Hydro shield

Autor šajzika, Veljača 20, 2023, 12:22:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Surfajuci bespucima interneta naletio sam i na hydroshield ilitiga hidro zastita.

Malo me zaintrigiralo pa sam jos malo prosurfao i saznao da ljudi to cudo koriste kao i one peraje sto se stave na kavitacijsku, da bi brze izglisirali i smanjili potrosnju. Uz sve to , najvise se koristi kao zastita za propeler.

Cisto da podjelim s vama jer nisam to jos nikad vidio
Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ako smanjuje potrošnju i štiti propeler nije to loše imati

marina1983

Bilo na par čamaca kod drugara  vise smetalo nego sto je koristilo .

maverick

Mislim da se priča oko takvih stvari razvila kad se pokusalo deplasmanska i poludeplasmanska plovila  dovesti u stanje glisiranja i kakav takav ravan polozaj na vodi...I ja  sam isprobao nekoliko sličnih ali namontiranih na gornjoj ploci...više manje nekih bitnih poboljsanja nije bilo osim brzeg izglisiravanja pa se kod vecih motora dobije neka usteda ...Nesto prednost nad ostalim ima sting ray...ali on je i poprilično skup...Mislim da sam ga montirao na cetiri razlicita plovila..sad se vise ne sjecam , samo na jednom je bilo povecanje brzine ..Imalo je smisla kad idemo na Dunav pa vamo tamo napravim stotinjak kilometara...za ove loko zahebancije mislim nema smisla
Imao sam i nekoliko slucajeva gdje trgovac neku slicnu peraju proda liku za 12 eura i ovaj ocekuje da mu to namontiram i da ide brze deset kilometara i bar dvije litre manje da trosi...Zadnjem sam rekao...sine da je tako svi bi vozili motor od 20 ks i imali lastin rep od tri metra i jurili 80 na sat  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Meni je sting ray skinio dva-tri km ali je čamac bio kudikamo stabilniji u zavojima i brže si dolazio do tog nekog ekonomika (odnosno sa manje obrtaja), dok nije dobio po tamburi i pukao  :stripii:

ossa

Nekako mi je to više za more ili jezero. Dosta se puta taj deo motora nalazi na udaru u rekama . Sigurno je dobra stvar kao i svi "foili".

https://www.wetsuitwearhouse.com/blog/wp-content/uploads/2020/08/Add-a-heading2.png
Naidju krize, drukcije grize...