Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Zna li netko, čemu služi ono novo uvjerenje o položenom ribičkom ispitu?

maverick

Da bi lakše postali dio statisike, da bi doveli neki red. Ribolovna drustva...Zajednice...Ovlastenici...sve je to kod nas zbrkano ......
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

U biti koliko sam ja shvatio opet će društva to sve rješavati oko dozvola

Rap

Jos ove godine a onda sami online ako mislis na kupovinu

alex7777

Citat: Rap  u Prosinac 29, 2020, 21:48:45
mislis ova dva preostala dana , jucer sam zvao svasta nesto i ide online kupovina ribicke dozvole nikako drugacije i cijena je 550kn za pp kopacki rit a o lokalonoj tj ribicko drustvo neznam nisam niti piato  dosad sam vadio obadvije mada nisam pecao jednom dvaput godisnje u selu sad mislim da je nacu vadit jer nema smisla  :hi:

pajdo77

Dok se plaćalo živom lovom dosta ljudi je vadilo dozvole plaćajući ih na par rata,tko je kako mogao. Većinom su to bili penzići a znamo kakve su mirovine pa im se tim načinom izlazilo u susret a generalno gledajući oni u najvišem postotku i vade dozvole. Ako se sada plaća elektronskim putem i odjednom mislim da će izgubiti dosta članova zbog nemogućnosti da se uplata izvrši odjednom a da ne pričam da penzići imaju ako i imaju još mobitele na tipke a ne da prčkaju po kompjuterima,otvaraju neke račune da bi uplatili neki novac. Pa nih 90% ne ide ni na bankomat nego stanu u red pred bankom ili poštom. Mislim da je o tom trebalo povesti računa.

nekinho

Zanimljivo za vidjeti kako u ovoj aplikaciji stoji, a vjerujem to je ono što ide državi... 
-Dnevna dozvola 20kn;
-Trodnevna 50kn;
-Tjedna 70kn;
-Godišnja 100kn;
Čovjek kad tada mora de se pita gdje je razlika do 500kn koju platim, neka je članstvo
iliti članarina u društvu 100kn/godina, opet nedostaje više od pola  :uf:
Da nismo u ovoj državi bilo bi čudno, ovako ajmo na pecanje i mir.

maverick

Pa objasnio nam je Pišta u drugoj temi...100 ide drzavi i ona od toga 20 daje Ovlasteniku tj nasoj Zajednici...100 ide klubu tj udruzi gdje je ribolovnica prodana...i 300 ide opet nasoj vrloj Zajednici...znaci sve ukupno dobiju 320 kuna...i kaze Pajdo smanji ce im se broj clanova...ali ce im se prihod povecati tri puta

Debeli šef

i računica kaže da ne trebamo jebat mater državi nego lokalno.

maverick

Pa uvijek i jesmo imali problem s lokalnim šerifima

Mornar Popaj

Isto tako ova zamjena je bila dobrovoljna,
Dobrovoljno smo im dali pare za nove iskaznice iako stare vrijede, a vrijedit će i dalje.
I vjerojatno se neće puno toga promjeniti na bolje, samo će nadrapat upravo najstariji koji će teže doći do nove godišnje dozvole za ribolov.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Rap

Citat: alex7777  u Prosinac 29, 2020, 23:37:40
Citat: Rap  u Prosinac 29, 2020, 21:48:45
mislis ova dva preostala dana , jucer sam zvao svasta nesto i ide online kupovina ribicke dozvole nikako drugacije i cijena je 550kn za pp kopacki rit a o lokalonoj tj ribicko drustvo neznam nisam niti piato  dosad sam vadio obadvije mada nisam pecao jednom dvaput godisnje u selu sad mislim da je nacu vadit jer nema smisla  :hi:
Kod nas ce jos za 2021 u zajednici rjesavati dozvole za sve one koji ne mogu ili ne znaju samostalno online a od 2022 vise ne

maverick

Uvijek ce se naci netko da rijesi za nekog...Rjesavace i dalje u klubovima samo ce morati svatko biti registriran. Ja sam jos uvijek misljenja da ce država ovim iskaznicama dobiti pravu sliku...i ovo njihovo odricanje dijela novaca od ribolovnica ce se negdje pokazati...ili kod nas ili kod udruga gdje svasta nesto ne stima....a tko zna...bit cemo tu jos koju sezonu pa budemo gledali iz prvog reda....Samo vidim da ce ove godine dosta njih bojkotirati kupnju ribolovnice...na sta ce to izaci i to cemo vidjeti

retfala

Vidim i PP Kopacki rit poskupio dozvolu na 550kn..ja im čestitam.  :pain10: