Pravilnik o plovidbi

Autor maverick, Kolovoz 08, 2022, 11:35:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

3. kod čamaca kraćih od 7 m, obično bijelo svjetlo vidljivo sa svih strana.Kod približavanja drugih plovila ova plovila moraju pokazati još jedno dodatno bijelo obično svjetlo.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Nema preplivavanja rijeke

Članak 28.

(1) Kupačima je zabranjeno plivati izvan ograđenog i obilježenog vodnog prostora uređenog kupališta.

(2) Kupačima je zabranjeno plivati na prirodnom (neogra­đenom) kupalištu na plovnom putu.

maverick

Treba pratnja kad se vuče skijaš

Članak 27.

(1) Skijanje na vodi i slične aktivnosti dozvoljene su samo danju i pri dobroj vidljivosti i to na područjima koja su za to određena i označena na propisani način.

(2) Zapovjednik plovila koje vuče skijaša, mora biti u pratnji osobe odgovorne za vuču i za nadzor skijaša i ta osoba mora biti osposobljena za upravljanje čamcem.

(3) Plovilo koje vuče skijaša i skijaš na vodi moraju držati dovoljnu udaljenost u odnos na sva druga plovila i u odnosu na obalu i kupače, osim kada se plovi na mjestima koja su rezervirana isključivo za skijanje na vodi.

(4) Vučno uže ne smije se vući ako ga ne drži skijaš.

(5) Kapetanija određuje područja na kojima je dozvoljeno ili zabranjeno skijanje na vodi ili slične aktivnosti, i način njihova obilježavanja.

maverick

Žena me mora slušati kad je samnom na čamcu  :stripii: :stripii:

Članak 4.

(1) Članovi posade pri izvršavanju svojih dužnosti moraju izvršavati naredbe koje im izdaje zapovjednik.Oni moraju sa svoje strane doprinijeti pridržavanju odredbi ovog Pravilnika i bilo kojih drugih pozitivnih propisa koji su na snazi.

(2) Sve druge osobe koje se nalaze na plovilu moraju izvr­šavati naredbe koje im izdaje zapovjednik u cilju sigurnosti plovidbe i reda na plovilu.

nekinho

Budući da ti ovaj forum čita i žena, sad kad si joj rekao što je ide kad je s tobom na čamcu i koga se mora slušati, mogao bi i s nama podjeliti par članaka o puštanju čamaca niz rijeku sa ugašenim motorom  :stripii:

maverick

Pa to za ženu je bilo najbitnije  :stripii: A na poslu sam pa ne mogu detaljno citati pravilnik...kad budem imao vremena

maverick

Članak 113.

(1) Zabranjena je plovidba pomoću vodene struje. Ova se zabrana ne odnosi na manja pomicanja na mjestima za stajanje i na mjestima za utovar i istovar.

Nas je nekoliko puta Kapetanija upozorila na rinovanje  jos u vrijeme kad su redovito dolazili na Dravu, isto tako micali su nas s sprudova i branili nam da pecamo na "pola" rijeke jer smo na plovnom putu---a metar dubine. Uglavnom ako procitamo pravilnik vecina nas je u nekom prekrsaju....Kontrole nema pa se ponasamo tako kako se ponasamo...Dodju neki pa probaju zauzeti dio rijeke za sebe...galame ...vicu...i tako dvije tri odgojno edukativne obicno rijese problem- Ali za slucaj kad se dodgodi neka nezgoda onda se potezu mnoga pitanja pa na kraju uz neko ostecenje jos budes kriv za nepostivanje propisa...Kazne su simpatične...Dobio sam svojevremeno 15 000 kuna kaznu zato sto sam zaboravio produziti osnovno osiguranje koje kosta 200 kuna. Registrirao sam novi čamac i za registraciju je potrebna polica osnovnog osiguranja...Kad sam nakon desetak dana dobio plovidbenu tad sam platio kasko i ostala je ta razlika od nekoliko dana izmedju dva osiguranja...Znaci tri ili cetiri dana mi je bilo isteklo osnovno kad me zaustavila policija na Dunavu..U ponedjeljak sam uplatio osiguranje, zalio se na sudu, objasnio situaciju i prosao s upozorenjem...ali cijena kazne je bila zanimljiva

SMT

Jbt, pa ovi ne daju ništa…

Mi pojedinci bi već trebali imati i nešto robije zbog ovoga :stripii: :hi:

mossi

Gde je deo koji reguliše konzumiranje alkohola?
Pogranično druženje kao i skidanje malera?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk