Samopražnjenje

Autor SMT, Listopad 14, 2020, 10:36:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alexdja

Citat: Gremlin  u Listopad 31, 2021, 21:29:42
Imam ja direktnu kombinaciju iz "Motomarine"...sve što se naruči do utorka, stiže u subotu.
Verujem da je jeftinije nego kod Buše i kod Žmige, jer je prva ruka, pa ako hoćeš Attwood, mogu da naručim 2 komada.

Zbog tih tvojih i sličnih problema sa "zamenskim" pumpama nisam u fazonu da ciganišem za 10-20 Eura i rizikujem neko sranje.

Za tu Šajzikinu ti treba dodatni plovak - dodatno drndanje.

:occasion14:
Ne mislim na onu što je on postavio, nego Mario što je stavio sliku...

Vidim da su ugradili gomilu istih i ljudima radi, pa bih je uzeo sad pre nego neku drugu...

Mada svakako ću ovu već kupljenu nabudžiti, neću je baciti...

A ako imaš kombinaciju svakako je jeftinije nego ovde, jer svi oni zarađuju ovde na tome naravno...
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Imas kupiti ovakovih setova sve kompletno...pumpa...pistolj...crijevo...znaci svakako je to jos jedna pumpa u camcu ako si na to mislio...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Da, to sam pitao...

Nije da mi treba, ali volim da znam...  :icon_biggrin:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Citat: maverick  u Listopad 31, 2021, 21:24:20
Alexdja sad sve znas, kod nas cak trgovac kad kupujes pumpu kaze da je malo nakosiš...luda kuca  :stripii: Dok vi razglabate o samopraznjenju ja sam skoro sklopio samopunjenje  :stripii: preradio sam pumpu i narucio novi pistolj i novo crijevo da mogu ubacivati vodu u čamac  :stripii: Ono tipa...idemo neki dan u šumu ...ulazimo s blatnim nogama ...ljeti plaza...unese se pijesak tako da ce ovo biti za pranje čamca iznutra i izvana...Vec je isprobano...jako lijepo radi...pereš...odnosno sapireš i ova pumpa za praznjenje izbacuje...doista vrijedna spravica na čamcima tipa kao moj...Samo nece kao na ovom videu uzimati vodu iz kante vec iz Drave kroz jedno malo sito

Za to tvoje pranje imaš bolji setup, kakav ja imam na brodu:

Jabsco presostatska pumpa, el. prekidač, usis vode sa filterom (kod mene ide iz centralnog usisa vode, prvo glavni grubi filter, pa još jedan)

I ona mi napaja rečnom vodom: lavabo u kupatilu i puni vodokotlić za WC, sudoperu, plus tuš deckwash na zadnjoj palubi.

maverick

Kakva je to pumpa...ovo je ipak jeftini a mali potrosac koji ce se koristiti povremeno...ali slusam prijedloge...duga je zima i otvoren sam za sve opcije  :rofl2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Ovako nešto ja imam, radi na pritisak (presostat) čim "otvoriš" potrošač pumpa radi. Zatvoriš, ona stane. 

https://www.svb24.com/en/jabsco-par-max-3-pressurised-water-pump-12-v-11-l-min-1-7-bar.html

Naravno treba ti stalni izvor vode, pa u zavisnosti od želja i potreba ili bušiš usis i stavljaš ventil i filter - ili samo prebaciš crevo sa otežanjem preko boka i vučeš direktno iz reke.

Rap

Ne treba bacati novce na pumpe (kaljuzne),bila ona jeftina ili skupa nije garancija da ce pouzdano raditi.Pisem iz iskustva sa vise razlicitih proizvodjaca i pumpi u razlicitom cjenovnom rangu.

Gremlin

Jel imaš neku preporuku za pouzdanu automatsku kaljužnu ?
Ja sam nanišanio ovu Attwood Sahara, što i dalje ne znači da ne bi promenio izbor.

Rap

Ma nemam nesto posebno,Europump II G750,slicna tvojoj Seaflo

mossi

Meni je moj SF ove godine zaglavio.
Posle dve godine, vodjice plovka su se uprljale, obrasle mikro algama. Moja kaljužna  je naknadno dodat box u duplom dnu i po toplom i suvom vremenu je skroz suv.

Pumpu sam rastavio, oprao i sad opet radi savršeno.

Znači: treba ih preventivno rastaviti jednom do dva puta godišnje.

Ali bez obzira na sve, kad su ultra pljuskovi sa  50+L/24h obidjem čamac za svaki slučaj.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

šajzika

jesi kad imao problema sem ovo kad je SF zastekala, posto kazes da provjeris za svaki slucaj ak je puno padalina?
Audentes fortuna iuvat

mossi

Ne nikad problema.
Sad je zaglavila isključivo mojom krivicom, treba je redovno čistiti 2x godišnje komplet rastaviti i oprati, to je 10-15 minuta posla. Krstak šrafciger br 2.

mossi

Ja obiđem čamac za svaki slučaj.
Osoblje marine Apatin ne odgovara za potonuće čamca.
Dodatnu uslugu, izbacivanje vode u kritičnim situacijama ne pružaju .. ne postoji kao opcija. Godinama ih ubedjujem da to uvrste u cenovnik, fotografija pre i posle.. + par evrća na konto koje si obavezan izmiriti prilikom obnove ugovora i sve ok. Nemaju sluha..

Ponekad neko od poznanika pogleda, i to je to.

Ja kad obidjem svoj proverim i sve ostale.. nekima izbacim, ako je kritično, nekima javim.

Gremlin

Upravo...

Dobra i pouzdana pumpa ili samopražnjenje uopšte ne znači da čamac treba zaboraviti do proleća...ja obilazim bar 2-3 puta nedeljno, plus imam školskog koji je svaki dan u marini tako da imam "backup".

Ni u jednoj marini, osim ovih fensi za novopečene gliseraše nema opcija da čuvari odgovaraju za bilo šta, od krađe, obijanja, do potonuća - a bilo ih je podosta.
Kod mene domari uzimaju privatno po 10-ak eura za izbacivanje vode - ali to i dalje nije nikakva garancija da neće doći do sranja jer su matori, lenjivci i boli ih qrac, posebno ako je loše vreme.

Ja lično imam i potapajuću pumpu na 220 V na brodu, do sada sam "spasao" dosta čamaca, znanim i neznanim vlasnicima.

:ok:

šajzika

Sad malo gledam i "namišljam".
Jel ovo odgovara za rupu sto sluzi za skupljanje vode i za izbacivanje vode?

Ne vidim razloga zast ne bi valjalo al da cujem iskusnije :hi:
Audentes fortuna iuvat