Ram mount za Elite ti2 9

Autor Gogica, Ožujak 29, 2022, 09:23:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gogica

Pozdrav,

Nakon što stoji u sobi jedno 9 mjeseci došlo vrijeme da instaliram novi sonar u novi camac :)
Gdje bi mogao nabavit ram mount za taj elite ti2 9 ? Vidim da ima u US ali ja bi nesto ovdje, neda mi se opet cekat da se netko vraca. I da li ima mozda neka alternativa ram-u? Na ovom starom ti4 imam ram i super sam zadovoljan.

jurajurajura01

Gogica

jurajurajura01

Ima ti borna u osijeku, dobri su sa aliex ali plasticni a za 50e vise dobijes original metalni i nemoze se uspored sa ovim

marina1983

Koliko me secanje sluzi ti metalni imaju gumene kugle a ona hoce da propadne na suncu i usred vremenskih uslova ovi sa alija imaju kugle od tvrde plastike.
Najbolja bi bila kombinacija ta dva.

maverick

Imam par komada...mogu ti nesto korigirati cijenu ako budes zainteresiran...Nisu s Alija vec orginalni

https://www.pecaros-os.com/index.php?topic=6359.0
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Imam originalni i sad cu ga na ovom camcu mijenjati za aliexpress verziju jer za ti9 uopce ne treba takva krmaca robustna. Povrh svega mi aiexpresov mount ide u sve one zvijezdaste utore koje imam i na kajaku i na camcu na par pozicija, tako da bezbolno prelazim iz plovila u plovilo sa istim sonarom.

Aliex verzija mi je na kajaku vec hmmm... cetvrtu godinu ako ne i vise  i kugla se nije "potrosila" ni razlokala ni zeru.

alexdja

Citat: marina1983  u Ožujak 29, 2022, 10:57:23
Koliko me secanje sluzi ti metalni imaju gumene kugle a ona hoce da propadne na suncu i usred vremenskih uslova ovi sa alija imaju kugle od tvrde plastike.
Nisu gumene, metalne samo ofarbane...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Dukson

Ma poanta je da obje verzije obavljaju posao za ove nase uslove, sad ovisi koliko tko zeli zetona izdvojiti, a ako zeli imati neki multi-point sistem, onda je daleko jeftiniji aliexpress princip.
Ne zagovaram, ali imam dobra iskustva, pa ko voli nek izvoli.

milan-so

Citat: marina1983  u Ožujak 29, 2022, 10:57:23

Nisu plastični, aluminijum presvučen plastikom / gumom ... 300 puta sam skidao i vraćao, stalno ga pomeram, menjam ugao ... Isti je kao prvog dana ...
Ne ubeđujem nikoga, samo iznosim svoje iskustvo ...  :thumbsup:

alexdja

Ne kažem da plastični sa alija nisu dobri...

I sam bih sada verovatno kupio sa alija, plastični, metalni, ne znam sad šta bi bilo...

Ja kad sam uzeo od Borne, nisam ni video tad da ima na aliju..
       Nema više divljeg bučka. :no: