Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Di si i do sada vadio tamo se sve rješava ...samo što nema više dozvola nego preko novog uvjerenja sve se vidi  :occasion14:

Sg.Pepper

Meni su rekli da se treba osobno kupiti dozvolu u udruzi, jedino sto ne dobijes papir nego ti posalju na mail pa si isprintas ako ga bas hoces imati da vidis kako izgleda, inace ti nije potrebno!
Tako je u Vukovaru
dec d vej aj lajk it....

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

Rap

Citat: alex7777  u Siječanj 02, 2021, 12:06:35
ja sam na direkt kupio nemogu ti pomoci moze ti neko umjesto tebe kupit ako ide samo das podatke i perje  :stripii:
De uslikaj da vidimo kako izgleda

Sg.Pepper

Dozvola se nemoze kupiti online, samo u udruzi klasicno! Bar je tako u Vukovaru!
dec d vej aj lajk it....

alex7777

Citat: Rap  u Siječanj 02, 2021, 17:17:06
Citat: alex7777  u Siječanj 02, 2021, 12:06:35
ja sam na direkt kupio nemogu ti pomoci moze ti neko umjesto tebe kupit ako ide samo das podatke i perje  :stripii:
De uslikaj da vidimo kako izgleda
pajta nemam ti sta uslikat jer nemam imam mail potvrdu da sam platio lega koji mi je vadio dozvolu  mi ju je isprinto sutra ce mi donjet

alex7777

uglavnom gospdja koja izdaje dozvole rekla je sljedece , ako imate mail posaljemo ako nemate odmah vam isprintamo dokaz o uplati i to je to bez kuci pakiraj i na vodu  :stripii:

pišta

maverick

Citat: retfala  u Prosinac 30, 2020, 16:59:36
Haha....nekukam..samo se pitam kako su se sjetili da poskupe 40%...

Kazu, ne zvanicno naravno za sad...Park Prirode je jedinstveno podrucje s tolikom populacijom ribljeg fonda  da je cijena zbog toga otisla gore a ,navodno opet, dozvoljeno je svakom ribolovcu da izlovi 166 kilograma ribe tokom sezone...hebem ga ako je od njih itko ikad tamo zabacio bilo kakvu udicu pa da znaju kakvo je stanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Što znači tih 166 kg po ribiču?
Godišnje ograničenje tj. osmomjesečno jer se peca od 1.6. do 1.3. to je jasno.
A da li je onda ograničenje po danu 3 plemenite ribe, ima li obavezno rezanje peraja?
Pecam dugo godina u ritu i ima stvarno odličnih " igrača" koji uspiju uhvatiti znatnu količinu kvalitetne ribe.
Ipak velika većina ribolovaca su stacionarni ribolovci, senkuju tj. old school ribolovci.
Takvi uhvate di koju ribu i nije kod njih taj ulov ni izdaleka spomena vrijedan.
Osim toga, takvo objašnjenje rita o cijeni ribolovnice je u najmanju ruku problematično.
Isticanjem tih 166 kg po ribiču mi nekako zvuči kao poticaj ribičima da kupe njihovu dozvolu i što više izlovljavaju da ne napišem čak i prodaju ribu.
Gdje je tu poticanje na catch and release?
Ne priliči mi nekako to obrazloženje instituciji Parka prirode...
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Da 166 kg po sezoni je puno vise nego je dopusteno kod bilo kojeg Ovlaštenika....svugdje je to puno manje a ribolovnice su 500 kuna...pa su oni kao dozvolili vise. E sad...nitko nikad to nije kontrolirao pa ne znam ni kako ce sad...mozda preko  mRibić-a.
Ne znam ni kako su  dosli do spoznaje da tu ima toliko ribe...vjerojatno je netko radio neki monitoring, ali realno...bez obzira koliko tamo ima ribe...i to je puno vise nego dalje....pa ajd to i ima smisla...A u pretprosloj godini poznam na desetine likova s tog dijela koji su prebacili tonu somova.....Tako da...sve u svemu zanimljivo i nama ostaje da raspredamo koliko god hocemo a oni su svoje rekli

šajzika

Cekaj Marijo  i čemu pričamo i tko će naravno to provodit?
I štoje 155 166 ili 221 kg po ribicu?

Audentes fortuna iuvat

maverick

Pa jbg...ne znam...Ako ja kontam....oni ce nama ostaviti mRibic da se sami prijavljujemo i upsujemo ulove...e onda kad god te netko negdje zaustavi a ne radis to onda si najebao....Mislim bar sam ja tako shvatio...Na Dunavu ce te kontrolirati policija...renđeri...sta ja znam...I mene zivo zanima rasplet....Zanima me i da li ce biti ikakvog reciprociteta ili moram kupiti 4 hebene dozvole da bih pecao...ne znam...luda kuca sve u svemu

mlb

A šta nam drugo preostaje nego kupiti dozvolu?? Je da su neopravdano digli cijenu ali idem opet prvenstveno tamo pustiti mozak na pašu od svih ovih gluposti i idem što češće mogu!! Ne pada mi na pamet da me neko za 150kn više kljuca  u mozak!!