Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

miha

retfala

Kugla

Prije dva dana nakupio kišnjara, i jutros sin i ja čistimo snijeg, kad mali viće tata smrzle se gliste  :alas:, hebiga eto još jedan razlog zašto ne volim zimu.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Mornar Popaj

Citat: zvona  u Ožujak 15, 2013, 12:28:40
dali ste probali mrmka stavit u celofan od cigareta i zabaciti ga lagano u pličak..stavite mrmka u taj celofan i gore jako umotate da nemoze voda uc i svezete na udicu i mrmak grebe po njoj somčina pomisli da je rak i zgrabi udicu udarac bude taki da ako nisi odmah reagiro pozdravi se sa štapom.. pokušajte

ZA ovu teoriju sam uvijek govorio da je jedan veliki mit. Moj stav je oduvijek bio da je rovac izuzetno atraktivan mamac zato što u sebi ima nevjerojatno smrdljiv izmet, kad me pošprica po ruci, nemoš 2 dana oprat smrad. I kad se nabije na udicu i zabaci, voda nosi taj miris, koji dobro poznaju sve ribe.

Druga stvar, zašto da rovac glumi raka, kad rakova ima dosta, pogotovo na Dunavu i to alohtonih. Čim ufatim prve rovce, ima da ih stavim u celofan i testiram za koliko će se ugušiti, i postati komad plastične folije na udici...Po meni je bolje ovako...Nit rovac glumi raka, nit će mi som iščupat držač jer popustim kočnicu...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

zvona

iskreno nikad nisam pecao na taj sismem.. jedan stariji čića pokoj mu duši nahvato se pravih grdosija i od njega smo svi slusali price i tehnike.. ova je jedna od njih.. on kaze da je na taj sistem hvatao somove i to dobre komade..samo je najbitnije dobro zavezat celofan.. to sam stavio da vidim sta ce te reci na to..jer nisam peco na to..ali cini mi se izvedivo.. a sto se tice rakova na savi ih je "bilo" na kamenjaru nisam ga vidio makar 1god kod nas.. a i kako da ga uhvatim ako ga vidim kad je brz ko šprija??

miha

tako sam i mislio da si to čuo od nekog starijeg .al nema veze to isto spada u te čari boravka pored vode i na vodi  :hello2:

zvona

ali nitno nekaze da necu probati stavit mrmaka kod kuce u celofan i kantu s vodom i pokusavat dok ne dođem do sistem vezanja da voda nikako ne ulazi u celofan.. mozda ce mrmak poderat celkofan o tom nisam razmisljo hmmm :icon_scratch:

Mornar Popaj

Ne kažem da nije moguće, ali u 99% slučajeva svi su to čuli od nekog starog čiče, koji je čupao grdosije od somova ??? Samo me zanima na koji pribor i na koju strunu ? Sljedeći mit mi je jedan od najdražih, nekakav bajer na kojem se neko utopio, ronioci dolaze u potrazi za tijelom, zarone i nakon 15-20 min. pobjegnu u nepoznatom pravcu, glavom bez obzira. Razlog takvog naglog odlaska jesu ogromni somovi, veći od čamaca. Nažalost u svakoj priči, ronioci su tako brzo pobjegli da im nikad nitko nije uspio zapisati ime i prezime...

Ali vratimo se mi na temu prirodnih mamaca za soma. Ono što mene zanima je sljedeće. Znam da som oće primiti na meso od školjke, pa me zanima dali netko zna kada je najbolje pecati na meso od školjke ? Čuo sam da i veliki šarani znaju udariti na meso od školjke...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

kad jeleni riču šaran ide na školjku...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

na meso od školjke sam dobro dobivao u osmom mj.na savi kod štitara,dosta nizak vodostaj bio tako da sam sjedio skoro na pola save.
kantu od jupola sam taj put potrošio školjki ubio me mali a bilo je i iznenađenja :hello2:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Greys

Na meso od školjke sam bučkao i imao rezultate  :icon_thumright:

zvona

nije to stariji čovjek.. bio je on relativno mlad oko 55god razbolio se od raka i umro.. a sto se tice opreme znam da je imo na nekim mašinicama i milimetarski silik,a sto se tice stapova uvjek imo samo dvodjelne.i on je bio kod nas taj čovjek kojeg je svatko ispitivo kad sta ide,jel grize itd.. uvjek je djelio savjete i najvise ribe hvato od bilo koga u mom kraju svi su ga znali.. pokoj mu dusi

Rajo

Danas neki likovi  :beee::wonder: iz slavonije došli u Sisak  :confused2: po lepicu , svaka čast dečki  :notworthy: na uloženom trudu oko nabavke mamca .  :thumbsup:
Mislim da im imena počinju sa R  :toothy12:

maverick

Sad ti je jasno s kojim ja ludacima pijem kavu  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

Nevjerovatno iz osijeka u sisak išli po mamce za somove :notworthy: koji su to pacijenti :violent1: