Ulje za menjač

Autor Tićo, Veljača 03, 2013, 10:51:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Da li može obična 90-tka da se sipa u menjač motora.  :-\

grga

ja sam puno puta sipao 75 w 90 sintetik za wv mjenjače ÿi sve bilo ok, kolega sipa skroz hidraol  iako ako se kupuje i jedno i drugo nema tu puno računice ako pitaš za sebe onda oriđiđi i nerazmišljaš

Stepa

Tićo da li u mjenjač od auta ili vanbrodskog motora :icon_scratch:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Tićo

Vanbrodski motor  :notworthy: nisam se setio to naglasiti  :icon_cheers:

šime

nITI SLUČAJNO hidraol SAMO sae80-90

maverick

I obratite pozornost na oznaku API GL u konačnici bi trebalo s oznakom 4 i 5....... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

ajme pa kako hidraol u mjenjač :icon_scratch:

maverick

Svaka reduktorska kutija što stopa vanbrodskog motora zapravo jest prouzrokuje motoru nekakve gubitke. Prosječni gubici su negdje oko 8% ako se promjene od konstruktora zadani parametri a, uporaba gotovo dvostruko gušćeg ulja to jest u najmanju ruku će povećati predviđene gubitke te utjecati na učinkovitost motora . Sljedeće je potencijalno povećanje tlaka u zupčaničkoj kutiji koji može prouzročiti izbijanje semeringa ........
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Da li motul translube osim 300ml pakovanje postoji neko vece? Recimo 500ml. Ili neko slicno pakovanje da mi ne stoji naceto ulje par godina ako uzmem 2 tube po 300ml a reba mi 370ml..
Moze i preporuka nekog drugog peoizvodjaca. Jamalube mislim da je jos manje ono je 250ml. A cena veca nego motul od 300. Posto vidim da neko spomenu i zamenu podloski na srafovima kod zamene ulja u peti, jeli obavezno i jesu bakarne ?
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Yamalube ima pakovanje od Litre, to ja imam, sve zajedno sa pumpicom i adapterom za upumpavanje!  :ok:

Čisto da znaš ko ima!  :tongue3:

maverick

Ulje bi u peti onaj tko se cesto vozi trebao promjeniti jednom godisnje, ne zbog samog ulja vec zbog pregleda, počesto semening popusti iz tko zna kojih sve razloga...u lukama pocesto bude silka, strune i znaju kad se omotaju napraviti darmar....podloške se mogu staviti bakrene..i drze odlicno a kostaju jedno 40 puta manje nego recimo yamahine orginal...zato kupi viška ulja pa češće promjeni jer stvarno nije velika investicija

ossa

Znam mavke, i prosli put sam tako uzeo. Potrosio 350ml ovo ostalo negde ostavio. Pa sada ne mogu naci 2,5dl. Iz prakticnih razloga. Taj motul je kod nas 7€ tuba. Nije za bacanje. Al malo mi je gay pakovanje 3dl (iz mog ugla). Kolko znam na cca 100h se menja. Moj slucaj je na dve sezone...
Hvala mossi na odgovoru. Video sam to pakovanje sa pumpom. Mozda to pazarim... Jesi ozdravio?
Naidju krize, drukcije grize...

vedro

:red_indian: koliko ide u moj Parsun 5ks ulja u petu?  Ima li kod tebe za kupiti ili gdje ima?

maverick

Ima kod mene..ja to kupujem na vece količine  :ok:

vedro