Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Stvar je da neka društva se ne žele zajebavati sa živim novcem nego rade sa uplatnica a jel je tako puno lakše.. :occasion14:

Rap

Upravo tako i vjerujem da je lakse odredjenom djelu ljudi,ali se se izgubila olaksica na rate.

maverick

Sad sam vec kontaktirao par prijatelja u raznim zupanijama koji se bave izdavanjem dozvola i doslovno svatko neki dio te priče tumači sam sebi na nacin koji im je laksi. Za sad je tako sve do momenta kad mRibič bude pusten u rad...Odgovor onih koji s to organizirali sta s ljudima koji niti imaju pametni telefon niti internet...Neka im unuk ili susjed prije pecanja izvrsi prijavu...Postoji i opcija da u nekom drustvu ili ne znam vec gdje postoji neka lista gdje bi nazvai a oni vas upisali da idete na pecanje. Jednostavno...svidjalo se to nama ili ne...vrlo je velika mogucnost da se to ostavriti onako kako su naumili. Ribocuvar nece ni trebati internet vec ce samo skenirati kod na uvjerenju i vidice da li ste prijavljeni , da li imate dozvolu...da li redovno upisujete ulove...itd itd ...
Mozemo se mi tu hebati koliko hocemo...svatko od nas ima neki stav o tome...Djoka je iznio svoj i cijenim...Ja sam opet suprotnog misljenja i mislim da smo mi ribiči puno gore smece nego se se predstavljamo...lovimo...nosimo...rijetki su koji pustaju...a znam i more lopova koji puste ribu pa se naslikavaju da se pokaze da i oni nisu na onoj tamnoj strani...ne treba zatvarati oci pred tim...i tu je na forumu puno takvih ali ne ulazim u osobna uvjerenja. Ali kao narod s ovih podrucja...skloni smo takvom nacinu razmisljanja...uvijek nam je netko drugi kriv...uvijek netko drugi ima ruke u pekmezu a mi smo samo nijemi svjedoci..Urac malo
Pratim i dosta polemika na facebooku na racun slicnih tema...i tamo je isto...sudionici su takvi kakvi jesu...ima poštenih i savjesnih pecarosa ali poznam osobno jako velik broj pa znam da su gori od bilo kojeg ribara...Prekomjeni ulovi i riba ispod mjere je svakodnevica tj...kad god im se pruzi prilika...Tako da legalnost...pracenje...upis ulova po cijenu kazne je jedini nacin za nas...Drukcije nismo znali...drukcije necemo ni znati....Ali ovo je samo moje misljenje i moje vidjenje stvari...nije nuzno da je ispravno i opce prihvaceno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

:red_indian: svaka ti cast,najbolji post u ovoj temi(oko misljenja se ne moramo uvek slagat, ne razmisljamo svi isto kao i prsti na ruci sto nisu svi isti a bitni su nam svi)kao i inace sve si lepo objasnio i poslozio, naravno da i ja imam svojih gresaka i propusta ali sam isto tako spreman to promeniti i prilagoditi se sistemu ako sve bude kolko-tolko funkcionisalo! ih kad bi bar 50% pecarosa ( u skladu svojih mogucnosti) se ponasalo i gledalo na ribolov,nautiku opcenito na provedeno vreme na vodi kao ja i ti sto gledamo di bi nam bio kraj...

dravski pecaros

Ja sam svoje mišljenje nekima u lice rekao i stojim kod toga... Prijavio sam čak dotičnog ali to nema niko sluha odraditi... Prijavio sam mreže koje ste ti i Zrinko digli,sam sam jednu pokidao,nikoga se ne sramim pogledati u oči u vezi pecanja...

Što se tiče pisanja ulova suludo je tražiti da se upisuje sve a dozvoljeno nositi 37 kg ribe.. tako da ima tu dosta stvari koje nisu baš praktične ali šta je tu je i mi to moramo poštivati..

