Konzola za i protiv

Autor šajzika, Listopad 27, 2021, 16:09:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Sajzika ce morat kod Alu-Bela na neko savjetovanje i dogovaranje. Da vidim kolko ce antrax s samopraznjenjem i konzolom kostat :stripii:
Kad vec vrsimo izmjene
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Citat: Gremlin  u Listopad 27, 2021, 16:21:15
Nek je sa srećom...red je da se malo potroše te italijanske dnevnice :stripii:

Pravo je zadovojstvo sarađivati sa ludima kao Mario AluBel, Sale "Alunautika"...
Vrhunski profesionalci...

:occasion14:
Kod mene ce to potrajat. Ovaj ce biti dugorocni projekt. Pomalo i polako.
Nema kod mene i novi camac, motor, jp i sonar :stripii:

Sve vise i vise me privlaci ta konzola :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

A šta znam za konzolu...jeste da vi do Dunava imate lepe vožnje, pa plus po Dunavu, pa nazad...komforna je nema šta...

Ali ja ipak preferiram ručku, ceo čamac mi je slobodan...
Volim ponekad one opuštene jesenje dane sa 3 štapa na dubinsko, zavaljen u stolicu, rakijica, kafica, mezence...opuštencija...

Kad staviš konzolu, toga više nema...

E sad svako zna šta mu najbolje odgovara, a naši dragi "AluBel" i "Alunautika" su tu da te naše ideje i želje pretvore u realnost.

kolence

Citat: Gremlin  u Listopad 27, 2021, 19:05:18
A šta znam za konzolu...jeste da vi do Dunava imate lepe vožnje, pa plus po Dunavu, pa nazad...komforna je nema šta...

Ali ja ipak preferiram ručku, ceo čamac mi je slobodan...
Volim ponekad one opuštene jesenje dane sa 3 štapa na dubinsko, zavaljen u stolicu, rakijica, kafica, mezence...opuštencija...

Kad staviš konzolu, toga više nema...

E sad svako zna šta mu najbolje odgovara, a naši dragi "AluBel" i "Alunautika" su tu da te naše ideje i želje pretvore u realnost.

Takodje sam isto razmisljao dok igrom slucaja nisam kupio camac sa konzolom preporodio sam se i skapirao da 95% vremena provodim kod motora vrv i ti, napred idem samo da bacim teg i uzmem stapove :)
A pritom uglavnom samo varalicarim i leti na ceke som/smudj, a ima i toga sto sam uglavom sam na pecanju ;)

Zaklonjen si od vetra, kise, da  ne pominjem zimi, gde lagano mozes pun gas ne trebaju ti fantomke i sl. Sonar pratis koji je ispred tebe ne treba da se krivis, cas dole cas gore i da ne pominjem da za malo jace motore nekako si sigurniji imas malo vecu sugurnost sa obe ruke, sta znam...ali nisam toliko umoran nekako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

maverick

Nije tema ali malo cemo u Gremlinovoj  :stripii: Ja sam htio neku malu konzolu ali sreća pa me Šimic odgovorio i stavio sam vecu koju sam pomaknio u jednu stranu...Mogao sam jos 5 cm visu jer po ljeti dosta cesto vozim stojeci....A sirina čamca mi dozvoljava da je konzola i dosta siroka tako da zimi iza vizira vozim i normalno pričam na telefon kao da sam iza kabine i to je odlično...A ostane mi jos dosta mjesta da pored stane šaranski krevet s šatorom na sebi da mogu komotno spavati preko ljeta...zimi sam ionako odustao od te price onog trena kad sam prodao kabinu....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ALU-bel

Citat: mlb  u Listopad 27, 2021, 19:13:44
Stavi si svakako ležajeve pod podloške na JP prije nego ga montiraš!! Puno lakše je dizati i spuštati a koštaju dva ležaja cca 10 eurića!
Nerazumijem sta dodatno treba na jp... popustis cetiri bocna vijka, sa dva prsta dizes i spustas motor od 100 ks i cirka 165 kg ... prema tome nisu potrebni nikakvi ležajevi .

Gremlin

Što se tiče konzole, nemam ništa protiv da svako odluči da li će je staviti ili neće...

Ako bi je ikada stavio, izgledala bi slična kao Maverick-ova, možda i malo šira, i obavezno pomerena u jednu stranu.

Evo kako to nakazno izgleda kad je na sredini, bukvalno nemaš gde da se provučeš između box-ova i konzole - nema više od 25-30 cm.

Ceo čamac budi Bog s nama dizajn sa tom skalamerijom iznad motora...

:stripii:

smudjoslav

Citat: kolence
/quote], a ima i toga sto sam uglavom sam na pecanju ;

Sent from my iPhone using Tapatalk
...Pa kad si asocijalan... :stripii: :stripii: :stripii:

šajzika

Da nema tih komora bilo bi prohodno.
Osobno bi gledao konzolu na sredini ali povučenu ka krmi, tak da sjedim na zadnjoj klupi i obavezno naslon.
Ovo sto je kole nabrojao su sve stvari zbog kojih me privlaci konzola.

Sve u svemu, dok dodje do toga, znat cu sigurno sta zelim :stripii:
Audentes fortuna iuvat

marina1983

Mesto postavke konzole prvenstveno zavisi od dimenzija camca.
U startu bi valjalo znati zelis li konzolu ili ne jel se u patosu ostavljaju prohodne cevi kroz koje se vuce instalacija .
Moze i naknadno secenje i budzenje ako nekom ne smeta.
Sve ima svoje prednosti i mane ali cu i dalje ostati ljubitelj rucice.

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

100 ljudi, 100 ćudi...100 žena, 200 sisa... :stripii:

Ovaj čamac sa slike je potpuno unakažen, da ne komentarišem dalje, žali Bože bačenih para... :crybaby2:

Na Greys-ovom čamcu se lepo vidi da su kroz pod provučeni crveni bužiri za instalaciju kroz pod...može to i naknadno, ali je Grunfovanje.

I ja sam ljubitelj pendreka (ručke)

:hi:

šajzika

Citat: marina1983  u Listopad 27, 2021, 20:49:04
Mesto postavke konzole prvenstveno zavisi od dimenzija camca.
U startu bi valjalo znati zelis li konzolu ili ne jel se u patosu ostavljaju prohodne cevi kroz koje se vuce instalacija .
Moze i naknadno secenje i budzenje ako nekom ne smeta.
Sve ima svoje prednosti i mane ali cu i dalje ostati ljubitelj rucice.
Camac mi je kopija trackera i izgleda kao ovaj sa slike bez bočnih bokseva i malo kraca prednja paluba. Ja bi neku konzolicu kao na slici ali na sredini camca i da sjedim na zadnjoj klupi.
Nisam majstor ni expert pa kad budem išao na tu opciju onda cu se svakako posavjetovat s majstorom, ali to je zasad neka vizija.

Audentes fortuna iuvat

ALU-bel

Ovakav model buksi je bolji kada ide konzola na stedinu