Kacige

Autor mossi, Listopad 15, 2020, 16:06:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ma vratiću mu u ponedeljak..
Moram da probam pa makar je ostavio za uspomenu...

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

alexdja

Baš sam hteo da pitam SMT-a za ovo...

Ali kad je već otvorena tema, još bolje...

Daj neki predlog konkretno, ono budžet best baj, do 100€ do 200 do 50 :icon_biggrin:... šta znam...

Takođe, mislio sam da iz tog moto sveta ima primenjivih stvari na vožnju čamca i pecanje i za ostale odevne predmete, pa bih proširio temu...  :hi:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Mornar Popaj

Dečki a kakva je situacija sa skijaškim kacigama.
Kupio sam solidnu Salomon driver kacigu sa izmjenjivim vizirima. Na skijanju sam prezadovoljan sa njom pa kontam možda bi mogla biti dobra i za čamac ???

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

SMT

Alexdja,

Da budem jasniji i precizniji... Ne vidim nikakvu prednost otvorene kacige u odnosu na zatvorenu ako već kupuješ... Ako imaš već otvorenu ok, šta da se radi... Zna se za koji se period Kaciga kupuje... OPEN face u motociklizmu je izmedju ostalih podela i letenja Kaciga ( bira se i za tip motora Itd Itd)... Ja ne pratim te jeftinije modele Kaciga, “ jer Kaciga i čizma glavu čuvaju”... S druge strane, ozbiljna Kaciga košta par stotina eura, nisi poludeo toliku lovu dati za kacigu za pecanje... Moto garderoba je 2 vasione iznad ribolovacke, različiti sportovi, ne treba porediti... primenjiva su kišna odela od 100+e... Ispod te cene su obično ne kvalitetna i brzo propuste vodu... Renomirani brendovi garderobe su Dainese, Alpinestars, Revit, IXS, Ixon, Sidi, Kappa i mnogi drugi...  Ako tražiš kisnjak, eto nekih smernica... Ja sam sebi gledao jedno IXS odelo za kišu... Za leto je nepodnošljivo koliko se kuvas, a zimi preko odela dodaje još topline, može da se nosi i ako ne pada kiša...

Brend kacige za pecanje nije bitan, pretpostavljam da za 100€ može novo i korektno... za 200€ može i bolja, samo nešto mi to puno za čamac ali opet zdravlje... HJC je korejski proizvodjac, široke ponude, vrlo vrlo korektan, neko u Bg prodaje... od šklj do premium brenda imaju... Imaš Motoring firmu kod autobuske stanice, odlična ponuda( Grex, Nolan, X Lite), Moto Land je takodje odlična ponuda, blizu su skupštine negde, AGV Platner na NBG novi moto shop i na auto putu -stari... Ovo sto sam u prethodnim postovima napisao je važno za tebe i 60Ks zimi kad si otvoren...

SMT

Citat: Mornar Popaj  u Listopad 15, 2020, 17:55:22
Dečki a kakva je situacija sa skijaškim kacigama.
Kupio sam solidnu Salomon driver kacigu sa izmjenjivim vizirima. Na skijanju sam prezadovoljan sa njom pa kontam možda bi mogla biti dobra i za čamac ???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Salomon sve sto radi je premium, totalni kvalitet, orijentisani na extremne sportove poprilicno... Kud i kamo lakše od moto kacige... Te brile ne magle sigurno... ostaje samo problem brade koji može da se delimicno resi fantomkom... Radice posao zavisno od minusa napolju, kao i na skijanju... uši neće biti hladne sigurno... Samo ta Kaciga i dobre brile su 200+ €...

Ivan Borojević

Džet kaciga nije dobra za zimu jer zrak, tj. vjetar se odbija o tijelo i ulazi u kacigu i udara u lice i ima da se smrzneš za 5 minuta. Kupite neku rabljenu zatvorenu i to je to. Smt je sve objasnio.

SMT

Ti si to skratio i objasnio u 2 recenice :clap2:... Prosto...

Sad bi ja mogao oglasiti moju Shoei Full Face kacigu, ovima sa nad...kanim čamcima i motorima :stripii:... Da se ne blamiraju :stripii:

mlb

Naravno da čovijek zna jer vozi motore , ja sam koristio kacige u rangu parsto kuna , što otvorene što zatvorene i pokazale su se slično jer su pirile na sve strane (pogotovo na -6) :stripii: Ova otvorena mi se napominjem u tom rangu više sviđala zbog praktičnosti otvaranja vizira , malo spustim glavu prema naprijed i ne piri odozdo pogotovo uz fantomku!! Bilo je recimo toliko hladno da mi je kroz imax hladilo noge pa sam usporio koji km više zbog odijela nego zbog kacige! Za to koliko ih koristim su mi predobre , pogotovo kad vidim ekipu sa ušća sa zaštitnim maskama za brušenje iz peveca za 30 kn , onda mislim kakav sam ja tajkun i gospodin  :stripii: :stripii:

ossa

Jeste a kada imate full face kacigu onda nista ne vidite sta vam se desava ispod vitzira. Mnogo je širi ugao gledanja sa džet kacigom... Imam hjc rpha 10+ replika jorge Lorenzo, i jet kacigu kao mossijevu. Obe dobro obavljaju posao s tim da radije nosim jet kacigu tj sam nosio na. motociklu. Nisam vozio preko 200.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Kako vidiš na motoru sa Full face kacigom na 300 km/h? Slabo?

Šta sve neću čuti...Zbunili bi Valentina Rossija... :stripii:

“Rasprava”je da li je zimi bolje u kabrioletu ili zatvorenom autu...

mlb

Nek smo mi tebe nasekirali , to ti je za sve one slike dunava i ribe dok smo mi bili bez čamaca   :stripii: :stripii:

maverick

Ja bih napomenio da su mi kacige onako full pederski...ali ajd imam te dvije...ali nekako me zimsko pecanje asocira na brutalno i momački...tako da ne kukajte...di je ona slika di sam gol na minus deset... :stripii:
Mlb..tebi ce sad s novim čamcem trebati stosta s obzirom da ce to juriti u pm  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: mlb  u Listopad 15, 2020, 18:23:59
Nek smo mi tebe nasekirali , to ti je za sve one slike dunava i ribe dok smo mi bili bez čamaca   :stripii: :stripii:

Bato,
Ma taman posla :hi:... Po izboru, hteo sam biti konstruktivan a ne ubedjivacki, ispalo drugo... Ja je ni ne nosim na čamcu :stripii:

mossi

Citat: Ivan Borojević  u Listopad 15, 2020, 18:03:45
Džet kaciga nije dobra za zimu jer zrak, tj. vjetar se odbija o tijelo i ulazi u kacigu i udara u lice i ima da se smrzneš za 5 minuta. Kupite neku rabljenu zatvorenu i to je to. Smt je sve objasnio.

Ne znaš ti kako se ja mogu skupiti.
Ima ceo da se uvučem u nju...  :rofl2: :rofl2:

mlb

Ma sve je to meni jasno što Jovan priča ali bez obzira na motor (sad jači) zimi smanjim općenito zbog zime pa mi posluže i ovakve kacige , to je bit igre! Naravno da bi prava kaciga odradila posao puno bolje ali bi uz tu kacigu trebala i još puno skuplje odijelo koje će to podnijeti!! Vidio sam da može i ovako pa malo smanjim!  :ok: