AluBel 510G by Greys

Autor im84, Listopad 12, 2021, 14:26:43 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alexdja

Ono što sve najviše zanima si zaboravio da napišeš...  :eek:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Rap

Citat: Gremlin  u Prosinac 20, 2021, 19:14:18 POSLIJEPODNE
Čestitam, nek te dugo i dobro služi...

Što minimalistički, ovde je sve što treba, ne znam šta bi ja kao poznati megaloman još dodao...osim trolling motora.

Sve ugrađeno je jako kvalitetno (čitaj skupo :stripii:) posebno mi se sviđa direktorska stolica.

Jedino što mi se ne sviđa je volan preblizu top-mount komande...

I imam par pitanja za ponosnog vlasnika:

Jel ovo nek novi Point One ?

Ugradio si fiksni veći rezervoar pa si napravio odzraku za njega ?
Ako imaš neu sliku kako si to montirao.

:occasion14:
Ozraka ne ide iz rezervara vec “zraci” komoru gdje je rezervoar!?
Top komanda mozda je blizu,mozda slika vara.Kako god.bravo Greys bravo Borna!

Gremlin

Hmmmm...
Iste takve odzrake izvedene na bokove imam na rezervoarima za dizel na brodu, pa sam pomislio da je ugrađen veći tank, pošto i ja planiram da stavim neki vanstandardni u novi alu čamac.

:sha:

im84

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2021, 14:18:14 POSLIJEPODNE
Meni je takav način vrh...minimalistički a skup  :stripii:, Sve sto trebas imas ali u extra kvaliteti....Kako si zadovoljan s ostalim parametrima poput brzine, s obzirom da je tu pitanje ekonomije vjerojatno odlično u odnosu na ostale motore

Predlagali su mi elisu 11,1/8 x 16, ali sam uzeo najveću koja postoji za Suzuku u njihovom katalogu 11x17. Rekli da to neće moći vrtjeti i slično. Na kraju motor ide u blokadu na oko 6400okretaja, i trebam veću elisu. Max brzina je 68kmh, ali ima prostora za još.

Dakle, slijedeće je nabavit neku drugu elisu za probu, pa dalje misliti što i kako.

Čamac izlazi van odmah, stabilnost brutala. Sve u svemu, oduševljen za sada.
#foxrage
#fox_rage_fishing

alexdja

Jbg da si bliže pa da probam i ja tu 17icu...

Ista je i meni max brzina sa 16icom...

Ali to što si naveo je najlepše nešto kod tog motora, nema razvlačenja dok se zaleti ispaljuje ko iz topa...

im84

AluBel je to napravio vrhunski.  :notworthy: :occasion14: Samo napomena da je čamac težak preko 300kg, motor 104kg, jackplate, akumulator Optima 70 od 30ak kg, rezervoar od 33litre, dooooosta opreme.
#foxrage
#fox_rage_fishing

ZeroCool

Zasto admini brisu komentare drugih clanova?

Rap

Citat: Greys  u Prosinac 22, 2021, 21:55:46 POSLIJEPODNE
AluBel je to napravio vrhunski.  :notworthy: :occasion14: Samo napomena da je čamac težak preko 300kg, motor 104kg, jackplate, akumulator Optima 70 od 30ak kg, rezervoar od 33litre, dooooosta opreme.
Nije to upoce neka tezina da bi se trebala posebno spominjati.Camac je vrhunski,oprema je vrhunska,motor je vrhunski,ti si vrhunski i sta vise treba
Top kombinacija!Sretno!

maverick

Citat: ZeroCool  u Prosinac 22, 2021, 22:54:32 POSLIJEPODNE
Zasto admini brisu komentare drugih clanova?

Ne brisu, prebaceni su postovi u Krčmu u temu o nesrecama na vodi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Citat: Rap  u Prosinac 22, 2021, 23:07:08 POSLIJEPODNE
Citat: Greys  u Prosinac 22, 2021, 21:55:46 POSLIJEPODNE
Nije to upoce neka tezina da bi se trebala posebno spominjati.Camac je vrhunski,oprema je vrhunska,motor je vrhunski,ti si vrhunski i sta vise treba
Top kombinacija!Sretno!
I nije preteško s obzirom šta sve ima na njemu...

Moj je recimo u klot varijanti, bez konzole, težak 280kg...

Teži je dosta jogurt od sardine kad pogledaš...

im84

Što više vozim, to me ''Suzana'' više oduševljava. Vozim ga dosta malo, pa se jedva skupilo 130sati u pola godinice.  Moram uplodat video, ali nisam bio spreman za super snimak, sitni valovi od čamca pred menom, i ruku na srce nemam još ideal elisu. Može ići veća gore.

No za gol čamac od 300+kg, i ovo je extra.
Ecogps se zna popet i na 6.4 6.5km/lit, što je spram konkurencije jednostavno brutalno. U tom rangu jedino Honda i Suzuki. Vidio na ostalim čamcima, lakšim , sličnim, sa Yamahom, Mercurijem, Evinrude.

4000okretaja/42kmh
Eco 6.20

4650okretaja/51kmh, ecogps 5.5km/lit  :eek:

6200okretaja/66.6kmh, ali ode nekad i u blokadu, nisam uspio bolje snimiti

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Od toga ne moze bolje...moj u taj mod od 6 ne moze ni da ga šlepaš  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

im84

Iskreno, neznam još. Nudili mi 11 1/8x16 kao i 99% što ih ima, nisam htio, uzeo sam veću 11x17. I sad i ta ispada mala. Da ima 11x18 ili čak 19, no od Solasa nema. Eventualno ima opcija od Mercury-ja, ali nemam opciju da probam.
#foxrage
#fox_rage_fishing