Punjene paprike

Autor DuleN, Listopad 10, 2021, 13:43:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DuleN

I tako, ne nadjoh ovde na forumu post za punjene paprike, carsko jelo...
Recept je prost:
Stotinjak grama sitno naseckane slanine se malo zaprzi, dodaje mu se 2-3 glavice sitno naseckanog luka, jedna narendana sargarepa, 5-6  cena belog luka, so, biber, malo crvene paprike i stotinjak grama pirinca i oko 600 gr mlevenog mesa... Kada se to lepo sjedini, paprike se poredjaju u glineni pekac, napune smesom i zatvore paricima paradaisa ili krompirom.
Sve ovo se nalije sa oko 300ml domaceg paradaisa iz flase i 20ml vode, doda se malo soli i bibera u sve to i onda u rernu na oko 2 sata na laganoj vatrici....
Rezultat je ovo na slici:

PS
Ovaj put sam umesto mlevenog mesa koristio sitno naseckane ostatke od praseceg pecenja... Nema greske !

pajdo77

Volim punjene paprike ali ona sama mi nekako ne izgleda dekorativno u tanjuru pa nju izvadim a punjenje pojedem. Plus toga supruga ne voli kuhani domaći paradajz pa unutra rokne koncentrat iz tetrapaka i zna mi sjest na želudac i onda me rastura kiselina. Kad malo bolje pogledam čudna smo mi obitelj,ja ne volim papriku,ona paradajz. Pa koji ku*ac onda jedemo tu punjenu papriku ja neznam

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Kao da smo se dogovarali za ručak...ja ih baš volim...deca naravno ne, povade meso i paprika u đubre
I kod mene danas punjene paprike, nisu baš u zemljanoj posudi, ali zanimljivo je da se ni posle 2 sata kuvanja paprike nisu potpuno skuvale...ne znam samo čime ih prskaju, mora da je neki titianijumski sprej... :stripii:

:stripii:

pajdo77

Kod mene nedjeljom nema variva. Juha,kuhano meso,paradajz sos,pečeno-pohano meso po izboru,salata,kolač,ručak u podne,ne dvanaest i petnaest. U podne mora biti na stolu...i tako 33 godine koliko sam u braku. Tako naviko.

Gremlin

E moj Pajdo, tako je bilo i kod mog oca...
Ja sam izgleda negde omanuo...

pajdo77

Ja sam znao dopodne nedjeljom na cugu,nikad na ručak zakasnio nisam. Dok recimo radnim danom sam znao iz birtije ujutro na posao

DIDAPATAK

..pomalo sam lud za njom ali mi jako smeta..
..nekad sam mogao čufte iz paprike sa umakom al i to počelo praviti probleme..
..jednom do dva puta godišnje kad si smijem dozvoliti dva tri dana bolova u stomaku napravim lončinu,kupim gastala i udri..
..hebiga, kad je volem.. :uf:
.. :baba:

Gremlin

Meni je jedno od omiljenijih jela, skoro da prilazi sarmi...za sad mi hvala Bogu ne smeta ništa od sastojaka, a količinu sam smanjio.