Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Mozda si me krivo shvatio.
Ne odobravam ovako nesto i ne veselim se,  ali mi nije strano i ne predstavlja meni osobno (uvjek naglasim osobno)  problem.
Svi mi  zivimo drugacije zivote u stvarnosti i naviknuti smo na neke stvari.

Ovdje ne mislim na tebe ni bilo koga prozivat al onako:
Možemo pogledat i s drugačijeg aspekta , npr. Države,  sta ti imaš 200 izlazaka s 1 ili 2 ribe. Gdje ta riba ide ?
Jedes svaki dan ribu?
Svi oce svoj dio kolača, drzava je kao firma.
Gledaj cigarete , alkohol ili coffee2go
Audentes fortuna iuvat

alex7777

Ako tako mislis ok i tu cu te apsolutno podrzat da nejedemo one stvari
ali opet nevidim svrhu nadzora "kad ides piskit i srat" e pa ga jebi
opet kazem ako misle uvest reda NEKA PLATE RIBOCUVARSKE SLUZBE I NEKA SVAKI DAN PRAVE REDA I TO JE TO vrlo jednostavno a ne koje kakve .urceve aplikacije da zagorcaju zivot obicnim pecarosima a lopove nikad niko nece i nezeli uhvatit to je cinjenica ima tu puno toga za kenjat al nezelim , sao kazem cemu ta represija ( vi koji podrzavate ) kad ides na vodu i kad ides kuci
Pa recimo prije necu rec kolko da nebude ovo ono, iso si pecat bez dozvole nahebo si kao manda jer je bilo ribocuvara i radili su posao i bilo je reda malo je bilo krivolovaca i koji su bili kad su uhvacenu kozu su im odrali i sve oduzeli a sta se danas desava ? krivolov je nromlan a pecarosi degradirani u nekom smislu znate dobro kojem  :hi:

Rap

Alex,ti nikako da shvatis (ne zelis ili neces) da ribici ne postoje samo na Dunavu,da ima tu i drugih rijeka,jezera i more.Neki se red uvodi a kakav pokazat ce ubrzo vrijeme.
Gdje je navedeno u zakonu da je aplikacija uvedena da bi se smanjio krivolov i sl?!

alex7777

i znate sta jos , sustav nikako nevalja niti ce ikad valjat jer neki idiot koordinira iz neke jebene fotelje i nema pojam kolko kosta kila krompira na trznici i dokle god bude tako samo cemo ic na gorje (losije) iz prilozenog  :hi:

alex7777

Citat: Rap  u Veljača 12, 2021, 21:48:27
Alex,ti nikako da shvatis (ne zelis ili neces) da ribici ne postoje samo na Dunavu,da ima tu i drugih rijeka,jezera i more.Neki se red uvodi a kakav pokazat ce ubrzo vrijeme.
Gdje je navedeno u zakonu da je aplikacija uvedena da bi se smanjio krivolov i sl?!
a neznam sta da ti kazem jedino ti mogu reci da je ovo za mene trauma izazov i redom sta god hoces, cak se mislim da sve prodam i nepecam vise pod tim uvjetima a ti se misli pajta ja ovo nepisem zlonamjerno nego iskreno
sve ovo za mene nema veze sa mozgom

Rap

Ma sve pet!Nista osobno ni zlonamjerno.Kako ti sada reagiras tako oni gore i prema nama rijecima “pecati se ne mora,ribolov je hobi...”

Jbg

šajzika

Citat: alex7777  u Veljača 12, 2021, 21:43:28
Ako tako mislis ok i tu cu te apsolutno podrzat da nejedemo one stvari
ali opet nevidim svrhu nadzora "kad ides piskit i srat" e pa ga jebi
opet kazem ako misle uvest reda NEKA PLATE RIBOCUVARSKE SLUZBE I NEKA SVAKI DAN PRAVE REDA I TO JE TO vrlo jednostavno a ne koje kakve .urceve aplikacije da zagorcaju zivot obicnim pecarosima a lopove nikad niko nece i nezeli uhvatit to je cinjenica ima tu puno toga za kenjat al nezelim , sao kazem cemu ta represija ( vi koji podrzavate ) kad ides na vodu i kad ides kuci
Pa recimo prije necu rec kolko da nebude ovo ono, iso si pecat bez dozvole nahebo si kao manda jer je bilo ribocuvara i radili su posao i bilo je reda malo je bilo krivolovaca i koji su bili kad su uhvacenu kozu su im odrali i sve oduzeli a sta se danas desava ? krivolov je nromlan a pecarosi degradirani u nekom smislu znate dobro kojem  :hi:
Ma kolega
Sve stoji s tvoje strane ali da se vratimo na onaj prvi post.  Sto i Rap kaze, to je na nivou drzave, ako je korak napred,  onda je to super.
Ne može se sve rjesiti u istome trenu i nemaju sva područja iste probleme.

