Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

No jel primaš podstanare :stripii: da ja ponesem ašov na par dana kod tebe. Samo kako se sačuvaju jer brzo će lovostaj,jedino na Dunavu ga nema

No

E moj pajdo nema ih kao nekad.
To ti je kao u svemu,gdje dođu veliki stradaju mali,kad se pojaviše centri odoše mali trgovci,kad se kod durbahera pojavila  veleprodaja, uništila je staništa i drastično se smanjio broj.
Ovakvi kao ja što su kopali cijeli život znaju ponešto,i još uvjek mogu nakopat za par sati pedesetak-sto komada.
Ne radim to često,ostarilo se a i nemam volje.Iskopam si u ovo doba i poslije nešto za bućku.
Iznimka je bila prije jedno dvije godine zapela mi dva štapa za oko i nisam imao lovu za njih jer imao sam i studente i još što šta.
Kopao sam pet dana i iskopao oko tisuću i po komada i mijenjao za štapove.
Doslovce sam iskopao te štapove.
Ako imaš volje dođi probaj. Dobrodošao.   :icon_thumright:

pajdo77

Svaka čast No,sad mi ne trebaju do ljeta. Što kažeš i njih su desetkovali zbog potražnje. Ima više onih koji su spremni izdvojiti novac nego uzeti ašov u ruke. Doduše u gradu ih niti ne možeš kopati a dok sjedneš u auto u potrazi za mjesto potrošiš više goriva nego pri kupovini tih 5-6 komada. Ja sam ih lane stavljao na onaj magot klip ili kako se već kaže pa ih ako nije pecalo imam i za drugi put. Ne pokidam ih tim sistemom kao kad ih stavljam na udicu klasičnim sistemom.

No

Ne znam zašto al ovi proljetni mogu jako dugo stajat.
Kako ljeto dođe i temperature se dižu sve ih je teže nać i vrlo kratko traju.Brže ugibaju.
Kad vam uginu nemojt ih bacit.
Smrde kao sto vragova, al ih som hoće takve smrdljive.  :takoje:

silure

sto se durbaka tice u hladnjaku ljetom puno duze traju....ja sam u garazu stavio jedan stari hladnjak i tako cuvam i moze tjednima drzati...isto zaledim bocu vode i stavim u kantu medju njih i poklopim i bez brige sam vecinu dana u camcu....istina kada se usmrde i dalje su dobri mamci....samo ne prakticiram to bas jer uzasno smrde da mi se gade....

pajdo77

Koliko vode staviš u kantu? jel samo pri dnu ili više?

silure

onu manju kantu za boje ili sta je vec od 5-6L inace nosim i stavim do pola vode i uglavim od cole 0.5 smrznutu flasu...kod jupol vece kante 1/3 mozda malo manje i veliku flasu smrznute vode...ako stavim previse vode na malo leda ne hladi se voda baš jbg

silure

u hladnjaku pola kante ili manje...to je svejedno....

pajdo77

Pitam zato što sam vidio da neki na dno stave običnu krpu i onda možda dva-tri prsta vode. Ja ih nemam gdje nabaviti u većoj količini pa kupim par komada za dan-dva pecanja.

joker

ja ih tako drzim sa krpom ili malo kartona natrgam i 3-4 prsta vode u kantu i to je to.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

silure

da...i ja znam karton stavljati

petrinjac

kod mene cuvamo' isto u kanti s vodom u koju podrapamo dnevne novine.. jutarnji' npr.
u velikoj kolicini kao za salatu recimo..
i onda dolijemo vode da prekrije papir... prst- dva...
---
(ako imas manje durbahera.. manje novina.. npr. na 10-20 kom.. ubacis ih u manju kantu onu od vrhnja- jogurta
stavis 3-4 lista novina zatvoris i u hladnjak... full.. mogu da potraju  :takoje:)
...
bude sve cisto i uredno... na poklopcu napravi par manjih rupica tek toliko... ako stoje duze vrijeme :thumbsup:
..
jedne novine.. na 100 kom.. odprilike.. i velika kanta
...
ima nesto kazu... jer vole da se zavlace medju slojeve papira..
mozda im djeluje kao prirodna okolina.. staniste.. ko zna.. :takoje:
....
hladnjak definitivno.. a za vrucina obavezno
:hi: :occasion14:

maverick

Velika kanta od jupola s nakidanim kutijama od jaja. Ali samo donje dijelove...bez gornjih koji imaju lijepilo i naljepnicu s bojom. Sto kaze kawa...rupice na poklopcu i na tamno mjesto u podrumu...zive cijelo ljeto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

Bio danas malo kopati da se ima za brkatu ribu
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

pajdo77

Nakon tvog truda ja već vidim da su to dobitni,pazi šta sam ti reko,osjećam u kostima. :takoje: