Ugradnja LPG (plina) u vanbrodski motor

Autor Greys, Veljača 17, 2013, 02:25:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Upravo, čitajući na forumu.hr, od strane poznate auto kuće i Zagrebu, vidljivo je da se i u vanbrodske motore može ubaciti plin (LPG - ukapljeni naftni plin). Da li tko ima takvo nešto? Koliko smanjuje potrošnju, odnosno koliko je veća u odnosu na benzin?

Znamo svi koliko danas stoji litra goriva + ulje, te koliko ga potrošimo u sezoni na naše ''vodene'' ljubimce. Ovdje je možda nekakvo olakšanje za nas.

Link je u priviktu, pa malo prelistajte

http://www.forum.hr/showthread.php?t=766654

jura

Cijena četverotaknog motora plus cijena ugradnje plina nema tu raćunice, koliko bi se morali voziti da se to isplati.

maverick

ne bas Jura...isplati se...uvijek...samo smo mi lijeni...čamci su nam mali pa nema mjesta za plinsku bocu  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Isplati se ali na puno sati, samo mi još treba da servisiram i plin. A o mjestu za bocu da i ne govorimo, pa punjenje plina :confused2:, u autu imam ugrađen plin i super je ali za ćamac ćekam druge pa onda ja  :toothy9:

maverick

Meni koji vozim na prikolici nije problem da stanem na benzinsku i napunim plin umjesto benzina  :laughing7:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

jura imaš za kupiti prozirne plastične plinske boce od 20lit. odmah vidiš koliko si potrošio

Greys

A čujte, onaj ko radi brdo kilometara, a znamo ovdje sa foruma ljude koji rade u danu i pod 40km, i to je ugrubo, ovako laički 6litara. E sad pomnožite sa cijenom goriva, pa vidite koliko bi bilo plina, s time da se cca računa 10%

= benzin = 6litx10kn=60kn
= plin = nek je 7litx5=35kn

Naravno, ovo je gruba računica, treba ubaciti ugradnju plina, ali se vidi itekakva ušteda.

jura

Loša matematika, jedno pecanje je 7 litara izlazim jednom tjedno pa sada preraćunaj. Jedini koji toliko izlazi a ja ga znam je rj, a sada tek preraćunaj ako imaš mercury i potrošiš dvije litre....

Greys

Budući da nemamo svi motore 2012+ godište, itekako se isplati  :icon_thumright:

jura

A tek dvotaktni,Greys koliko imaš sati vožnje godišnje , mislim da imaš između 50 i 100 max

Greys

Gle, ja u tu priču nespadam, ovo je za one koji bas idu, ili gledaju bas na svaku ušteđenu kunu. Treba prvo saznat cijenu ugradnje u motor, a poslije bi se dalo raspravljat.
  :icon_thumright:

Darko

koliko poznam ljudi sa foruma i koliko ko izlazi na vodu , jedino rj može razmišljati o ugradnji plina , a plin ima ugrađen stanković na yamahu 25ks 4t
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Kugla

Nitko ne spominje cijenu ugradnje plina. To je bitna stavka. Tek tada možemo računati jel isplativo ili ne.

maverick

od 200 do 300 eura...ovisi koji motor i kako rijesiti neke sitnice...svasta se isplati....sto kaze jura ovisi koliko tko ide...

Lomnica_city

Moze i jeftinije ako je 2T sa 1 karburatorom, dok oni veliki sa EFI i bar 2 cilindra tesko da mogu ispod 250-300€, ali ako ustedite po danu 5€ kako izracuna Greys ispada da se ulozeno vrati posle samo 40-60 izlazaka, mnogi vec prve godine isplate a i ustede, vredi, ja sam na autu do sad za 2 i po godine ustedeo 3 i po soma €, -15€ za 2 filtera i 420€ ugradnja!!