Pomor ribe u Karašici

Autor No, Srpanj 30, 2021, 10:02:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Šta da kažem suze mi idu na oči...gorak okus je u ustima a ne smijem ni napisati šta mislim...

Nadam se samo da če se krivac pronaći i kazniti kako i treba

Dunavski vuk

Kazniti? U kojem vi stoljeću živite :D ovo će se zataškat kroz 10ak dana i pojeo vuk magare. Treba bit realan i znat dok je uhljeba, tatinih sinova, plaćeničkih i stračanih radnih mjesta da ne samo ovo nego i puno drugih stvari će ostat zataškano i nekažnjeno...

maverick

Vjerojatnost je velika da je neki od lokalnih poljoprivrednika ili oprao špricu ili ispustio gnojnicu ili su velike vode to jednostavno isprale s obliznjeg polja...Danas o tome nitko ne vodi računa i tako jedno mjesto gdje je sve prirodno su spremni uništiti za par minuta...Lokalni poduzetnik koji se bavi preradom mesa od kad je počeo ispustati "prećišćene" vode u nas dio Karasice  nismo nikad vise tamo ni pecali...onda su počeli praviti most pa su zahebali visinu ispod mosta kad su redjivali obalu, od onda nema bas nesto ni vode...i to tako ide godinama...nitko se ne buni...njih boli ona stvar...i sto Dravski kaze bolje da ni ne napisem ono sto osjecam i mislim jer  bi me netko tuzio jos da sirim govor mrznje ali onako najblaže rečeno hebo bi im sve po spisku
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

dravski bojim se da će pojesti vuk magare i kod mene je bio jedan takav slučaj samo vodotok što se tiče ribolova je gotovo beznačajan ispustili svoj otpad platili kaznu i amen ali poanta je slijedeća zbrinjavanje tog otpada  govorim napamet košta milijun kuna a kazna je sto tisuća kuna i oni devetsto tisuća zamračili

dravski pecaros

Evo da javim niko ništa nije poduzeo i voda je došla i do mene..
Za sada nema crknjene ribe ali užasno smrdi voda

maverick

Jad i bijeda jedne drzave. Obavijesti policiju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Znaju sve sutra je prosvjed u Valpovu ..

MIRNI PROSVJED - ZA ČISTU KARAŠICU

Ekološka udruga Eko-Karašica poziva građane na mirni prosvjed SUTRA, 7. kolovoza (subota ) u 10 sati.
Prosvjed će se održati na desnoj strani Karašice, u parku kod valpovačkog mosta Malta.

-Prosvjedom želimo iskazati nezadovoljstvo reakcijom nadležnih institucija (Hrvatske vode, Državni inspektorat i Nastavni zavod za javno zdravstvo) na zagađenje rijeke Karašice, navodi u pozivu na mirni prosvjed predsjednik Ekološke udruge Eko-Karašica, dr.sc. Dinko Župan.

-Naime, od nadležnih institucija se očekivala promptna reakcija nakon prijave od strane Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac, odnosno učinkovito regiranje i zaustavljanje daljnjeg izljevanja otpadnih tvari u Karašicu. Zbog njihove spore reakcije i nezaustavljanja širenja zagađenja putem brana, rijeci Karašici i životu u njoj je nanesna nesaglediva šteta. Rijeka koja je bila puna života i primjer bioraznolikosti sada je polumrtva i pitanje je dana kada će biti potpuno ubijena ako se ovaj ekocid ne zaustavi.

Ekološka udruga Eko-Karašica (www.eko-karasica.hr) već se deset godina zalaže za zaštitu okoliša za koju se prema 70. članku Ustava Republike Hrvatske prije svih trebaju brinuti državne institucije pa ih podsjetimo na to u subotu, poziva dr. sc. Dinko Župan, predsjednik Ekološke udruge Eko-Karašica.

Izvor: www.valpovstina.info

mossi

Vidimo se sutra!

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

dravski pecaros

Bio jutros do Karašice i kod nas se počela dizati riba

mlb

Evo ja podalje od tamo čujem da se zna i tko je kriv ali ti koji su uzimali iznad gata uzorke nisu namjerno htjeli otići dvijestotinjak metara višlje gdje je ta firma ispuštala to sranje , navodno firma Krnjak !! Tako da sve ovo poslje smješno izgleda! Sličan primjer kao i kod osatine kad se ono desilo, s tim da su oni sve uredno priznali! Gadi mi se ova država  :icon_puke_r:

mossi

Pošto sam zaglavio u svatovima u Valpovu, nisam bio na protestu. Da li ga je uopšte bilo?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ljuska

ja to gledam drukčije zašto ti se gadi država što ima država sa time ne dolazi vodopravni inspektor iz zagreba ni iz vlade to je vaš lokalni čovjek vaš susjed  koji za par sto kuna zažmiri  na prosvjed došlo trideset ljudi iz cijele valpovštine znaći 99 % ljudi nije briga što im se događa iza kuće i onda mirni prosvijed u parku da je došlo tisuću ljudi blokiralo firmu onda bi to dobilo drukčiju medijsku pozornost

mlb

Malo sam se krivo izrazio u tom gnjevu , mislio sam na tu našu birokraciju i općenito taj naš idiotski mentalitet koji to sve dopušta!