Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ja ne mogu govoriti za druge ali ako mijenjaju zakon neću biti član ni jednog društva i ok. Što se tiče tvog prijatelja koji nosi pet smuđeva dnevno o tome se između ostalog i pilam da nema logike da ti,ja,Perica i Ivica vodimo evidencije izlazaka i ulova tj. da radimo ribočuvarev posao. Zato je i odnio pet komada jer nema nadzora na vodi pa ga boli dupe. Da ga ribočuvar obiđe ili da zna da ga čeka negdje u povratku sa pecanja imao bi na povorci onoliko ribe koliko je propisano zakonom. Ne bi riskirao neku hebačku novčanu kaznu koja bi bila propisana u takvom slučaju. Ovako nema kontole i uz mentalitet pojedinca na ovim prostorima radi se to što i sam vidiš na vodi. Zbog toga sam i rekao da ne želim raditi tuđi posao na vodi. Neka čuvar obiđe mene i tog pajdaša sa prekobrojnim smuđevima jer dok mi sami sebi budemo pisali broj izlazaka i ulovljenih riba tu sreće nema. Tako će se i među nama iskristalizirati pojam ribolovac i krivolovac. kaže se dok nema mačke miševi kolo vode,dakle neka svatko radi što mu je u opisu radnog zadatka a ribočuvaru je da kako mu i ime kaže posao da čuva ribu tj. riblji fond i gleda da li se provodi zakon koga su oni sami propisali. Ako će oni sjediti u društvima a mi raditi njihov posao pa koji će nam ku*ac onda oni. Šaljimo novac u Zagreb a ovdje nek bude divlji zapad pa dok ide-ide.

maverick

Ima tu nesto, samo ovaj put novac ne saljemo u Zg, vec ga ostavljamo tu....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

e pa zato bi "ovi tu" trebali raditi svoj posao a ne mi njihov. Da se razumijemo,nije problem upisati ili ukucati nešto u mob ali time se ništa ne dobija. Tko je do sada ispunjavao onaj karton o količini ulova na godišnjoj razini i predavao ga matičnom društvu? Rijetki od nas vjerujem. Pišeš šta i koliko hoćeš i opet oni tamo nemaju valjane informacije o izlovljenoj količini ribe tekuće godine a i da imaju boli ih dupe jer sigurno u Dravu neće pustiti ni smuđa ni šarana niti bilo koje vrste ribe u količini koja je protekle godine izlovljena. Samo svakodnevnim izlaskom i kontrolom iz prve ruke se može uvesti red i saznati koliko se ribe nosi,papir sve trpi,trpit će i ova aplikacija kad nema nikoga da vidi govorim li ja istinu. Što se love tiče ako novac ovdje služi za derneke a negdje dalje za obnovu ribljeg fonda,neki projekt čišćenja pritoka,kanala i sličnih mijesta za mrijest ribe ili poribljavanje ja sam uvijek za da ovdje ne ostane ni lipe a sav novac ode za takve stvari makar ja tu vodu nikad vidjeti neću. Dakle nemam problem da se ovdje sva društva ukinu a da mi na primjer ovim dijelom Drave gazduje neko ribolovno društvo iz Međimurja ako će njihov model biti bolji za nas ribiče.

maverick

A jbg...Ovlastenik...tj nasa Zajednica je dobila nedavno kocesiju nad Dravom ako se ne varam...a mislim da je zadnja bila dvadesetak godina tako...zahebi to s Međimurjem  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Nije me briga tko već kako gospodari. Ovi naši očito ne gospodare dobro jer se ništa na bolje ne dešava. Pa oni se ne mogu zbog raznih interesa dogovoriti da sa jednom dozvolom pecaš u krugu od par kilometara. Ako će doći neka Barica iz Ludbrega,uzeti metlu i napraviti reda zašto ne. Ne slažem se sa time da mora ovim vodama upravljati isključivo Slavonac,evo upravljaju godinama i tu smo gdje jesmo. Daj sposobne a ne podobne.

dravski pecaros

Citat: maverick  u Siječanj 11, 2021, 19:07:04
A jbg...Ovlastenik...tj nasa Zajednica je dobila nedavno kocesiju nad Dravom ako se ne varam...a mislim da je zadnja bila dvadesetak godina tako...zahebi to s Međimurjem  :stripii:

E tu nastaje problem što neko dobije koncesiju za nešto di ne smije ulagati ništa... Po zakonu u RH nije predviđeno poribljavanje tekućih voda... Naš problem je jednostavno riješiti ali ga neki ne žele rješavati..

Smithwick maniac

Ako je najveći problem poribljavanje onda je to lako rješivo uz malo dobre volje.
Eto Dunav uz Kopački rit je izračunao da će pecaroši u 2021 god. izloviti nešto više od 83 tone ribe i to je 60 posto pomlatka.
Odreknimo se svi ulova kojeg nosimo kući i eto poribljavanja kakvog nikad i nitko ne bi mogao uradit ni i približnoj količini.
Samo kakva svrha od poribljavanja dok nema reda na vodi?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

dravski pecaros

Ma ne nisam mislio na poribljavanje nego jedinstvena ribolovnica za sve tekućice makar na nivou županije a nevidim prepreke kada ne poribljavaju tekućice i riba migrira..

maverick

Ili ovo sto sad rade...Halasevo je produbljeno...sad je na redu kanal koji povezuje s Dravom...ap kaze ici ce redom prema Miholjcu...samo bojim se da mi taj njihov tempo necemo dozivjeti

alex7777

Citat: Smithwick maniac  u Siječanj 11, 2021, 20:25:07
Ako je najveći problem poribljavanje onda je to lako rješivo uz malo dobre volje.
Eto Dunav uz Kopački rit je izračunao da će pecaroši u 2021 god. izloviti nešto više od 83 tone ribe i to je 60 posto pomlatka.
Odreknimo se svi ulova kojeg nosimo kući i eto poribljavanja kakvog nikad i nitko ne bi mogao uradit ni i približnoj količini.
Samo kakva svrha od poribljavanja dok nema reda na vodi?
ada neidemo pecat i slicno UOPCE   :eek:

majstor

Problema je puno. Nakupljaju se godinama. Ne mogu se riješiti svi odjednom.
Novi su problemi kad uhljebi pokušavaju biti korisni. Od njih smo svi u problemu. Da li je po ustavu kontrolirati gdje lovimo i do kad lovimo ribe? Kao da su nam žene propisale to pravilo.  :stripii: :stripii:

maverick

pajdo77

Rekao sam ja da će tu biti petljanca oko te njihove elektronike. Oni se ne snalaze koji su bar nešto educirani a gdje će ribiči u nekim godinama koji još imaju goluba pismonošu i čašu od jogurta kroz koju je provučena špaga kao sredstvo komunikacije. Ako su već htjeli uzeti koju kunu na plastičnim potvrdama o položenom ribičkom ispitu sve ostalo treba ostaviti po starom. Stari dobri papir,uplatnica i pusti ljude da pecaju te budi sretan što ljudi vade dozvolu da bi pecali u bunaru. Klinac bi mu na zapadu kupovali dozvole znajući sve što mi znamo kako se gospodari ovim vodama zadnjih desetljeća.

maverick

Meni se čini da povratka nema na staro...vec čisto da poprave ono sto ne valja....aliiii navijam Pajdo za tebe  :stripii: