propeler

Autor maverick, Veljača 10, 2013, 22:29:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dr.Motte

davor99

Moj prijedlog ti je da zamoliš ako netko ima propelu koju misliš staviti da ti ju posudi, te da se sam na licu mjesta vidiš razliku.  Jel ako daš 100-150 eu. i ne dobiješ očekivani rezultat bacio si novac.
Vodite ljubav, a ne psa

Dr.Motte

Raspitivao sam se ja već na sto strana ali ne mogu pronaći odgovarajuću elisu. Čuo sam se s Ikicom iz Osijeka i on možda ima rabljenu pa bi mi ju mogao dati na probu ako je uspije pronaći.
Kolega mi ima 4t Yamahu od 30 ks ali je osovina deblja.

Dunavski bečar

malo imene zanima nešto o propelerima imam 18 tohatsu ,i selvu 15, dvotaktne kupljene 2006 redovno servisirani, oba se koriste na vodi dali bih mogao zamijenit originalne elise za neke druge koje bi iskoristile trenutne obrtaje za brzinu,  :walk:
ptsp liječim u čamcu............

maverick

Pa vise manje sto se tice propelera snalazimo se tu po forumu...uvijek netko ima slican ili isti motor s razlicitom elisom....prije svega trebas izmjeriti obrtaje da znas trebaju li ti veci ili manji propeleri  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

jednostavno... :thumbsup:     ali....  kladim se da mu treba manji

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Juzba

balansiranje propelera

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

No

:hi: Trebam zamijenit propeler na yamahi 6ks,dvotakt.  Zanima me na osnovu čega trebam tražit drugu elisu. Pretpostavljam da je ključan broj zubi na osovini.
S obzirom da mi je čamac 250 kg, šta bi bilo svrsishodnije,veći ili manji propeler,tj  zanima me usklađenost te težine čamca i snage motora sa propelerom. Brzina mi nije bitna, samo sklad.
Šta znače 7 1/2 x 8 . Pretpostavljam da je ovaj prvi broj presjek veličine propelera gledan odozad al ne znam šta znači drugi broj.
Ako netko zna i ima volje pojasnit  :ok:
Nemojte mi samo napisat da uzmem veći motor jer i ovaj sve teže nosam.  :stripii:

maverick

Drugi broj je onaj famozni pitch sto svi spominju....na slici ispod ce ti biti puno jasnije...taj broj oznacava teoretski put u jednom okretaju...Obično nema nekih velikih promjena kad je motor mali a čamac težak...Najbolje bi bilo kad bi mogao izmjeriti obrtaje s ovom elisom pa da znas sto trazis, mada pretpostavljam da ne ides na neke velike udaljenosti pa se ni netrebas bacati u trosak s nabavkom neke skupe elise....bitan ti je promjer osovine i broj zubi....Imas po njuskalu polovnih za manje novce

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:hi: Meštre, hvala lijepa. :ok:  Upravo tako nemam neke relacije, u krugu sam par kilometara gore-dole. Ma kupio bi novu, nek traje, da ne mislim na to.

maverick

Malo pronjuskaj...ima razlicitih cijena...nemoras yamahu orginal ima i drugih koje su odlicne a upola jeftinije...pogotovo kad su manji motori u pitanju

No

Našao sam na aliju 67$. Za repariranje stare mi tip tražio 4oo kn,tako da mi se ovo činj  :ok:  za novu. Vidjet ću. Ne mogu zamislit da zazimi a da budem nepokretan  :uf:

BiLi

pozdrav  imam motor sbm boat motors uppsala sweden to je jedino sto znam dobio ga na poklon, pretrazivanjem po internetu sam vidio je je proizveden nekih 1970tih godina. pali i sve na njemu radi jedino bi trebao promjeniti elisu koja je u jako losem stanju. zvao sam 5-6 trgovina i nigdje nemaju takvu elisu, u jednoj sam nasao s tri kraka elisu i na istu stranu vrti ali kajla ide s prednje strane sto mi ne odgovara. dali ima netko mozda kakvu polovnu ili zna gdje bi mogao novu kupiti? evo slike a imam i video ako treba?

Harley

http://www.seawave-marine.si. 
Probaj njih pitati, imas kataloge na njihovoj stranici, prodaju zamjenske propelere za skoro sve proizvođače motora.
Budu svake godine na sajmu nautike u ZG.

Sent from my E6853 using Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life