PREVARANT by Dukson

Autor Dukson, Ožujak 08, 2022, 20:31:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukson

Pozdravcek,
nije me bilo dugo, malo smo ostarili, malo se uozbiljili, malo naucili, a malo smo odlucili uloziti zetone u neko plovilo koje bi nas trebalo sluziti neko duze vrijeme.

Ne znam koliko ce vam biti zanimljivo, ali hajmo redom.
Camac je rad gospona Alubel-a, ja sam korito kupio "polovno" tako da nisam imao utjecaja na komore, gabarite i ostale opcije - tu me nemojte puno pitat, ima ljudi na ovom forumu koji znaju vise o mom camcu nego ja :) 
Ono sto sam izvukao (fala Sajzika) sa foruma je:
Camac je 5.27 duzine i blizu 2m preko svega u guzici.

Motor je Yamaha HETL 40/60 ali na rucku jer rucka je mama pecanja.
Danas je pusten u vodu i tu negdje avantura pocinje (u biti pocela je tako da mi se podigao tepih s poda i s njim telefon pa je jadnicak zavrsio u dubokoj Dravi). Ovako napamet nariktan motor (otvoren odmah na 60KS iako sam htio prvo vidjeti sa 40KS) gura amfibiju nekih 56-57 uzvodno.  Bit ce tu nekih mrdanja po JP-u i malo igranja s elisom eventualno (sad je gore 13G neka neka) pa cemo vidjeti kuda cemo doci s tim eksperimentima - iako ja nisam za puno tih namrdavanja i ganjanja krajnje brzine.

Vjerojatno se sjecate da sam imao onog krvavog Sharka, pruzio nam je neke lijepe trenutke kampiranja i vozanja, ali za moj stil pecanja jednostavno nije bio i to me sekiralo.
No, i dalje moram moci odspavati u camcu i moram lagano raditi kilometre koje radim (revir na kojem ja kampiram i pecam je 97-104 rkm Drave).

Slozen je sator koji se namontira u koritu  120x200cm i madrac za moje stare kosti, i jos mi ostane radnog prostora.

Ono gdje ce krenuti igranka je struja.
Posto se bavim informatikom, struje mora biti, pa u camac ide 75AH startni acc koji ce biti preko Cyrix 120AH autosensing splittera uparen preko DC-DC 12A chargera na  servisnu 100AH LiFePO4 bateriju  (±9kg) kojoj je duznost da mi dadne struje kad ju zelim i u camcu i na obali.
Servisna baterija je u vodonepropusnom kovcegu sa svim terminalima koji mi trebaju na obali, a spaja se preko 50A Anderson jacka u mrezu od camca i vrlo lako se "seli" na obalu gdje mi je kamp. To su neke stvari koje su me sekirale kod Sharka pa ih sad ispravljam.

Od nekih djidja nece biti nesto puno, 2X  USB/USB-C punjaci, jedan naprijed, jedan nazad, niskopodna plava LED rasvjeta 4x preko zasebnog dimmera,  plavi LED indikatori za sve cetiri bravice,  dva plava underwater transom LED svjetla u guzici preko zasebnog dimmera, osnovni bluetooth/radio setup i dva zvucnika u prednjoj komori,  bijela LED rasvjeta u sve cetiri komore i to je otprilike to.

Sonar je Lowrance Elite 9 Ti2, ceka se Point-1 i da nekad provucemo NMEA-2000 mrezicu pa da se dalje s tim igramo koliko znamo i neznamo.

Od "portabilnih" stvari koje ovaj camac cine camcem za informaticara, tu je 600W 12-220V inverter, prijenosni LED projektor Byintek P20 za cinema experience dok kampiram, projektorsko platno na stalku 150x150cm popraceno s dva prijenosna JBL Extreme 3 BT zvucnika da dobro cujem jer sam gluh i sve gluvlji i gluvlji. 

Eto, dvije slike imam prije nego je mobiteo odleteo:)

Uparkiran u vez ko u rukavicu.

Stvari koje me trenutno pate:
- visoko mi stoji rucka, vjerujem da ce se situacija popraviti montiranjem Vidaxlovih preklopivih stolica, ali o tom potom.
- lete mobiteli iz camca, kontam neku mrezicu za kedere iza ugradit.

