JEDINSTVENA RIBOLOVNICA OSJEČKO BARANJSKA

Autor maverick, Prosinac 08, 2021, 18:23:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Mislim da nakon svih ovih godina pričanja o tome samo unistavamo tipke na tastaturi  :stripii:  Pratim toliko koliko mi na Facebooku iskoci nesto na tu temu. Vidim da pojedina drustva idu s cijenama ribolovnice i do 200 eura...opravdano...ne opravdano ali ocito da imaju kome prodati.....I dok mi budemo kupovali ...a realno hocemo...banda ce raditi po svom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Harley

Living your dreams, do not dream the life

maverick

Biti član te ekipe je izgleda privilegija  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Miha, i ja sam pesimista ko i ti oko vecine stvari, nadam se da ce bit bolje ako dodju mladji ljudi na neke pozicije. Ali nema tu resenja bez nekog velikog ujedinjenja i bojkota(recimo kupovine dozvole) nas pecarosa bar na nivou zajednice... ima tu 100 pitanja i podpitanja... da se ne ponavljamo i da ne mlatimo praznu slamu ali eto jedno od pitanja, zasto mi treba posebna dozvola za Dunav uzvodno od Aljmasa ako ja pecam na otvorenoj vodi ne ulazim u Vemelj i ostale bare u parku? A zivim 300m od Dunava i trebam dat 100e za jednu dozvolu i 90€ za drugu za isti taj Dunav par kilometara uzvodno sto cu ponekad otic na Hulovo itd...

Slaven

Pa kad je zasticeno podrucije i sa nase i sa susjedne strane :stripii:

Bas slusam tu pricu dobrih 15tak godina i definitvno nema od tog nista, negdje sam prije i napiso, dobro je i ovako da nebi bilo gore, pogledajte kako je u austiriji na dunavu, nesmije doc ni popisat se u vodu :stripii:

maverick

Dobro Slaven kaze...bojim se sa ce biti i gore...samo je pitanje vremena kad ce naši početi stavljati cijene kao ovaj krkan sto je naracunao 400 eura

dravski pecaros

Navodno zajednica Valpovo u totalnom kolapsu,kolko čujem prijavljeni su državnom odvjetništvu i još nekim institucijama

maverick

Ma jesu ih prijavili...ali nema od toga ništa pametno...klosare oko par gajbi piva...krađu svi na sitno iz tih društava...i vecinom to proteraju kroz guzicu...i sad odjednom ovaj koji vise nema love tuži ove koji imaju...dok je on imao.. pravio je pravila za onu kadu kako se njemu htjelo...moze ovaj...ne moze onaj...

Goran

Svim ribolovnim drustvima bih oduzeo upravljanje rijekama,dozvola bi se samo mogla izvaditi online dakle cista digitalizacija ili na par mjesta u ministarstvu ili tako nesto,slicno kao nizozemci,rangerska sluzba na nivou drzave i udri.kakva drustva silna poceo bi gasiti i ova na stajacicama,upola smanjio neka se spajaju. ..malo je diktatorski nacin ali drukcije neide.

maverick

Samo sto se Gorane tebe...mene...nista ne pita :uf:

SMT

Izvinjavam se, sto sam "preplivao"
Dunav! :hi:

Procitao sam...Niste me utesili... S obe strane slicna ili ista prica... Najbolje je da je kod komsije dobro, onda ce se preneti dalje...

Danas izgleda skola i fundamentalno znanje, nisu nigde dobro dosli... postoje precice do uspeha... A to je uglavnom članstvo u necemu... to je prečica. Ta mala udruzenja su obicno pod zastitom velikih... koji je to tek interes!? Da li je moguce da su tu puni dzepovi!? Ne znam..Tesko je biti svoj, u bilo cemu.

Niko danas ne razmislja, da visak energije, pameti, znanja podeli u opste dobro... sve navedeno se koristi, samo za licne potrebe.

Ako se okrenes unazad ka mladim, vecina njih ne zivi zivot danas... samo ga gleda, obicno kroz telefon... Sta ce oni promeniti, jesu zainteresovani ili ce se odseliti, milion je pitanja.

Za neke od nas je kasno, biologija... na sta ce to ispasti, vezano za ovaj nas hobi... Zivo me zanima... mada ovo sve traje desetinama godina, mozda se nastavi jos toliko...

Malo koga to i zanima.

miha

Ništa se ne radi.... Postoje interesne grupe " mladih" ljudi koji znadu da povežu udicu.... Ali ima ju neku svoju priču koju su uklopili u ovu žabokrečinu od sistema... Uzimaju ono što im se nudi NOVAC  i puca ih k... C za sve ostalo... Što manje talasanja i sve je super.... A vi ostali očete ili nećete... Malo se kupate.. Malo pecate... Malo nešto mrmlja te.... I to je to godine idu....

maverick

Točno tako...ako uzmemo "mlađe" realno daju 20-30 milja za čamac...boli ga kiki za cijenu ribolovnice...idu pecati i to je to....uzmes nas...necu reci u srednjim godinama...ali realno isti kiki...pecas...kupaš...uzivas...boli te koliko kosta i tko krade...uzes penzionere...mozda je nekim i skupo ali oni valjda prvi kupe i plate...I sta nama ostane...ili ova tema da s vremena na vrijeme kukamo  :stripii:  ili da se uhvatimo posla u nekom drustvu...realno svoje slobodno vrijeme i hobiji koje imam da zamjenim s natjerivanjem s hrpom budala...pa to mi tek ne pada napamet...Pa u kucu odavno ne pustam onog tko me jednom nazivcirao a ne da idem u tudju "kuću" a tamo me svi zivciraju  :stripii:

Garofeeder

Odem na godisnju skupstinu, drustveno natjecanje za Dan drzavnosti, bude tu i neki kotlic ili rostilj, nista spektakularno. Ekipa simpaticna ali ni lud ne bih nesto ozbiljno pokusao organizirati s njima. Ako i postoji neka korist za nekoga minimalna je.

Kupim dozvolu, pecam za svoj gust i drzim se one Boze, daj mi snage da popravim sto mogu, pameti da se ne petljam u ono sto ne mogu i mudrosti da to dvoje razlikujem.

Ne pada mi na pamet nekome prigovoriti sto je zabacio 4 stapa, pokupio smudja kedera, postavio spiglericu ili senker negdje u kraju. Idem pecat da se opustim, ne da se svadjam oko gluposti. Jer, budimo realni to, tako dugo dok postoje legalni ribari koji metu Dunav, jesu gluposti. To ima li netko relativno jeftinu povlasticu ili nema zapravo me ne zanima.

KoDar

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 05, 2026, 13:52:21 Navodno zajednica Valpovo u totalnom kolapsu,kolko čujem prijavljeni su državnom odvjetništvu i još nekim institucijama
Pozdrav svima, onda, vjerojatno, ništa od reciprociteta... Znam da je rano za odluku, po običaju. Sigurno će se čekati skupštine kao i svake godine. No, što je tu je. Nadam se da ima normalnih...