Kvote u slatkovodnom ribolovu

Autor maverick, Veljača 28, 2021, 20:40:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ne nađem podatke...a vec smo ranije pričali da kupnjom dozvole za Park Prirode mozemo uloviti 166 kg ribe...ima li tko podatak za ostale zajednice...Osijek..Baranju...Valpovo...itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

Malo mi je u magli ali koliko se sjećam o tim kvotama da se spominjalo nekih 30-40kg ribe po pecarošu godišnje. Tu se značajno izdvaja PP Kopački rit zbog svog bogatstva ribljim fondom (bar tako kažu) pa je stoga kod njih i dozvola skuplja. Sve se to računa zahvaljujući gospodarskim osnovama unazad par godina, pa stoga i zakon tako nalaže, a stoga valjda i ovaj očevidnik traže da vodimo (po novom kroz aplikaciju) kako bi te osnove mogli računati preciznije a ne raditi po procijeni.
Ako griješim ispravite me, bićemo samo svi više informirani. Vjerujem da netko ima i zna konkretne podatke koje tražiš...  :hi:

maverick

Da...znam da je tu okovtih kilaza...ali ako tko zna koliko je za koju zajednicu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Mislim da nema kvota po zajednicama nego sve ukupno je isto za otvorene vode

maverick

Moguce je i to... :uf: Ali sta se dogadja ako kupim dvije dozvole za rijeku Dravu , onda opet imam jednu kvotu ili za svako područje posebno. Onako, čisto mi je zanimljivo kako su to zamislili ako su smislili da trebam tri dozvole za istu priču... :sha:

im84

Logičnije mi je da za svaku zonu, tj kartu imaš određenu kvotu.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Debeli šef

ako udruge i zajednica ne budu postavljale takve informacije na web, na vidljivo mjesto, do daljnjeg bi se trebali držati jedino zakona o slatkovodnom ribarstvu. ovako pojma nemaš ni što im piše u gospodarskoj osnovi ni po raznim pravilnicima i odlukama, jer do tih informacija ne možeš.
kako se ribiče tereti ako se ne upoznaju sa posebnim odlukama koncesionara za neku vodu, tako bi se moralo teretiti koncesionara ako takve informacije nisu javno i lako dostupne.
kopački rit je na svojim stranicama objavio i gospodarsku osnovu, iako ju nisu željeli dati ni na uvid prije nekoliko mjeseci. zanimljivo štivo.

miha

koji web ? ovo izdavanje potvrda i nove ribolovne su vrhunac informatizacije i digitalizacije barem u ovim našim društvima ( valpovština ) .

Debeli šef

neka šalju odluke u ministarstvo pa neka ovi naprave pregledno i jasno.

za to su dobili pare, svima je po gospodarskim osnovama stavka informatičke usluge, kopačkom ritu 35 000 kuna, čini mi se.
jebi ga, svi su prepisivali te osnove, jer se za izradu stvarnih studija nije imalo para. ako su već preuzeli obaveze informatizacije neka ih i odrade. to je, inače, dobar razlog za izgubiti koncesiju, pa neka se zajebavaju sa tim. padat će prijave, kao i za neizlaske ribočuvara po dojavi.
a valjda im ta stavka, informatizacija, nije poslužila za izvlačenje para. 😁

Garofeeder

Realno, da ne pratim ovaj forum ne bih imao pojma o tome da postoje kvote razrezane po pecarusu. Znam za limit od 4 komada i maksimum od 5 kila po danu. Na koji nacin i da li to mene zaista obvezuje i dalje nemam pojma.

maverick

Nadjoh u nekom tekstu...kod nas na Dravi kvota je 38 kg...

DJ17

Ni slucajno nemojte ic buckat Soma ili vertikalu radit, ako vam udari som od 38kg i poneste ga gotovo s ribom do godine hahahh ne mogu da nadjem jel imaju di kvote za slatkovodnog ribara da vidim?

pajdo77

To se treba riješavati na dnevnoj a ne godišnjoj bazi. Šta je problem ispuniti tu kvotu na primjer fiderišući ako riba krene. pecaš tjedan dana plafon i onda štapove u ormar. Glupost.

Debeli šef

pa puštajte ribu i riješen problem.  :toothy12:
slikaš i pustiš. ostane ti dokaz za kurčenje pred prijateljima a riba nastavi plivati dok ne sretne komercijalnog ribara ili ribokradicu, ili dok ne krepa u smeću u kojem pliva.

maverick

Mislim da se ovi kilogrami odnose na plemenitu ribu...fiderisanje je ograničeno ali na dnevnoj bazi...5 kilograma mozes....a sto se tiče ostalog....Jedno vrijeme sam nosio sve u mjeri i iznad...pa jedno vrijeme je kao kilogram bila granica za smuđa....a sad...ako ima ribe kuci...ne da mi se čistiti...mrzi me da ukenjam auto pa iz čiste lijenosti pustim ono sto je na li-la...I kontam da sam i ja nekim dijelom kao oni poznati Uhvati i Pusti samo iz krivih razloga  :stripii: