2T ili 4T, izbor vanbodskog motora

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Bolje da taki nepisu :stripii:
Jedan godisnji je potrosio 8000kn ulja, dizel neisplativ, 2t dimi, 4t ne .
Sta , gdje, kako, koliko. Pa daj brojeve, ovako bzvze
Audentes fortuna iuvat

maverick

A bit je pogodio...a onda je malo nakitio  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Daj ti meni reci, jel svi vb  motori imaju tako napravljeno da ako pukne remen nemoze klip ostetit ventile ili se radi samo o nekim markama. (Ako sam dobro shvatio yamah)
Audentes fortuna iuvat

maverick

Kao i kod automobila...jos mislim do opel kadeta iz 82-3 mozda...ohc motori...ako nisam nesto pobrkao slova...vecina motora kad pukne remen...ne dogodi se nista kobno za motor......tako je i kod vb...ali vecinom...Iskreno nisam jos vidio neku havariju od pucanja na vb
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Malo sam citao o tom 2t vs 4t i to  pucanje remena navode kao jedan od razloga ZA 2t iako na yamahi "nemože" doci do toga .
Sve u svemu , iscitao sam da je dugovjecnost na strani 4t motora za isti broj radnih sati
Sta kazes na taj podatak?
Audentes fortuna iuvat

majstor

Sve ima prednosti i mane. Vi imate ribe, ja nemam. Vi morate imati veliki ... motor a ja ne. Moja Yamaha 4 4t nema remen.
4T je skuplja u nabavi i ima više održavanja nego 2T. Sve zavisi o potrebama, željama i mogućnostima.  :bye: :hi:

šajzika

Tvoja yam 4t nema ni filter ulja . u nju tocno 1l ulja kod promjene :hi:
Fin motoric , imao neko vrijeme
Audentes fortuna iuvat

majstor

Kad dodaš gas, imaš osjećaj da voziš pravi motor, zagrmi a stoji na mjestu.  :stripii: :stripii: Ide puno bolje od tomosa 4. :uf:

šajzika

Evo jedan 2t vb motor od 4.5 ks
899ks novo, racun i sve uredno.
Ovo na prvu zvuci jako dobro.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Misliš 4,5 ks a 899 kuna a ne ks.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Radi kao trimer....ne znam koliko je dugotrajno ali je sigurno jeftino..

pajdo77

Pa kupiš dva za cijenu jedne polovne lame po oglasima koja bog te pita kakva je i gdje se vucarala. Turit je u more dok panulaš za godišnji pa i da je ostaviš nekom barbi kad ideš kuć ko ga hebe

maverick