavanje....

Kada sam spalio taj čamac, odlučio sam si napraviti  čamac sa samopražnjenjem i to funkcionira
Duplo dno, pad i inox cijev od 5 cm guta sve