MaXimus

Autor SMT, Svibanj 07, 2022, 14:52:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Ja tražim da kupim nešto na nevidjeno, a jbt...

Ovaj gledam ne znam koji put uživo... Extra fast, torzite, karbon top, elegantan, tanak, sabljast... Svaki put konstatujem isto, odličan štapić...

Kugla

Koji je to model, gledam na webu cijene korektne, znatno niže od nekih brendova

SMT

Satori Jig Special ...

šajzika

Citat: Kugla  u Travanj 29, 2023, 13:41:53 Koji je to model, gledam na webu cijene korektne, znatno niže od nekih brendova
Bas sam gledao i kosta skoro 600 eur, ne znam kak je to korektna cijena :stripii: al ajde, kupuju se novi camci, motori i sonari pa je valjda red kupit i dobar stap. To je lijepo kad se moze, nek je i tebe krenulo malo :hi:
Audentes fortuna iuvat

tutnja

Pa ako ga usporedimo sa recimo westinom i sličnim robnim markama cijena je i više nego korektna
Naravno, u istoj ili približnoj klasi karbona, opreme itd.
Nisam probao konkretne, ali vjerujem da je ta "ruska škola" bar pola koraka ispred ostalih, ako ne i više..
Plus, rade se u Koreji koja ne zaostaje puno za Japanom po tom pitanju, ali je ipak nešto (čitaj dosta) jeftinija.. Nema tu nekog ekstra profita kao kod većine koja radi sve u Kini, samo glavni ured i "marka" su u nekoj zapadnoj državi

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

mossi

Pa bilo bi lepo složiti jedno 5-6-7 sličnih štapova na vodi ..

Za probu naravno
Sent from my SM-G973F using Tapatalk

tutnja

To bi bilo idealno
Ali (onaj čuveni ali).. kod nas je to nemoguća misija, što zbog standarda, što zbog nedostupnosti većine takve robe.
Ovo što se mi dovijamo na razne načine i kupujemo praktički mačka u vreći ne računam
Osobno sam imao prilike bar u trgovini "protresti" vrh ponude westina i HR-a. Vrlo zanimljive i lijepo složene motke, ali cijenom su u rangu ili skuplji od GL-a i japanske bratije..
Možda su i kvalitetom u rangu, ali za te pare ipak biram Japan ili Koreju..

SMT

Ovaj Satori je u klasi GL ili vrlo blizu...

mossi

Ja sam takođe drmusao nekoliko Maximusa i stvarno su ok motke. Jedan mi se posebno dopao pre više od pola gadine ali dok sam se ja premišljao, prodat. Westinka sam uzeo na blef i misim da se nisam pokajao, Maximus mi je po sećanju između Viva Nueva i Westinka, ali .. sve je to priča dok ne dođe na Dunav i ne otpeca barem 5-10 pecanja.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

tutnja

Uzeo i ja onog Norstreama na blef, i nisam se pokajao.
Brutalno jak, rekao bi čovjek toljaga na prvu (40-130g).. ali na vodi se pokazao i dokazao.
Čak i na manjim smuđevima fino odrađuje, nisam imao spadanja.. čekam pravo somče da vidimo gornju granicu

Kugla

Citat: šajzika  u Travanj 29, 2023, 14:10:02
Citat: Kugla  u Travanj 29, 2023, 13:41:53 Koji je to model, gledam na webu cijene korektne, znatno niže od nekih brendova
Bas sam gledao i kosta skoro 600 eur, ne znam kak je to korektna cijena :stripii: al ajde, kupuju se novi camci, motori i sonari pa je valjda red kupit i dobar stap. To je lijepo kad se moze, nek je i tebe krenulo malo :hi:

Šajzika, pa nisi pročitao moj post, ja kažem da nisam našao taj u cijeniku, a svi osali na linku koji sam okačio nisu skuplji od 239 eura, ovaj nisam pronašao, 600 eura za mene previše, ja sam mislio na cijenik koji sam vidio za druge modele od 100-200 eura

mossi

SMT

Jedan štap stiže... ili bi trebalo... trazi se jos jedan...

Sto ga više gledam, sve više mislim da će biti moj... ja mu samo jednu manu vidim a to je 260 cm... to je samo u mojoj glavi...

Danas test na suvo... Gramaza stapa 9-40... Extra Fast i deluje zaista extra fast a ne da samo natpis stoji... Satori Jig specijal...

21g... na suvom vrh kao strela

25 g... na suvom vrh kao strela

30g . Na suvom vrh kao strela

Exista neću prodati... On ili stella isti k...c sve ide...

Probao sam neke izvikane brendove zadnjih mesec dana, ništa mi se ne svidja.... Rade se u Kini..

Ovaj je ne izvikan brend iz J Koreje, naravno za rusko tržište- sve najbolje od opreme... Ja sam se navukao na to, sve ostalo mi onako, može i ne mora...

I sto je fora, ozbiljno mi se svidja...

tutnja

Teška odluka.. stella ili exist.. jbg, stoje mu obadvije ko izmišljene
Za ovih 260, možda i navikneš, stvar ukusa, ali za ono što si namislio, po meni predugačko.
Ali to sam samo ja, meni i za obalu više ne igra ništa preko 2.4 a može i kraće. Ne gubim nešto bitno na zabačaju, a komfor, lakše rukovanje, bolji balans.. ma sve u debelom plusu.