Tiger Shark by Mornar Popaj

Autor Mornar Popaj, Rujan 16, 2021, 17:23:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Lep veliki čamac, može tu dosta kulena da se upakuje, za višednevno kampovanje...

:stripii:

Mornar Popaj

Bećari imam pitanje, budući da sam odabrao motor od 25ks sa kratkom petom. Jel poželjna montaža Jack Platea, odnosno koja je razlika sa ili bez njega ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

BeGo

Imao sam sharka sa selvom 30, 2t, bez jack platea koji sigurno nece odmoci ako stavis, drugi su po tom pitanju iskusniji i netko ce odgovoriti. Ono sto je po mome misljenju bitnije ti je izbor elise, ako je netko imao ovu kombinaciju da ti pomogne. Kod mene je konretno bila 10.1x13 s kojom se motor mucio dok nisam stavio 10.5x11 s kojom je bila ok i brzina i potrosnja. E sad kod mene je bio u pitanju "zagrebacki" shark koji je navodno nesto tezi tako da i to treba uzeti u obzir. Ovo ti moze biti neka orijentacija za pocetak.

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk

Mornar Popaj

Odlično, raspitat ću se kako i šta ovih dana

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Ja kontam 9 i pol puta 10 do 10 i pol...mada Ikica ima rznih elisa pa ces moci isprobati. Tako sam i ja...mada on ima dosta iskustva pa ce ti sigurno preporuciti najbolju iz prve
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Citat: Mornar Popaj  u Rujan 17, 2021, 19:10:12
Bećari imam pitanje, budući da sam odabrao motor od 25ks sa kratkom petom. Jel poželjna montaža Jack Platea, odnosno koja je razlika sa ili bez njega ?

18 godina sam vozio tu kombinaciju i mislim da to sve govori koliko je to dobar čamac :ok:. Ovdje pričamo o srpskom šarku, jer zagrebački nema veze s tim.
Kod mene je bila Honda koja je u startu nježniji, ne mogu reći slabiji motor jer samo nema takav šus u startu kao Yamaha, ali je krajnja brzina malo veća. Provjereno 100%.

Najvažnije od svega je kako je pojačan čamac, ako nije, obavezno otvaraj duplo dno da ga možeš izravnati i učvrstiti. Bez toga nema svrhe bilo što pričati o elisama, motoru, brzini, jer će prednji kraj zapinjati i gurati vodu. :no:. Uostalom, uvjerit ćeš se u to i sam, pogledaj samo kako neki šarkovi dobro leže na vodi i idu odlično, a drugi ne idu nikako. To nema veze s teretom nego samo sa ravnanjem dna.
Ako je kod tvog sve to dobro napravljeno, dno je ravno i ne savija se u vožnji, motor namješten i dobro podešen na ispravnu visinu  :mt1032: tada ti nema svrhe stavljati jack plate, iako neće smetati ni ako ga staviš, lakše ćeš podesiti motor na ispravnu visinu :takoje:.
Tek poslije svega toga možemo pričati o elisi. Ukoliko ćeš se većinom voziti sam u čamcu stavljaj 12-ticu, malo će teže izgisirati, ali će ti potrošnja biti manja, a krajnja brzina veća. 11-ticu ili još manju stavi ako će vas ići većinom dvojica, jer iskreno za više ljudi od toga šark ni nije predviđen, a tih par puta godišnje kad ćeš natovariti obitelj, klapu potpuno ti je svejedno kako ide.

Sve u svemu Tigar shark je odličan čamac i imaš jako dobru kombinaciju. Ako te još nešto zanima slobodno pitaj :bye:

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

No

Mornar Popaj

Kaže mi prethodni vlasnik, Grof,
da je sa 30 ks išao 50kmh . Ali on je i skoro 50 kg teži od mene. Tako da ću ja biti zadovoljan sa 40 kmh. Mada mi je brzina sporedna stvar.
Inače, čamac je zagrebački šark 1999. godište

Mornar Popaj

Motor i volan, svjetlosna signalizacija namontirani,
Još neke sitnice i ide u vodu.

Zanima me gdje bi mogao naručiti npr. bijela vrata sa brodskim prozorom, i koliko bi to moglo koštati ?

Gremlin

To najbolje da ti napravi neki plastičar koji se bavi čamcima...mada realno, mnogo su lepša drvena vrata, i ja sam ih imao na mojoj Pasari P-500 pre više decenija...samo redovno lakiraš ili Sadolin sa lakom i nema sekiracije.

:occasion14:

šajzika

Netko je roletnu stavljao. Mislim retfala. Meni se svidja ta ideja
Jel planiras tapacirat unutrasnjost?
Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

Zasad ne planiram tapaciranje unutrašnjosti, a što se tiče vrata. Bijela sa okruglim brodskim prozorom kakva ima Tony C na šarku, su mi daleko najljepša.

pajdo77

Meni drvena daju neki štih što bi se reklo na svu tu plastiku okolo

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

Roleta moze na Titel ali ne moze na Šark jer ovaj ima onaj poklopac gore pa je problem to sve ukomponirati da se jednostavno ulazi. Vrata kostaju bez prozora oko dvije stoje eura sto i nije bas malo....Prozor od 70 eura pa na dalje ako je na otvaranje....Lijepa su i drvena kad se fino odrzavaju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

A što ne drvena vrata, lepo ofarbana, sa okruglim brodskim prozorom sa komarnikom na otvaranje ?
Drvo će svakako oplemeniti sterilnu plastiku.

:sha: