Izrada klasičnog čikla

Autor Kugla, Veljača 14, 2013, 20:17:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Da čujem koju dasku uzeti, običnu građevinsku, ili suhu stolarsku, što je bolje?

maverick

Odvojio sam ti temu posebno...od onih od blazujke..pa tu mozemo o tome  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Odlično susjed, što si odvojio teme, za lakše snalaženje.
Pa da čujem jel bolje uzeti suhu stolarsku dasku ili može i obična građevinska.
Ćim je bolje zaštititi vanjsku stranu a čim bolje unutarnju.

maverick

ja znam da mora biti birana bez kvrga...a ima tu rj..perek i ostali koji su u tome ipak strucnjaci ... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Onak laički, znam da je komšo godinama čuvao hrastove daske 4cm debljine i 7metara dužine. Do unazad 3godine, te daske su skresali na 2-2.5cm, da sad nelažem i skrojili urednu čamčinu za Dravu.

Lomnica_city

Posto mi je gradjevina struka, nemoj gradjevinske, one se ne biraju jer se uglavnom stavljaju na skele i kao oplata za betoniranje, vecina ima cvorove, nisu dovoljno suve ili su rasusene...

Kugla

Znači bolje stolarska suha, a ako baš mora građevinska onda izabrati što suvlju i bez čvorova

raso

Može se izabrati i iz građevinske. Daske ne smije biti ni pre suhe, preširoke ni preuske. Zaštita sa vanjske strane katran, a nutraje  pomješati laneno ulje i bondeks te dobro natopiti.
Obavezno limovati na spojevima sa dekoradal trakom ispod lima.

miha

nebih se složio baš sa onim što suvlja .... nisam baš siguran ima majstora koji daskama daju malo vlage prije same izrade čamca raspitaj se malo ima majstora po Nardu i Bistrincima .....a što se tiče zaštite ima svega da imaš hrastov ako ga loše održavaš neće baš nešto potrajati svake godine van i teraisanje i sređivanje

raso

čamac od pre suhe daske će se kad popije vodu sav izvitlat.

davor99

Citat: raso  u Veljača 15, 2013, 22:31:08
Može se izabrati i iz građevinske.

Vaznije od svega ti je da paziš da ako je daska od crnogorice, nema kvrga jer će posle ispasti van. 
Vodite ljubav, a ne psa

Kugla

Zanim me jel postoji neko ljepilo, silikon, ili neka takva masa kojom bi mogao pružiti prvu pomoć svom čamcu sa nutarnje strane za par mjeseci dok ga na proljeće ne renoviram. Curi na par mjesta, istina malo ali baš nervira.

mossi

Starih novina i mala špahla, 5 minuta i OK.

Kugla

I samo da novine naguram u rupice gdje curi i to je to?  :icon_scratch:

mossi