Kao papagaj, nadam se da ce  ovo biti korak napred

Citat: Rap  u Veljača 12, 2021, 22:00:06
Ma sve pet!Nista osobno ni zlonamjerno.Kako ti sada reagiras tako oni gore i prema nama rijecima “pecati se ne mora,ribolov je hobi...”

Jbg

Baš tako

Audentes fortuna iuvat

mlb

alex7777

No

Mislim da je cijela promjena oko načina kupnje i korištenja dozvola jako loše iskomunicirana sa ljudima kojih se ta promjena tiče.
Čini mi se da je izostalo objašnjenje svrhe i smisla promjene.

Možda zaboravljamo da nismo njemci i da ne poštujemo ni mi ni naši zakonodavci,niz zakona koji su važeći  u drugim sferama života

Možda bi trebali, ovoj promjeni dati prostora da zaživi, ako ima smisla.

Osobno se ne bojim da me netko prati, ako nema pametnijeg posla, ali mi se ne sviđa da sam sebe pratim i imam obavezu da to radim, prijavljujući se na mobitelu, ali ako budem morao  :toothy9:

Tu na forumu, u temi idem na pecanje sam se već više puta najavio da idem, tako da već imam nekih iskustava s tim   :stripii:

Vrijeme će pokazati kako će biti , a dok vrijeme ne odradi, svatko od nas bi to trebao primiti onako laganini. 
Opušteno, pa kako bude.  :ok:

alex7777

Citat: Rap  u Veljača 12, 2021, 22:00:06

Jbg
Ja mislim da se treba opcenito zabranit bilo kakav vid  ribolova i lova i onda cemo bit najjaci najpametniji najdominantniji i to je to nece nitko imati potrebe donositi ovakve sulude zakone i slicno i mir nema problema nema natezanja ako vidis ikog da peca zoves muriju iliti ribocuvarsku sluzbu da ga se strpa u zatvor i milina kolko mi se cini sve to vodi tome
kazes ribolov je hobi ? pa i birtija je hobi pa su ti je uskratili kao i niz drugih stvari
jel vi nevidite kuda ovo sve vodi ?
ako nevidite vidjet cete a mozda bude kasno , nazalost
mozda ce opet netko rec da lupetam gluposti ili da se otreznim i slicno svakom od volje al sto kazem to i mislim realno kom po volji kome smeta slobdono neka dere  :hi:

šajzika

Nemoj se otreznit, najljepše je kad si taman
Audentes fortuna iuvat

Rap

Mjesas babe i zabe!
Birtija mi nije hobi a ribolov je.U birtiji nisam bio od 11. mjeseca a u ribolovu sam ove godine proveo vise od 10 dana.Uredno prijavljen na mRibicu,ulov ne upisan jer nije odnesen c&r.
Prijava napravljena s kucnog racunala.Odjava nakon dolaska kuci.
E sad,tko me je pratio i na koji nacin mozda mi mozes pojasniti?!

Zaboravih napisati;kontrola samo dvaput.Koliko si imao kontrole od strane ribocuvara na samoj vodi loveci iz camca u protekloj godini?

alex7777

¸upravo je to i problem di je kontrola aj necu vise ja imam svoje a vi svoje i zdravo zurim da nebudem  naporan svako ima svoje misljenje i moje niko ama bas niko nece promjenit nekima djabe i crtat zasto to kazem zato sto sovime nista necemo dobit osim hebat ljude bezpotrebno vatajte lopove i sve ostale koji rade svasta nesto a nenamecite ljudima koji pecaju cijeli cirkus ovo ja moja zadnja na ovu temu ako ikome smeta meze me se i obrisat sa foruma nemam nista protiv ili cu sam ako ima opcija samo nek mi netko pojasni

alex7777

ribocuvarska sluzba rijesava sve  :pirate:  kakve .urceve mirodije prijavljivanja .rkanja i ostalo dobar nadzor vodama zlata vrijedi a vi pricajte sta god hocete treba bit profi sluzba placena koja radi svoj posao i mir i red na vodi  :hi: 100%