Propulzivni propeler

Autor TonyC, Veljača 07, 2013, 23:00:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Propulzivni propeler je nešta novo iz švedske !
Pa da podjelim s kolegama pecarošima ! 

Radi se od kompozitne plastike .
Radi se svako krilce zasebno - može se promjeniti ako se ošteti .
I ono najbitnije - na jednom motoru pokriva više pičeva !
Radi se u grupama - od 25 -45 hp 
                                 od 40 - 100 hp
                                 od 100 - 300 hp

Ono što je nama najzanimljivije je onaj od 25 - 45 hp - on pokriva od 12" pa sve do 17"

Da neserendam previše evo par videa , prvo da oni koji neznaju šta je "pič" vide šta je to !

TonyC

A onda malo o Pro puls propeleru !

TonyC

maverick

jeli to sam stimas svaki put ili se moze nekim daljinskim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Evo , propeler ovako izgleda ! Naravno , ide poklopac !

A ovako izgleda rezerno krilce , naravno sva se mogu promjeniti .

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

TonyC

Ma taj prvi video je samo za demonstraciju da ljudi skuže šta je pič , a inače to je propeler sa azipoda od 16000 hp za kontejnerski brod ! ! ! !

A što se tiče ovog propelera , on se štela sa jednim inbus ključem !
Popustiš vijak , zakreneš pič jednog pera i sva se pomaknu , zašarafiš inbus , testiraš !

TonyC

A pa nije jeftino - sam propeler je oko 200$ plus šiping !

Ali kad vidiš da jednim propelerom pokrivaš 4 različita piča i da nema šanse da ofališ za bilo koji vanbrodski motor od 25 - 45 hp + radi se od plastike - mislim da je mnogima interesantno pogotovo što imaju jake motore koje nemogu iskoristit do maksimuma - odnosno nemaju veliki raspon izbora propelera !  :icon_thumleft:

maverick

de vidi imali za onaj moj mali motor..da narucim odmah
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

ima za 35-60 hp ! ! !

pokriva od 11" pa sve do 17 "

Surikarn

Malo sam skeptican prema  plasticnoj elisi...pretpostavljam da su radjene od plastike u kombinaciji sa grafitom sto bi znacilo da su dosta krte,ali ipak su plasticne i sigurno se izvijaju kod veceg opterecenja a to znaci gubitak snage-brzine... nekako mislim da to bas i nije neko rjesenje posebno za nase uvijete u kojima barem jednom u sezoni zakacis podvodni panj,granu i sl.
To nebi bilo lose da ju ima neki majstor tipa npr. Maveric,pa ljepo dodjes kod njega on ti namontira tu elisu i nakon sat dva testiranja dobijes rezultate te po njima znas koju elisu trebas kupiti...  mislim da bi u tom slucaju ta elisa bila vise od koristi...

mossi

alexdja

"The material we use is a high performance polyamide, injection molded under high pressure and temperature. To obtain an even stronger material it is reinforced with glass fiber. Overall, therefore, our propellers just as strong as propellers in aluminum and usually better. If we take into account factors such as weight and performance against corrosion etc. it widely exceeds the properties of aluminum. The polyamide are known to be resistant to commonly used chemicals and petroleum products. If necessary, the propeller can be painted with the most commonly available on the market 1 – & 2-component colors."

http://propulse.se/english/about-propulse/
       Nema više divljeg bučka. :no:

TonyC

Alex đaba ti trud , Surikarn se vozi u plastičnom čamcu a nevjeruje u plastičnu elisu  :toothy9: :toothy9: :toothy9: :toothy9:

Surikarn

Ako bas netko jako vjeruje u tu plastiku za 200$ + PDV neka odrjesi kesu...ja nebum sigurno