Honda bf 20 elisa 3 ili 4 pera

Autor Mljeveni, Siječanj 21, 2022, 20:19:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mljeveni

Posto sam oštetio orginalnu elisu na Hondi BF20 koja je imala 4 pera, pa cu je mijenjati, dali li da narucujem istu ili neku sa tri pera?

Hocu sta dobiti ili izgubiti s vecim ili manjim brojem pera na elisi?

Camac je tajmen i cist bez algi je isao 45 kh, putna brzina 35 je bila na 2/3 gasa!

PS veca brzina mi nije potrebna, ako je to poboljsanje sa 3 pera na elisi!!!

maverick

Ako ti je odgovarala a jeste onda probaj naci kakva je i bila  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Koja je razlika ako stavim na motor ovu sa tri u odnosu ovu sa 4 pera . Da li gubim nešto ? Snagu ? Sa četri pera sam imao, pa moram da zamenim...
Sada vidim da se prodaju sa tri perca ali jedna ima ovaj drugi broj 10 a druga 12. Šta je bolje ?

Elisa Honda BF15, BF20 - 9 1/4 x 12 ( tri perca)
                                   - 9 1/4 x 10 ( tri perca)
                                   - 9 1/4 x 10 ( četiri perca ) je standardna.
Da li su ove dve donje iste kada se voze na motoru, pošto su brojke iste?

Mljeveni kako si ti uradio ?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Imas puno testova po netu. Neki su realni neki nerealni ali u konačnici ako su iste veličine onda bi elisa s tri kraka trebala imati nesto vecu max brzinu, a s 4 neku bolju ekonomicnost u cruz brzinama ...Na nasim malim čamcima to nije uvijek tako i počesto te razlike mogu biti skoro zanemarive...Uglavnom svakako prije kupnje moras isprobati ako nesto mjenjas ili kupis istu kakvu si imao . Sad da te ne zbuni ovo s max brzinom i veličinom elise....i jedna i druga bi trebale biti odabrane da motor postigne max obrtaje da bi mogao uporedjivati

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

ossa

Kaže u opisu videa, da preporučuje malo manji pič kada se ide na 4 blade sa 3blade. Znači ako ću uzeti tri blade da uzmem malo veći pič. Kod mene je ravno korito - tabanaš , onda bolje sa tri blade.

maverick

U vecini tih videa oni uporedjuju iste veličine elisa i redovito s 4 kraka vrti manje obrtaja i sporija je. Ona bi trebala biti manja tj da vrti isti broj okretaja onda bi test bio realniji. Nemam iskustva na tako malom motoru ali napomenicu da je hondina ekonomicnost u odnosu na druge motore jednim dijelom i u toj elisi s 4 kraka...Vjerojatno je to na tvom kompletu zanemarivo na ukupnu potrosnju ...Ja bih birao onakkvu kakva je bila, kakvu je preporucio proizvođač a i u krajnjem slucaju ti top speed nije bitan vec onaj dio u kojem najčešće voziš. Zato mi...tj ja i imam bar dvije elise...onu inox gdje je top speed veci recimo dva km na sat...ljetnji period , furanje po plazama...ganjanje s izmisljenim neprijateljima  :stripii: itd itd i jednu normalnu koju stavim sad kad je aktuelno pecanje....prelazci velikih udaljenosti itd itd

ossa

maverick

A gle...ono...dodjes na plazu...krpica...obrises čamac...malo uglancas elisu da ostali vide raskoš...naravno prije toga kad dolazis u plicaku malo dignes motor pa isturiras i da te svi cuju...i tako ... :stripii: :stripii:

ossa

To mi sa manje od tri cilindra ne radimo, pošto se osećamo pitomim. Kada uzmem četiri cilindra na ručku, biti će i toga.