Rap

Pored svega ne rece koji ce sljedeci bit mobitel

Dukson

Rap :D
Posijao sam iPhone 12 Pro Max, sad sam se raspametio pa sam uzo manji 13 Pro  - e taj nece utec!

SMT

Mogao si umesto iphone uzeti 70ks… koji će ti to… To samo ti i Rap nosite… On ima iphone a nema GL, a jbt…

P.S… Čestitam na kompletu, top :hi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rap

Citat: karas_buljba  u Ožujak 08, 2022, 21:07:33
Rap :D
Posijao sam iPhone 12 Pro XS Max, sad sam se raspametio pa sam uzo manji 13 Pro  - e taj nece utec!
Jbt koliko prefixa
Ne budi siguran,nikad jedno zlo ne dolazi samo hehe

A ti BMW bajkeru,baci taj ajfon preko ramena i reci puj puj :stripii:

Dukson

SMT ma treba mi zbog prirode posla. Da se mene pita, imao bih neko tipkalo i dan danas  - ali ajde :)
Hvala, evo Sefika nesto prati pa kaze - ahaa, to je onaj najkulturniji i najkul pecaros kojeg smo upoznali na Dunavu :D :D :D Sharmeru! 

Rap

Nabavi tipkalo za camac a tijanu ajfon drz sto dalje

alexdja

Ovo oko struje što si napisao, 80% ne razumem, ali lepo je znati da imaš koga da smaraš kad ti nešto treba oko toga... :stripii:

Čestitke na plovilu!

Lepo to sve zvuči i izgleda!

U zdravlju terao i pecao!

Nema više divljeg bučka. :no:

šajzika

@alexdja
I tebi na jedno uslo a na drugo izaslo. ? :stripii:
Morat cu to vidjet uzivo, nema druge. 
Audentes fortuna iuvat

maverick

Čamac...motor...sta reci osim da ces sigurno uzivati  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Čestitke još jednom, ali moramo se čuti ponovo da mi ponoviš tu priču o struji.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Rap

Malo strucnih naziva se pretvorilo u atomsku fiziku hehe
Onaj projektor sa JBL ovima je najinteresantniji.Treba imat ideju

SMT

Citat: alexdja  u Ožujak 08, 2022, 22:01:57
Ovo oko struje što si napisao, 80% ne razumem, ali lepo je znati da imaš koga da smaraš kad ti nešto treba oko toga... :stripii:

Čestitke na plovilu!

Lepo to sve zvuči i izgleda!

U zdravlju terao i pecao!

Ja čitao 16x, ništa nisam ukapirao… vidim samo čamac i motor… Al nisam hteo ispasti glup u društvu… Reko, aj da cestitam, ostalo se nece primetiti…

alexdja

Citat: šajzika  u Ožujak 08, 2022, 22:18:44
@alexdja
I tebi na jedno uslo a na drugo izaslo. ? :stripii:
Morat cu to vidjet uzivo, nema druge.
:stripii:

Oko motora i čamca ok, ali ovo ostalo...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Dukson

Vidim da vas sve malo smara taj drugi aspekt camca, ali to je ajmo reci hibrid izmedju pleasure i fishing camca - nikakvi ekstremi. Pa mislim da je cak i Maverickov PROJECT ONE ista shema, druga izvedba - covjek voli i uzivat uz pecanje.
Ja putujem dugo do kampa u kojem budem izmedju 3 i 5 dana, iz kampa idem par km uzvodno/nizvodno, ne radim neku ljutu kilometrazu tamo, ali u kampu mi je bitno da imam struju kao da sam i u camcu, da mi je sve seamless sto se utikaca i kablova tice.
Sto se tice multimedije, da, malo nebitno vama, ali mene usrecuje - volim u prirodi pogledati i poslusati dobar koncert, filmski klasik ili neku seriju kad se ceka amur/saran iz kampa uz vatricu.

No, naposlijetku vas omiljeni administrator Sajzika ide sad u Nedjelju isprobati taj moj komplet i dati neki sud :)