Nadam se da će ovo donjeti boljitak općenito za riblju populaciju i lakši nadzor lopova

Ja idem pecati radi sebe i svoje ljubavi prema tome ,to mi je jedino bitno a ostalo će vrijeme pokazati

maverick

I ja sam u neko vrijeme pecao na nacin da imam viška ribe..pa necu reci da je to bilo u "ono vrijeme" vec cu reci da netko mozda mora proci i one ruzne faze da bi mozda bio bolji covjek. I danas cesto preskacem teme u kojim se spominje prodaja ribe i slične stvari. nedavno sam pričao s jednim pecarošem koji onako...blago receno ima mjesecna primanja od dvadesetak tisuca kuna ali vikendom na Dunavu lovi smudja i prodaje da ima za gorivo jer niti on niti ukucani ne jedu tu ribu...A meni ce vrlo rado podjeliti te informacije da bi bio veci strucnjak ili ne znam sta vec...ok...radi sta hoces...ali nakon dva izlaska bez ulova zove i kaze jesi potpisao peticiju...nema vise ribe...ribar ce odnijeti i to malo... Takvih primjera ima mali milion. Ja sam nazalost okruzen s mnogo takvih likova...kroz posao...kroz hobi itd itd...Ne osudjujem...niti ih prozivam...ali svima bih ugradio gps..
Dravski,  37 kilograma ribe je malo...Kupim i dozvolu za Kopacki rit...tamo je 166...200 kilograma plemenite ribe na 52 petka je 4 kilograma...cijela moja i ženina familija se to ne moze pojesti...Koliko nam treba...Mogli bi danima o tome...A i hocemo   :stripii: idu minusi...bit ce manje izlazaka na vodu...pa cemo raspredati o svemu sto nas muci...Mislim da cemo malo toga promjeniti ali sigurno cemo skratiti ove zimske dane ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Kada bih živio u zemlji gdje su ljudi bitni, kada bih živio u zemlji u kojoj je zakon za sve isti, kada bi živio u zemlji koju vode kreativni a ne aparatčici, kada bih živio uređenoj zemlji, ne bi na ribolovnom forumu bilo ispisano 10 kartica o kupnji ribolovne dozvole.

Nažalost ne živim u takvoj zemlji, i svakodnevno se nekako  usklađujem sa nekom svojom životnom i ribolovnom stvarnosti, kao i mnogi. 

Nisam zamjenio ono uvjerenje
Vidim, moram lopovima dati harač ( 100 kn za komad plastike)  i dati ću jer nemam snage za otvarati još jedan front u životu
Kupit ću i dozvolu kao što uvijek kupujem. Od sada tehnički, nekako drukčije i to je sve

Nadam se da nam unuci, neće imati potrebe otvarati i raspravljati temu o kupovini ribolovne dozvole

alex7777

Dodje mi da odustanem od pecanja nakon ovih postova  :pirate:

pajdo77

Ima tu još dječijih bolesti oko tog izdavanja dozvola i svega što ide uz to. Jedni djele uplatnice,drugi će to odraditi umjesto tebe samo daj lovu,treći hoće odma cjelokupan iznos,četvrti nude uplatu na tri rate. Nisam vezan pupčanom vrpcom ni za jedno društvo tako da ću do proljeća a tek tada mislim vaditi dozvolu vidjeti tko to odrađuje bez puno pametovanja. Za tu lovu koju društvo dobije prodajući dozvolu svom članu mogu prošetati do pošte sa uplatnicom. Što se tiče ovog prijavi se gdje ideš,kolko si bio i šta si ulovio to neka zaborave. Ja ne znam niti želim znati kako se unosi nečiji broj u telefonski imenik mog moba a ne da cijeli dan tipkam rukama od feeder hrane,crva i blata po mobitelu,jeftini su pa će mi netko kupiti drugi kad ovaj od tih nečistoća rikne ili upadne u vodu. Ribočuvarska služba je tu da me obiđe na vodi,vidi imam li dozvolu,pecam li na dozvoljen pribor i imam li u čuvarici dozvoljen broj riba kao i vrste istih. Ako to nisu u stanju odraditi ima društava koje će rado prihvatiti njihove članove (i novac koji uz to ide) a ovi prvi neka se ugase jer ne vidim smisao njihovog postojanja. Nisam ja starcima govorio gdje idem i koliko ću ostati a ne njima. Da im referate pišem prije i nakon pecanja,možda u nekom drugom životu,u ovom to kod Pajde neće ići.

