Reful 490

Autor sico67, Lipanj 23, 2021, 19:37:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sico67

Kako da na svom čamcu krmenu dasku koja je za motor kratke osovine (40 cm ) podignem za dugu osovinu i zakačim motor od 90 kg?
Riječ je o Refulu 490 river, u originalu je bilo krmeno zrcalo predviđeno za dugu osovinu ali je prijašnji vlasnik sebi prilagodio za kratku.

ZeroCool

Citat: sico67  u Lipanj 23, 2021, 19:37:51
Kako da na svom čamcu krmenu dasku koja je za motor kratke osovine (40 cm ) podignem za dugu osovinu i zakačim motor od 90 kg?
Riječ je o Refulu 490 river, u originalu je bilo krmeno zrcalo predviđeno za dugu osovinu ali je prijašnji vlasnik sebi prilagodio za kratku.

stavi jack plate i resen problem

maverick

Ako zelis staviti malo jaci motor onda ces morati vratiti zrcalo u prvotno stanje, ako ces neki manji onda mozes i jack plate...Treca opcija je da napravis sedlo od inoxa ili aluminija i stavis gore i pošarafiš sve skupa s motorom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

sico67

Prijedlozi su dobri, ali šta mislite o industrijskoj plastičnoj ploči debljine 5 cm, ipak je riječ o Mercury 25/50 2T koji je podignut na 50 ks sa trimom i težinom od 90 kg?
Mislim da je netko sa foruma stavio takvu plastičnu dasku.

maverick

Po mom misljenju pedeset ks na zrcalu je puno i motor bi trebao biti ozbiljno postavljen. Nisam nikad toliko ks stavljao na takvu plocu...ako ona i moze izdrzati taj motor...morala bi imati i neku povrsinu da prenese silu na cijelu povrsinu pa dalje na bokove i pod. Kontra s unutrasnje strane bi isto trebala biti primjerena
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

sico67

sico67

Evo dodao sam koju sliku da vidite kako to sada izgleda, vide se rupe na krmenoj dasci kako je to izgleda netko već pravio preinake.
Ja sam treći vlasnik, i cijelog ga obnavljam( tapacirung, struja, vrata... puno posla ali mislim da će mi se isplatiti iz razloga što ću sada moći ostati koji dan duže na vodi.

maverick

Uzivati ces sigurno u njemu...te rupe očisti...osuši dobro i zatvori epoxy filerom od hempela...Pa ces kasnije busiti gdje bude trebalo...

sico67

I koji bi sistem podizanja krmenog zrcala bio dobar, tj. kako bi ti Maverik kod sebe napravio?

maverick

Ako ti je to dugotrajno rjesenje ja bih plastificirao...digao okomicu na 508...510 mm i pogotovo ako ces to raditi sam

sico67

Kada budem napravio, uslikat ću

maverick

Ako budes trebao bilo kakvu pomoc slobodno se javi