Oxe

Autor Ervin, Srpanj 19, 2022, 06:26:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

Ove godine na letovanju išli smo na izlet brodićem. A na brodiću, vanbrodski motor i to dizel.
Zanimljivo, ali ne baš preterano prijatno iskustvo. Sigurno je mali potrošač, pa im se isplati, ali je bučan u tri lepe i uopšte nije lepo sedeti kraj njega.
Ovaj je, čini mi se 150 HP.
Imam i snimak kako radi, okačiću ga malo kasnije. Pravi kamion...

P. S. Nisam znao gde ovo da postavim, pa sam otvorio novu temu. Admine, premeštaj ako sam omašio...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

šajzika

Nisi promasio temu , jedino nisi napiso jel ide na ložu i kolko dimi :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

ljuska

evo malo podataka o potrošnji
  Druga velika prednost ovoga motora je potrošnja koja je u odnosu na benzince bolja za preko 30%. Kada uzmemo u obzir da profesionalci (ronjenje, prijevoz putnika, službe pomoći na moru i slično) imaju pravo na plavu naftu tada dolazimo do toga da su uštede na nivou sezone ogromne. OXE Diesel na maksimalnom broju okretaja (4200 o/min) troši oko 45 litara dok ekvivalent istog efekta troši 70 lit na sat. Ovo znači da će se potrošnja u području ekonomićne vrtnje kretati oko 0,8 - 0,9 litara po milji, a to je za benzince nedosanjani san.

maverick

Ma znam sve to ali radi kao traktor  :stripii: 
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Da radi ko mlin čekićar ako je ušteda 30% to je mila majka,za osjetljive tu su čepići za uši a usput imaš i opravdanje zbog čega ne slušaš i ne čuješ ženu dok laprda non stop u čamcu.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk