Dunas lux Tiski cvet

Autor Tićo, Rujan 23, 2021, 17:52:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

retfala

Gremlin

Tajmen je lakši i ima blaži kontra švanc.

:dontknow:

maverick

Kontra švanc je nesto sto definitivno usporava čamac u špici snage odabranog motora....ali isto tako tu je jos uvijek prisutan kod vecine čamaca ovog tipa s manje ili vise izraženog stiskanja prednjeg kraja ali mozda ta maximalna brzina nije ni toliko bitna jer ipak ti čamci izgledaju ravno na vodi kao strela...Ipak ravni tabani glisiraju vec pri brzinama od dvadesetak i nesto km na sat ali izgledaju poprilično podignutog prednjeg kraja i moraju preci neke brzine da se poravnaju. Noci kad se vracamo s pecanja i mracno je kao u guzici taj kontra svanc itekako dobro dodje mada nisam ga ni ja ljubitelj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Korito Big Foot Ultimate...die beste...

:ok:

SMT

Ja sam čuo da je to dobar čamac taj ultimate ali neki kazu da je Yogurt ambalaža  :stripii: :hi:

Tico,

Čestitam…

smudjoslav

Evo predloga  priveska za kljuceve od komora... :stripii:

Gremlin

Citat: SMT  u Rujan 24, 2021, 20:06:50
Ja sam čuo da je to dobar čamac taj ultimate ali neki kazu da je Yogurt ambalaža  :stripii: :hi:

Tico,

Čestitam…

Korito je zaista odlično, kvalitet izrade takođe - najbolji izbor od svih čamaca koji se prave u Srbiji.

Međutim, pitanje je da li će, i koliko dugo tako i ostati s obzirom da je "Elko" proizvodju prebacio iz NS u Priboj, pa je pitanje kakva će biti kontrola kvaliteta.

Meni se lično ne sviđaju neki sitni detalji, tipa one sirotinjske plastične bitvice, ali to sve može da se sredi.

:occasion14:

Tićo

Čamac stigao, prvi utisci da će to biti solidno plovili, brzina 46 km/h ali mislim da ću uz malo prepravki dostići 50 km/h, malo prska, pa verovatno treba da se podigne za 1-1,5cm... Komore dobre velike, završna obrada solidna...

pajdo77

Stavi jack plate i dobit ćeš koji km jer motor možeš štelovati kako ti odgovara. Nautika me ne žulja mada i sam imam čamac ali vidim po forumima da ga dobar dio ljudi stavlja čim čamac izađe iz radione ili još u njoj.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

miha

šta će mu jacplate na motoru od 20 konja ....

pajdo77

Pa nek ima,ko da je to sveto pismo

maverick

Motor je 30 ks...jack plate pomaze i na manjim motorima utoliko da ih se podesi na idealnu visinu a ujedno i da dodju do zdrave vode. Za sad mi se nekako čini da na čamcima koji imaju imalo kontra švanca nema potrebe tj nema nekih velikih benfita jer s udaljenosću motora od krme voda"bježi" drukcije nego na ravnom koritu...Isto tako čamci s "tezim" prednjim krajem u odnosu na veličinu motora imaju malo prednosti u krajnojoj brzini s jack plateom...to su obično čamci koji imaju poveće i otezane prednje komore.
Meni osobno je Dunas uvijek bio nekako bas pravi pecaroski čamac ali i nijansu preuzak...Ovaj mi bas djeluje po mjeri i zanemario bih i max brzinu i ekonomicnost s obzirom sta se dobije s ovim gabaritima..Bas bih se volio provozati jednom s njim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Eto ti Miha. Ti ćeš meni jen zec dva zeca. Valjda ja znam. Ma i ljudi krenu sa kompletom od 15 ks pa onda pomalo idu na više,zavisi od mogućnosti. Staviš taj jack plate u startu pa si onda miran u budućnosti. Sad i na orašju gore 20 ks,prije par godina bilo taman 9.9 ks. Idu sve jači motori nd čamce. Nisam čuo da je netko kupio slabiji motor nego što je imao prije

somborski lala

Ja ima Dunas Luxa već 5 godina.Kupljen od istog majstora(Šarkezi). čamac ODLIČAN,bez obzira na promenu imena to je taj. stabilan čvrst,plovan. teram ga sa tohatsu 20 i ide nizvodno 32-35km/h uzvodno 28-30km/h. ali ono što je bitno, sa 2/3 gasa 26-28km/h economic potrošnja. Malo je drugačiji od mog modela ali je korektna izrada. Ja sam lično zadovoljan kupovinom istina platio sam koju paru manje u ono vreme. Dosta je pojačao cenu.

pic exchange

miha

Citat: pajdo77  u Listopad 15, 2021, 11:02:19
Eto ti Miha. Ti ćeš meni jen zec dva zeca. Valjda ja znam. Ma i ljudi krenu sa kompletom od 15 ks pa onda pomalo idu na više,zavisi od mogućnosti. Staviš taj jack plate u startu pa si onda miran u budućnosti. Sad i na orašju gore 20 ks,prije par godina bilo taman 9.9 ks. Idu sve jači motori nd čamce. Nisam čuo da je netko kupio slabiji motor nego što je imao prije

...sve pet ne sumljam ja u tvoje znanje  :stripii: ...glupost živa bušit po čamcu za 4 km ....čamac takav kakav je peri deri i Bog te veselio .... :clap2: