Dunas lux Tiski cvet

Autor Tićo, Rujan 23, 2021, 17:52:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tićo

Nešto novo na tržištu, sa dosta ozbiljnim gabaritima 5,50 m dužine, 1,25 m u tabanu, gore 1,70m visina 0,60 m. Treba da stigne za koji dan pa ćemo videti šta kaže na Dunavu...

Blade78

Ja čekam krajem 10.mj Tandem 535 da mi dođe al ovo je Tićo tvoje vec ozbiljno plovilo.

maverick

Ovo mi Tico djeluje kao veliki brat od Dunasa i sličnih tipova čamaca... :notworthy: Svidja mi se....osim gabarita imas li jos koji info...o tezini...cijeni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Moja zamerka ovako sa slika je da su vrata na komorama trebala biti celom širinom komore...
Naidju krize, drukcije grize...

Gremlin

Za manje pare (posebno ako se pri izvozu u HR odbije PDV) može da se kupi Big Foot Ultimate, koji je po svim pitanjima baba roga za ovaj čamac.

Iskreno, nisam video čamac uživo, ne znam ko je i kako radio "projekat" proširenja, ali onako iz podataka mi to deluje preširoko i nesrazmerno.

Takođe, iz ličnog iskustva bi izbegao te "male porodične manufakture" za proizvodnju čamaca.

:bye:

maverick

Više manje si u pravu sto se tiče tih proizvoda dok se netko razvija i krece u proizvodnju, ali ajd . Meni je Dunas uvijek bio lijepi pecaroski čamac a ovaj je gabaritima taman...bas mi djeluje "dunavski"....tko zna mozda i bude odličan. Kod vas je konkurencija s tom plastikom poprilična i ima za svaciji ukus...kod nas je vec to muka. Od uvoza pa do neke reklamacije...popizdis ako nesto moras reklamirati...vuci vamo tamo...auto...kuka...prikolica...zeleni karton...uvoznik..pa vadi i spustaj...skidaj stavljaj motor...i to te recimo potrefi sad kad je pocela sezona pecanja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Imao sam "Dunas" 16 godina...i nikad nisam imao problem pošto je bio urađen kako treba, a stariji modeli od mog su bili još bolji i sa debljim dnom.  Kasnije su dna bila sve tanja i tanja, jer su se "majstori" setil da za 10x 20 kg plastike uštinute sa čamaca imaju jedan čamac za džabe.

Kad je Titel propao, pokradeni su i razvučeni kalupi, malo se "modifikovalo", crtalo na salveti u kafani, i nastala je cela gama čamaca koji su u stvari svi "Dunas" manje ili više.
I sve su to "proizvodnje prozivoda od plastike", niko nije registrovan kao proizvođač čamaca.

Big Foot je nešto drugo, ovaj Ultimate je baš dobar i podvozan, uostalom mislim da ga ma neko od članova pa može da napiše iskustva.

Muka je i ovde, ja sam sa proizvođačem "Aqualux"-a imao gomilu problema i pakao, i na kraju mu nisam mogao ništa.
Kad ti preda čamac i uzme pare, svaku reklamaciju možeš da zaboraviš  kod bilo kog od tih "porodičnih manufaktura" proizvodnje čamaca.

:wave:

Tićo

Ovo je dosta veći čamac od BIG foota po gabaritima, slažem se da je BIG foot ultimat jako ozbiljan čamac, ali ajde da sačekamo koji dan da stigne pa ćemo pričati iz ličnog iskustva. Ovaj čamac po veličini je sličan Mahseru i Hunter 575...

Gremlin

Sličan je Mahseer-u i Hanteru 575 samo po dimenzijama - jer su oba čamca sa izrazitim "V" koritom.

Inače, stari Dunas Lux se razlikovao od običnog (koji sam imao) samo po prednjem boxu koji običan nije imao.

Ali ajde nek stigne, pa će se se videti šta i kako. Bitno je da si ti zadovoljan i da ti odgovara.

Koji motor ide na njega ?

:occasion14:

Tićo

Ide Tohatsu 30 ks, valjda će biti dosta😀

miha

dino.os

Vozio sam Dunax lux jedno vrijeme i ne sviđa mi se taj kontra švanc, a koliko sam uspio vidjeti na ovim slikama, mislim da su ga zadržali. Šteta

Gremlin

Citat: Tićo  u Rujan 24, 2021, 12:24:36
Ide Tohatsu 30 ks, valjda će biti dosta😀

Biće i previše, s tim što ako ima jak kontra švanc kao neki iz game čamaca nastalih od "Dunas"-a nećeš imati poslednju trećinu gasa nikakvo ubrzanje - jer mu kontra švanc ne da.

Kontra švanc je ok da čamac brže izglisira sa slabijim motorima, sa jačim ima potpuni kontra-efekat jer pramac zabija u vodu i tu je kraj ubrzanju.

Baš me zamima kako će da ide ta kombinacija.

:sha:

Tićo

I Tajmen koji sam imao ima kontra švans pa je veoma solidno išao sa ovim motorom 60 km/h mereno GPS-om. Ali videćemo ja ću biti zadovoljan ako ovaj čamac dube išao 45-48 km/h. Sa 30 ks.