predvez

Autor gegs, Veljača 03, 2013, 21:37:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gegs

šta staviti kao predvez?

samo deblji monofil?
fluorokarbon?
sajlu?
kevlar?
nešto drugo?

Lomnica_city

Deblji monofil je dovoljan, deblji FC je preskup, i dolazi u malim duzinama, tipa za Climax treba da das skoro 5€ za 9,1m, sto znaci da posle 2-3-4 ribolova nema vise... Ili ako bas ocekujes neku grdosiju za koju mislis da 0,6-1mm monofil nije dovoljan, ili je teren skoljka na skoljku, pa stavi kevlar.

Juzba

Dok sam ciljano lovio soma varalicama, nisam nikad imao nikakav predvez, a bacao sam vhiplash od 0,17 - 0,24
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Lomnica_city

Realno 0,3-0,4mm... Takvoj pletenici nije ni potreban predvez u 90% slucajeva, ali zbog loseg stanja na vodama retko ko peca tim debljinama, i retko na cistim terenima, ja pecam sa 0,19-0,26mm, u zavisnosti od terena stavljam skoro uvek predvez (samo kad pecam voblerom nocu ne), od 0,5-0,65mm.

maverick

rj pravi sajle...mota zavrsetke mislim strunom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Basim

Imam spagu 0.60 i planiram staviti mozda 0.70 - 0.75 predvez neki monofil. Hoce to biti ok? Imam i sajlica za pravit ali posto nisam bas ciljano pecao soma neznam kako bi som odgovarao na sajlu.
Ribolov Osijek "Fishing in Croatia"

Harley

Mozes mu staviti i zicu sesticu građevinsku, njega zanima samo sto je mamac,  a na cemu je to je nebitno.

Tapatalk Sony Xperya Z5 Premium

Living your dreams, do not dream the life

nele01

Ja koristim daiwin preevez debljine 0,80 mm, za pecanje na zivi mamac, a kada ga ciljano lovim varalicom onda je isti predvez debljine 0,60 mm.

tomislav pikehunter

...pozdrav...interesira me pošto sam nov u somolovu kako pravilno na predvez montirati zvečku...pod time mislim koliko daleko se zvečka montira od udice i na koji način...
http://kapitalac.com/som/plovci/big-cat-subfloat-vibro.html
MAJKA DRAVA

Hunter

40 cm od mamca je ok,jos sam znao stavit spuzvicu do udice u koju usipam saranski dip neki,ne smeta mu nist posto mu oci i nisu za gledanje ionako.