Kacige

Autor mossi, Listopad 15, 2020, 16:06:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Stiže zima, dani su sve hladniji, problematičnima sa sinusima potrebna je dodatna zaštita.

Prošle godine sam uzeo vrlo konfornu skijašku masku, ali to je bilo sa F25 i brzinama do 30km/h, ove godine prosečna brzina je 40-50, max 60.. pa sam odlučio da uzmem neku kacigu.

Izbor je pao na Jet kacigu LS2  Track 569.

Motori nisu moj hobi pa je kaciga kupljena uz pomoć poznanika koji drži radnju.

Namena je isključivo vetar na čamcu.

Vrlo dubok i širok vizir. Zaštita od vetra plus širok ugao gledanja..

Trebala bi da posluži .. cena oko 100e nova.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

SMT

Full face je mnogo bolji izbor po svemu , za taj period godine... Bez pinlocka full face Kaciga,  (sistem protiv magle koji se lepi na vizir iznutra), ne vredi ništa... Uz vetar će biti i magla i zima, OPEN face :no:... U slučaju čamca, Kaciga sluzi za vremenske neprilike, a ne za udar glave u beton, tako da je LS2 kao brend prihvatljiv... Za drugi slučaj treba ozbiljnije ali to je druga i tema...

mossi

Zaboravio sam da napišem da je skoro pa najbitniji kriterijum bio da se kaciga može navući na glavu a da ne skidam cvikere.

Svestan sam mana i one su mi napomenute u radnji.. ako bude neupotrebljiva (pre svega oko maglenja), daću je za 70% cene i hebiga ..

SMT

Biće neupotrebljiva...

Full face...Veličina da jagodice podigne, teme da ne pritiska... naocare kroz vizir...Zuljace iznad ušiju ali to je jedina mana...

mossi

Moraću sutra na test vožnju...

Evo malo o tom pinlock sistemu protiv magljenja.. vidim ima je i za LS2 kacige..

maverick

O hebem ti dan...imam neku kacigu od prosle godine....ali slicna je ovoj...donji dio je otvoren...a ti SMT...ajd pisi malo bez tih izraza...nista nisam skuzio sta treba da se stavi na glavu  :stripii: Naravno da sam ovu dobio gratis uz quad pa nisam se puno ni zamaraos tim...ne da mi se do podruma ali kontam da je neki kinez
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Matori,

Stvar je prosta za tebe koji ćeš ići zimi juriti smudja...  zatvorena Kaciga ( Full face) jedino dolazi u obzir... Potkapa tanka ispod nje... iznutra mora imati foliju protiv magljenja( pinlock), košta 20-30€- obavezno...  Veličina kako sam objasnio...Sve drugo ne pije vodu i ne radi posao... Sad možeš voziti u sunčanim naocarima, ovo je za extremne uslovi kakvi su od decembra do marta ili nocu... Vizir totalno providan, ništa toniran ili sl... To je sve kroz kilometre i iskustva ljudi na motorima vise puta testirano kroz praksu... Primenjivo je na čamce...

maverick

Jasno mi je sad ..ovo sto je mossi kupio i ja dobio ne valja urcu...mada imam negdje jednu i full face...isto nova...samo nemam tu foliju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Iskustvo mama..

LS2 na kp..

mossi

Sutra ipak proba.. Glupavo mi da je prodam kao polovnu, a da je nisam nijednom navukao...

SMT

Citat: maverick  u Listopad 15, 2020, 17:25:29
Jasno mi je sad ..ovo sto je mossi kupio i ja dobio ne valja urcu...mada imam negdje jednu i full face...isto nova...samo nemam tu foliju

To dokupis( foliju), moto prodavnice... jer čim krene magliti od disanja, dižeš vizir i hladnoća ulazi, u prevodu smrzao si se... Ti imaš vizir na čamcu kao olakšavajuću okolnost ali svakako još Kaciga te dodatno štiti... Kad ti krene magliti, bacices je u vodu :hi:..

mlb

Ako ti nebude štimala kupim je ja kao polovnu  :icon_biggrin:

SMT

Citat: mossi  u Listopad 15, 2020, 17:31:03
Sutra ipak proba.. Glupavo mi da je prodam kao polovnu, a da je nisam nijednom navukao...

Sutra po ovoj temperaturi ti se neće ništa pokazati... Zameni je...Radice i ona posao u određenim  uslovima, ne treba prodati... zalepi pinlock

maverick

Citat: mlb  u Listopad 15, 2020, 17:33:33
Ako ti nebude štimala kupim je ja kao polovnu  :icon_biggrin:

Naidji do mene..kako SMT objasni ja imam dvije za prodati  :stripii: Kupicu neku nadrkanu...vidio sam neku s nekom vatrenom kuglom...ta mi je  :headbang:

mlb

Imam ja dvije takve otvorene i koristim ih par godina , nemam nekih velikih zamjerki s tim da su baš neke jeftinjare! Stavim potkapu od flisa i milina!