Kako je počelo

Autor maverick, Travanj 08, 2023, 07:25:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Bravo...

Vidi se da ovaj Honda ima stav :stripii:  :hi: ...

Da dopunim malo...

Svi su oni počeli pre 100 i više godina... Posle drugog svetskog rata su krenuli svi ozbiljnije... Razlike su kako su počeli... Suzuki je počeo sa proizvodnjom nekih masina za tekstilnu industriju, pa prešao na automobile, tek nakon toga na motocikle... Užasno cenjen motocikl kod nas, najzastupljniji... Moji drugari ih ne bi menjali za Hondu-Yamahu-Kawu zajedno....Yamaha je krenula sa ozvucenjima i u tome su bili dobri... pokazali su se međju motociklima i vanbrodskim motorima, u auto industriju nisu usli...Honda je krenula odmah sa motociklima, nekim klipovima delovima itd itd... Najveća su fabrika od svih pomenutih... HRC je njihova trkacka sekcija u okviru kompanije- ozbiljna priča( F1- moto gp)... Mislim da iz senke vladaju moto GP, sto pokazuje odredjenu moć iako trenutno nemaju rezultate...

Ja sam kao klinac uvek pre ova tri spomenuta brenda, bio veliki fan Kawasakija... ti motocikli ta zelena linija je bilo nešto vauuuu! GPZ, ZZR, Z 1000,  Nindža.... To je bio moj nažalost nedosanjani san... posle sam promenio ukus :hi:  ali simpatije su ostale ka najmanjoj fabrici iz Japana... Voleo sam ih i u moto gp ( Jona Hopkinsa, Marka Melandrija na Kawi)...

Vandrodski motori su im verovatno dosli kroz razvoj kompanija kao normalna posledica... Meni je jedina zamerka, linije tih motora i estetika... to sve košta, kvalitet je ne sporan a dizajn stoji u mestu kod većine... Meni to za 7000€ sve lici na k...c! Neskladnih 100kg gvozdja.... Može im se!

To je sve istorija i početci... Danas tu nema greske kod ni jednog od ovih proizvodjaca za nas korisnike... Ono sto oni ponude za odredjeni novac, to ne može niko... to je kod BMW 40% skuplje...

Meni su lično svi japanski proizvodjaci počeli vremenom da lice jedni na druge i mnogo veće interesovanje danas imam prema evropskim fabrikama... razlike su...