Mahseer 5.55 (nautic-plast) VS General 5.95 (djena ship)

Autor Velibor, Travanj 12, 2022, 09:12:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Velibor

Ne znam da li je korektno postaviti ovakvu temu,ako nije vi je obrišite! Ali dva mjeseca se dvoumim izmedju ova dva čamca pa bih volio da čujme i vaše mišljenje? Pošto čitajuci ovde po formu stvarno sam uvidio da ima dosta iskusnih ribara i ljubitelja čamaca sto sam i sam... Pa sta mi preporučujete od ova dva modela,koristiću ga većinom za ribolov malo i za porodicu? Nalazim se u Bijeljini na Savi tačnije ušće Drine u Savu...

maverick

Tu ostaje vječna dilema aluminij ili plastika pa onda ides dalje u detalje. Ne bih zanemario da je General duzi i neznatno širi ali posto nema duple stranice kao svaki plastični čamac u samom prostoru ces imati puno vise mjesta. Mislim da su obojica deklarirani do 50 ks . Obojica se prodaju u nekoj osnovnoj varijanti i opremljeni u full verzijama...tu i na jednom i na drugom pričama nema kraja...od konzola...do razno raznih palubnih jastuka...tepisona itd itd. Velika razlika je i sto plasticni nemoras farbati a generala ces vjerovatno morati...ili neces...ili dolazi ofarban...te detalje neznam.
Ako su cijene tu negdje za neku razinu opremljenosti i kad je familija u pitanju uvijek bih uzeo veci čamac radi komfora, sigurnosti itd itd...Ali svakako budi oprezan...danas su cijene svega otisle poprilično gore...pa sve naknadne radove ces i na jednom i na drugom poprilično platiti...Nedavno je kilogram smole bio 3 eura a danas je 7...Prije par dana majstor koji radi cerade je za čamac tipa general , da bi ga u potpunosti zatvorio da mozes unutra spavati i pecati dao ponudu na 16 000 kuna...jbg skor za te novce kupis neki novi čamac....Tu antialgini...prajmeri...nakupi se svakako kao jedan dobar auto kad dodas motor
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Tu Djenu sto si okačio, u toj kamuflažnoj boji sa konzolom košta oko 7000€ sa PDV.. Mislim, proveri…

Ja sad ne znam cenu mashera… mislim da je jeftiniji…

Iako nisam nikakav ljubitelj alu čamaca, više puta sam razmišljao o tom Generalu… i još razmišljam da bi to mogao biti sl camac… Mogao sam to svojevremeno (2018) kupiti za 3500€, čini mi se ali sam se odlucio za plastiku…. Ne kajem se ali razmišljam o Generalu… To ti je kao da kupis TP, dobar je, top ali često misliš na stellu… Zašto je to tako, ja ne znam…

Otidji u Macvansku Mitrovicu do tog čoveka, ( nije  ti daleko)steci ćeš i sam utisak kako radi camce… meni se dopalo ono sto sam video i čuo…

Za plastiku s druge strane, ti treba samo sundjer za održavanje, sto je za mene super…
Pogledaj ovog Huntera sto sam okačio, plastika -kulturica, gotov proizvod, šta tu reci i zameriti( mislim 4000€)… Tako verovatno i masher…

Moraćeš sam odluciti šta više želiš, sto kaže Marijo…

Meni je taj General bas top čamac… To je kamen…Navijam da to kupis ali ti razmisli 3x…

maverick

Iskreno ja bih volio da imam lovu u đepu i da sam na njegovim mukama...biraš...kombiniraš...ne spavaš...valjda je to najljpsi dio nautike  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Velibor

Zaboravio sam napisati da ga uzimam u osnovnoj opremi,konzola i tende nista mi ne treba jer sve mi to smeta u camcu,zato sam i stavio slike camaca bez konzola :)... E najvise me muci jedno pitanje,koji je plovniji camac jer planiram pentu od nekih 30-40 konja... I tu sam malo mislio da cujem vasa misljenja! Ja pecam sada sa generalom vec 4-5 godina i camac je extra stabilan,samo je od prijatelja i ima suzukija 20-ku,i mala je za njega... A u mahseeru se nikad nisam vozio a cini mi se da je plovniji,ili grijesim... On je u osnvnoj verziji 3500eura, a za generala nisam jos pitao oticucu ovih dana...

I samo da se nadovezem za ovo odrzavanje SMT,general je mnogo lak za odrzavanje sto se tice kokpita.Kanta vode istrljamo ga cetkom i damo gas i to je to. :))

Bice i koja slika od mene,radi upoznavanja posto sam vase sve vidio i procitao dosta vasih textova ...

maverick

Pogledaj prvo koliko košta...čini mi se da s 40 ce bolje ici  General ako ga i natovariš....ali nesto u zadnje vrijeme imam sklonosti prema aluminiju pa me nemoj ozbiljno shvaćati  :laughing7: