Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Ajd da ja malo pametujem. Ako šetalištem hoda deset plavuša i jedna crnka tko će ti privući pažnju? Tako i za kedera,od njih sto mala je vjerovatnost da će u tom jatu klepiti baš tvog(kedera mislim pohotniče) tako da treba nešto što se razlikuje od gomile bilo bojom ili kretnjama. Uzmi neku bodorku i probaj.

joker

ja koristim tri solucije jedam dno,drugi srednji sloj a treci na povrsinu i nema da masi.durbaheri i keder eventuvalno gliste.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

ps

Citat: šajzika  u Svibanj 08, 2016, 19:52:34
a idem nekom logikom  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: iako mi pametni koji sve rasclanjujemo u detalje i kompliciramo najmanje fatamo  :stripii:

ako ima u srednjem sloju puno bjele , onda on ceka to dole,

a vidjet cemo , iduci vikend je moj , mislim da ce opt biti cekanje na durbahera pa sta bude bude, nek opet bude jedan mali od 80 cm i ja zadovoljan  :rofl2: :icon_thumright:
Rođo, sjedi kući idući vikend.Danas je već letjelo ono bjelo (cvijet od topole) i moralo se redovito čistiti, čak sam par puta skidao sistem da skinem sa silka, kontam da će idući vikend biti više skidanja toga sranja, nego pecanja 

šajzika

hbga druze ja nemogu birat slobodno vrijeme,
iduci vikend da padaju sjekire ja idem , tako da sta bude bude ,
nakon toga mi prestaje zabrana u pp kopacki rit i onda cemo se bazirat saran som i smudj  :takoje:
Audentes fortuna iuvat

ps

I druže, padaju sjekire, jel fataš šta, nije vrag da nisi na pecanju? :blob1:

šajzika

Hahahahahahaahahhahaa
Evo jos malo. Svi su odustali a ja cu oko 19 mal izaci pa sta bude bude :hi:

Poslano sa mog Blade III koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

maverick

Nagovara i meni ali smeta mi kiša.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Danas sam gledao na yutubeu neki video gdje lik peca somove na sunčane karase,mi ih zvali štankurajzli. Opara soma a u trbuhu mu par tih karasa sad ne znam jel to zbog toga što ih somovi vole ili je to neka fora. Tih ribica je nekad bilo u onom bajeru iza opeke i benetona,da nema komančerosa probo bi ja otić tamo uhvatit kojeg ako ih ima pa ponudit brki na Dravi.

Mornar Popaj

Da,
živa riba je odličan mamac za soma  :notworthy:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

Rijetko zapeca,ali kad zapeca vecinom bude pravi komadic heh

joker

bas tako ne udara cesto al kad udari bude pravi "mađarac".babuška ko dlan a i moze veca
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Smithwick maniac

Mislim da je riba velicine dlana jedan od losijih mamaca za soma.
Da obrazlozim...
Za somove koji napadaju u vecini slucajeva takav mamac (6- 15 kg) postoje puno atraktivniji i ucinkovitiji mamci.
Slazem se da je veliki keder 60 dkg pa i vise mocan i nezamjenjiv mamac za velike somove jer takvi jako rijetko reagiraju na druge i manje prirodne mamce.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pajdo77

danas sam ja upecao par bodorki 6-7 cm pa ću možda predvečer roknit iz čamca na senk. Brine me što Dravom plivaju bukvalno cijela debla pa kad pecaš ne vidiš šta ti dolazi a ako te pokupi ili ćeš otići 100 metara nizvodni ili rezat štrik od sidra da te ne potopi.

mlb

Momci jel treba netko mrmaka (u blizini)?

pajdo77

Mlb čuvaj ih za sebe,vrijede zlata,danas na bućku prijatelj na njega digo soma ko noga