Harley

Living your dreams, do not dream the life

majstor

Definitivno će se broj kupljenih dozvola smanjiti. Možda su nešto trebali pitati i riblovce. Možda će biti reda.  :smjeh:
Ja sam se prilagodio i skinuo aplikaciju i nije komplicirano, mada....
Trebali bi dati i pametni telefon uz dozvolu.  :stripii: :stripii:
Srarcima su počeli dijeliti knjižice ulova kao nekada.  :eek:
Vidjet ćemo, rekli bi slijepci.
Ne javljam se jel sam promjenio mobilel, svima želim sve najbolje u 2021.  :wave:

maverick

Po nekom popisu se vodi 150 000 pecaroša a dozvolu kupuje oko 40 000. Podatke sam nasao na netu i ne znam koliko su točni...Tako da ce vjerojatno bro jpecarosa kad svi naprave novo uvjerenje biti točniji. Mnogo od tih 150 000 vise nije medju zivim, puno je tu pogresaka jer se godinama neki popis vodi rucno. A bit ce manje kupljenih dozvola jer i dio članstva slabijeg imovinskog stanja kupovao na rate. Kazem cijenim svaciji stav, volio bih  da bude jednostavno, ali do sad jednostavno nismo znali. Uglavnom Pajdo ce nam biti zadnja linija otpora prema promjenama  :stripii:

pajdo77

Neka svatko radi svoj posao. Moj je da platim dozvolu,poštujem propise vezane za lovostaj,pecam na dozvoljen broj štapova i udica i vodim računa o broju ulovljenih riba dozvoljenih zakonom. Njihovo je da nas obilaze ili ne a ne da ja nekom dam 500 kuna i još im vodim knjigovodstvo. Da svaka ulica nema svoje društvo i da je sva ta lova na hrpici tada bi se moglo platiti čuvare kao stalne zaposlenike pa nek rade posao. Ovako jednom društvu od dozvola ostane nekoliko desetaka,nekom par tisuća kuna i svima žao odriješiti kesu kako bi zaposlili ribočuvare pa ono što bi trebao biti njihov posao neka odrađujemo mi. Bogati,šta bi još? Sise možda. Ajd po ovoj zimi tipkaj po mobu ili po ljetu kad te obasja sunce pa ne vidiš ni gdje voziš a ne slova na ekranu moba. Meni po njihovom onda treba tablet da vidim šta radim. Kažem vidjet ću šta će biti do proljeća kada ju planiram izvaditi al teško da ćemo se ja i oni dogovoriti. Ako ne bude po mom ostat će mi pet stoja u džepu a Pajdo će pecat da se sve puši. Meni i tako odgovora. Kad ne ide pošteno znam ja i drugačije,nisam gadljiv na višak love u novčaniku,dapače.

maverick

Ti Pajdo dobro pišeš, ali nase pogreske i jesu u takvom razmisljanju...Napisao si poštuješ propise vezano za lovostaj itd itd...a njihovo je da rade ovo i ono...Šta ako propišu da se moramo prijavljivati...Tko smo mi..ja...ti...da odredjujemo drugima sto ce raditi...Pravila su da se postuju ili ne...tu nema selektivnosti.. Zabranjeno je u naseljenom mjestu voziti 100 km/h ali nigdje ne pise da ako vozis 50 smijes biti pijan. Neki dan prijatelj kaze...pa sta...danas sam odnio pet smudjeva jer jucer nisam ulovio ni jednog...Malo mi takve stvari ne vode u dobar smjer...Mada...ja bih volio da bude normalno i da se ljudi ne opterecuju s tim , a moze biti da nas čitaju i ovi iz Ministarstva pa vide na kakvim smo mukama i sve to ukinu  :stripii: :stripii:

dravski pecaros

Danas mi dečko kaže prijavio se da di na pecanju i gotovo nikakve lokacije rijeke netrebaju