MaXimus

Autor SMT, Svibanj 07, 2022, 14:52:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Prvo da pohvalim prodavnicu sto se otvorila u Marini u Apatinu… Volim kad se ljudi u ovakvim vremenima odluče za takav korak… ima pristojnog izbora… Užasava me kupovina preko interneta., više volim ovako…

Nije to tema… Sa momkom ćaskam o štapovima… Kaže MaXimus, made in J Koreja… Priča koju smo već čuli negde, izrada stapova za rusko trzise… Držao sam ih u ruci, tresao… svi su extra fast  akcije, namenjeni za dzig… Cene od 100€ pa nagore… Mislim da će biti govora o ovim štapovima od buducih vlasnika…Po mom skromnom misljenu, dobar izbor, za svakoga ponesto…

Nisam puno gledao te iz police… Uzeh nešto jako fino u ruku… zove se Maximus Satori, 135 g težak štap… Rekao bih čist grafit… EX fast, fuji torzite, dizajn,diskretan izgled, ergonomija u ruci, sto se mene tiče odličan 5… Neka “obična” i long cast varijanta…. meni se taj obicni dopao, 3x sam se vraćao da ga probam…

Da se radi o ozbiljnoj izvedbi kaže i cena, jedan je oko 650€ ( obicni), drugi 100€ manje… otprilike… ponudjeno mi je da u nekoj varijanti probam taj štap na vodi, mislim da ću to i uraditi…

Visok ili višlji kvalitet ovaj model… završna obrada, utegnutost, sve na nivou… Meni se taj pristup izradi ribolovackih stapova dopada, kada se teži ka nečem sto ide u pravcu perfektnoga… koliki je taj put do toga, ne znam … iz tog ugla i pišem…

Onaj Visage za 60€ je najbolji štap po meni, uhvati ribe koliko i ovaj… i više :hi:… Slomis, kupis drugi i teraj…

tutnja

Da, to je ta "rusko-japanska" škola jig štapova. Imaju Rusi dosta tih brendova nama potpuno nepoznatih na tom tragu.. Od skroz budžet varijanti 30-50 eura, pa do "plafona" koji ipak drži GL cijenom top modela.
Zetrix, Talon, Maximus, Norstream.. samo neki od mnogih. Nađe se tu svašta za probrati, ali ovako na neviđeno, rizik je uzeti sve osim vrha ponude bilo koga od njih. Tu sigurno nema šale, ne bi im tržište dozvolilo grešku.

Pozdravljam potez vlasnika i hrabrost da krene s nečim "novim". Nije ni cijena nešto drastično različita od one koju dobiješ nabavom preko raznih "kanala".
Sve legalno, račun, reklamacija, garancija, nema zezanja sa carinom i ostalim troškovima, čekanja.. a da ne pričamo o prednosti kupovine uživo!
Dođeš, vidiš, probaš.. uff!

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

mossi

Držao i tresao štapove iz prethodnog posta i zaista su brutalno dobri i zanimljivi štapovi.
Najiskrenije, od mog GL za klasu barem u kvalitetu materijala, izrade pa i subjektivne dopadljivosti.

Ono što je za sada kod mog Viva u opticaju je  nenormalno velik dijapazon glava 8-40gr, a ni razlika u ceni nije za zanemariti.

Ali i ja sam se par puta vraćao u radnju i hebeno su zanimljivi i sigurno bi bezecovao jednog samo da je malo jeftiniji.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Thechoki

Više puta sam sarađivao sa kompanijom koja distribuira Maximus,svaka preporuka pogotovo za vlasnika.
Nadam se već sledeće sedmice posetu Apatinu i da se prodrma koja motka.
SVaka čast samo napred!

SMT

Gledam danas opet ove stapove… To je sve bas korektno… Svi su EX fast…

Ovaj Mescalito je bas dobar štap…

Meni se u ruci više dopada od Favorite u tom cenovnom rangu… Moj osecaj, to ne mora ništa da znaci…Ni tom Favorite ništa bas ne fali… Samo pokazatelj da se za neke relativno pristojne-srednje novce (teško definisati) može kupiti dobar štap…

Ovo je neka varijanta stapa od 100€… Pristojno skroz…

pajdo77

Bar je tebi prošlo štapova kroz ruke. Ako kažeš da je štap od 100 E sasvim korektan to je to. Nisam zavidan,ni najmanje da se razumijemo ali nikad mi neće biti jasno zbog čega kraj današnje tehnologije gdje se za 100-200 eura može kupiti sasvim ok štap kupuju štapovi od 1500 eura. Da je univerzalan pa ajde,još nekako ali nije.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Ako odes u Kapitalac nacudic ces se koliko ima dobrih stapova do 100 eura i kompleta stap-rola do 150...Ta imena ne pratim ali stapovi brzi...jaki  kičme...nisu bez vezni...a Pajdo...kupuje se zato sto se moze....vole ljudi...kao i dobar auto...motor...bicikl...itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Moram otić ovaj mjesec do Kapitalca naći nešto jeftino za vobler. Ponuda im je ogromna,reći trgovcu sa koliko love raspolažem pa nek da neku preporuku. Vidim šimano katana petstotinjak kuna,meni bolje ne treba a badava. Meni ne treba expensiv štap da bi lovio,drška od metle sa ringlicama i puna povorka

pajdo77

A što mogu sraćkat

dravski pecaros

Citat: pajdo77  u Kolovoz 04, 2022, 19:33:36
Moram otić ovaj mjesec do Kapitalca naći nešto jeftino za vobler. Ponuda im je ogromna,reći trgovcu sa koliko love raspolažem pa nek da neku preporuku. Vidim šimano katana petstotinjak kuna,meni bolje ne treba a badava. Meni ne treba expensiv štap da bi lovio,drška od metle sa ringlicama i puna povorka

Zašto bi išao u kapitalac kad imaš u Osijeku pod Dravom kod bijele lađe šaran Cerna i 100 metara dalje venatio koji imaju 80%kao kapitalac

http://venatio.hr/spin-stapovi/11740-shimano-catana-fx-a40-spin-stap-270m.html

pajdo77

A ne gledam njihove ponude pa nemam pojma šta sve ima

Sg.Pepper

Evo par rijeci o Mescalitu nakon probe! Probao sam ga u jako brzoj vodi, to je brutalno brzo i jako.
Htio sam prvo kupiti 2,50cm 56g medjutim to je na suho bila motka tipa stari Diaflesh 100g, uzeo sam 49g na 2,44 koji dosta slabije djelovao na suho u trgovini!
Na vodi se jucer pokazao odlicno, probao sam od 7g do nekih 20g to se osjeti odlicno (ja inace nisam neki koji osjeti pjesak, granu, ikru i mlijec ribe kad padne jig glava) ali sa ovim stapom osjetim odlicno pad glave itd itd! Kazu profesionalci da to tako treba biti!
Posto je ne ebem 5% ono da brzi stapovi nisu za voblere i te stvari, naravno da sam bacao vobler i bacat cu ga i dalje jel je meni to ok! Da skratim, stap mi je bas fora i ostat ce kod mene dok me ne pukne neka musica da hocu nesto drugo probati! Ako nekoga zanima moze ga probati prije kupovine, nije bas neka jeftinoca! Zato slobodno se javite!
dec d vej aj lajk it....

SMT

Čestitam na kupovini, treba novo probati ako se može… Stapovi su bas brzi…

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....