SMART satovi

Autor mossi, Listopad 23, 2022, 11:55:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Današnji smart satovi umeju svašta nešto u zavisnosti od cene.. Da, cena je ta koja "otključava" funkcije.. Koliko para toliko muzike.

Neke funkcionalnosti:
- Sat, tajmeri, notifikacije preusmerene sa telefona
- Mogućnost telefoniranja uz telefon ili sopstvenu SIM karticu
- Praćenje osnovnih i naprednih medicinskih funkcija
- Fitnes i trening programi i monitoring
- GPS tracking, sa mapama nautičkim, outdoor ili gradskim
- Bezkontaktno plaćanje kroz integraciju platnih kartica ( dovoljno je imati samo sat na plaži, bazenu, na biciklu, ... )

....................

Kakva su vaša iskustva?
U koje svrhe koristite svoj sat?
Da li ste zadovoljni odnosom uloženo / dobijeno?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Garmin Fenix Pro Solar 6...kupio prije dvije godine...vrh njihove ponude...Nedavno je izasla sedmica ...Meni je to jedan ozbiljan proizvod koji koristim na sto načina...
Od sporta tu mi je sve...od otkucaja..potrosnje kalorija...potrosnje tekucine za vrijeme treninga..gps traga koji se prebacuje na druge aplikacije radi dijagnostike. Zasicenost...i mnogi mnogi drugi parametri koji prate i upozoravaju...U mojim godinama je jako bitno da te nesto ne ponese previse kad je sport u pitanju i da ne pretjeras. On je tu i ne glumi samo osobnog trenera vec i jednu mini ambulantu koja te prati non stop-
Sklon sam razno raznim aktivnostima pa osim bicikliranja jos sam cest gost teretane u zimskom periodu...pa box......volim dugacke setnje sto sam s psom sto sa suprugom...i toktiz me malo zarazio i s planinarenjem pa pokoji slobodan vikend provedem i po obliznjim brdima...Tu je milion staza...koje imam vec instalirane u samom satu...Tako da je jedna prava mala navigacijska spravica koju koristim često.
Kod cijene osim kojekakvih opcija dobijes jos i dvije bitne stvari...kvalitet stakla i bateriju. Što se tiče stakla letio sam nekoliko puta s ovim...sto po asfaltu sto po sumi na Mtb...udarao s njim svuda dok radim u garazi i na poslu i kao novi je...ni ogreban nije...Što se tiče baterije...sam satima i solarno punjenje pa ono produzava trajanje tako da u opcije sata moze izdrzati 45 dana bez i jednog punjenja...Kod mene kad ukljucim da mjeri sve sta moze dok treniram onda traje nesto malo duze od dva tjedna.
Jedina mana , bar meni je njegova veličina...Dok bicikliram sve te brojke su poprilično site s obzirom da vid gubim polako ali sigurno...Ali tu postojiopcija da od 15 podataka na ekranu ostavis recimo dva -tri-cetiri pa da budu veci i lako se vide...Uglavnom...osim svih ovih nabrojanih stvari ima jos jako puno toga sto ni ne znamo cemu sluzi ali ima jos i jedan drugi...sigurnosni aspekt koji je meni osobno dosta bitan. Spojen s mobitelom tokom recimo neke biciklisticke voznje...ili planinarenja....prepoznaje pad...prepoznaje kad se oskliznes i porukom javlja na izabrani broj telefona ...Znaci ako ti se nesto dogodi netko zna da si stradao i gdje si...Meni koji se jos jedino ne bavim kukičanjem kao sportom je i to bitno...Malo sam oduzio post ali eto...to volim pa da podjelim bar s mossijem kojeg to zanima  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

He he he, ja sam mala maca u svemu osim u godinama i poprilično squrcanim zdravljem.

Pre nekih pola godine uzeo sam Garmin Venu Sq, satić osnovnih performansi ali brendiranog Garmina.

Veličinom i oblikom mi odgovara, a cena je više nego višestruko manja od vrhunskih modela.

Baterija traje 3-4 dana uz uključene sve funkcije osim GPS-a, koji smanjuje bateriju na  12 sati .. otprilike.

Nema zvučnik ni mikrofon, pa ne može da služi za telefoniranje. Zvučnik baš fali jel na ovaj način ima samo vibro notifikaciju koja se ladno propusti ako nešto radiš.

Ali manje više sve osnovne funkcije mobilne ambulante ima uključujući i taj alarm ukoliko se desi neki pad ili sudar, ...

Ima mogućnost primanja tj odbijanja poziva na telefon, slanja neke od unapred definisanih poruka za određene sutuacije.

Lepo radi i Garmin Pay, tj ne treba vam ni novčanik ni telefon da platite ručak ili piće.

Sve u svemu, poprilično sam zadovoljan. Primedbe idu na račun baterije i veličine tih top modela koji su za moju ruku poprilično džombasti i glavni su razlog odustajanja (za sada).

Darkestrah

Garmin je čudo

Poslano sa mog Mi A2 Lite koristeći Tapatalk
I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.