Minn Kota

Autor Harley, Listopad 19, 2023, 06:55:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harley

Ima li netko na čamcu? Zanima me model Terrova.
Living your dreams, do not dream the life

mossi

Niko ništa..
Kako stojimo sa iskustvom pramčanih modela sa GPS funkcijom sidrenja. Cena je oko 2500€ ima li šta povoljnije a dobro i da se spaja, a ne mora na NMEI 2000 i Lovrance.

Ako nije umrežen, koliko je GPS precizan i koliko precizno stoji u mestu na terenu koji je zahtevan?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

No

Čini mi se pretprošle zime, prijatelj i ja na Dunavu, u našoj blizini stane lijep, opremljen čamac, neki slovaci. Čamac nije da je samo bio lijep i opremljen nego je za komforan ribolov jednostavno bio savršen.
Pristanemo do njih, nude nas wiskijem, sokom, ovim onim, a nas je samo zanimalo koliko to čudo košta
(35 000 eura)
Kasnije, mi bacili sidro i drži, ali nas nosi lijevo-desno, a oni spustili tu Min-kotu i u struji čamac stoji kao da su ga čavlima zakovali za Dunav
Daljinski, zima, nema konopa, suhe ruke, jako dobra stvar.
Tko voli a može, nema razloga da se dvoumi.  :ok:

mossi

Ceo dan rovarim po netu, ima to za 1300-1500€, e sad koliko para toliko muzike, plus akumulator pa eventualno kablovi i ugradnja.. skupi se i u najjeftinijoj varijanti.

Ali poslednja dva pecanja baš mi trebao.

Gogica

Uzeo Haswinga, ovaj novi gps model i koristim ga ove godine (citaj 7-8 izlazaka  :( ) sa lifepo4 baterijom od 100ah. Sve u svemu meni spektakularna stvar...igra se sa camcom, gps stane i ne mrda kad ga stisnem a kad ga pokrenes u bilo kojem smjeru ide bez problema. Nije minnkota ali kad ga usporedim male su razlike, doduse nema komocije kod kontroliranih driftova i takvih stvari jer moras preko moba (sto nisam jos ni napravio ali kazu da se moze). Meni sve u svemu top, postoji mogucnost da sljedece godine odem na minn kotin quest model ili nesto od garmina/lowrance-a ali trenutno ovo radi sasvim solidno  :toothy9:

mossi

Gde si kupio Haswinga?

Gogica

Citat: mossi  u Studeni 02, 2023, 09:27:16 Gde si kupio Haswinga?

Kapitalac

mossi

Thx

Slave

Pitajte našeg člana foruma "Boža", on je nedavno stavio na svoj čamac "Haswing Cayman 55lbs"  :hi:

Evo i linka videa gde je testirao i sve:
https://youtu.be/odCheAxtidY?si=inkzxg9LIGCSbWbD

mossi

Hvala za link!

Boža

Sto se mene tice, za ovih 6 meseci testiranja, mogu da kazem sledece utiske:

1. Za te pare - stvarno best buy
2. Sa Li ion 100amh baterijom izdrzace sigurno ceo dan jer za 6 meseci koriscenja i preko 60 izlazaka, mozda sam ga 3x punio. Napomena - voda je tragicno slaba i skoro uvek je radio u prvoj (od 10) brzina. Ali prilicno obecava. Videcemo po jacoj vodi.

3. Ima built-in GPS - pa ne mora da se poveze na sonar. Ovo mu sluzi iskljucivo za spot lock.
4. Spot lock - sjajna funkcija, nisam bacio sidro ovih 6 meseci.

Napomena, mozda deluje tako, ali ne drzi savrseno u mestu. Seta oko pola metra levo-desno. Ovo je problem za pecanje gde nesto bacate da bude fixno (saransko pecanje, fider, som na fixno) jer se mrda i pomera levo-desno stap.

5. Ima od 1-10 brzina, a prva brzina je vec jaca od 80% vetrova i snage toka. Ponekad se mora paliti/gasiti.

Bilo bi super da ima potenciometar - pa da moze 0-100% da se koriguje brzina. To bi bilo idealno.